Dexter v hlavní roli

Dexter v hlavní roli https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136794/dexter-v-hlavni-roli-136794.gif 4 280 32

Dexter série

< 4. díl >

Dexter je sériový vrah a díky jednomu ze svých pravidel je neodolatelně sympatický: zabíjí totiž jen zlé lidi. Spokojeně ženatý se vrací ze svatební cesty z Paříže zpět do Miami a ke své práci. Při vyšetřování série mrtvol s trupy vycpanými různými předměty je těžce pobodána jeho sestra Debora a pachatel, kterého Dexter dopadne, je kvůli chybám při zatýkání opět propuštěn. Dexter proti svému výcviku i intuici, která ho varuje, muže zlikviduje. Jenže vše je jinak a po šokovaném Dexterovi a jeho rodině začne jít opravdový pachatel, který se pokládá za umělce.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Dexter by Design , 2009


více info...

Přidat komentář

GeRaltzRiVie01
25.10.2023 3 z 5

Dexter se po celou dobu chová jako hlupák amatér a omluva, že "jindy jeho geniální mozek momentálně nefunguje" opravdu nestačí.. Za celou dobu neudělá nic alespoň průměrné inteligentního. Štěstí tedy, že dostává vše jak na stříbrném podnose.

Arkagas
03.10.2021 4 z 5

Dexter je zpět a tentokrát jde někdo po něm. Další pokračování, kdy jsou na různých částech Miami a LA nalezela torza těl vycpaná různými věci odkazujícími se na rušivý turismus. A aby toho nebylo málo, jeho sestra Deb je zraněna údajným vrahem a bojuje v nemocnici o život. Dex tak bere spravedlnost do vlastních rukou a ne vždy je to, co si myslíte správné a dobré. Dex je sice spokojený s tím, že jeho staré já mělo možnost na chvíli ožít a zařezat si motorovkou ve vaně, ale to ještě netušil, že tělo, kterého se zbavil je něčí partner. A ten někdo jde teď po něm. Hra na kočku a na myš se rozbíhá a my před sebou máme skvělou akční jízdu. Vyhrát totiž může jen jeden.


Hakate
12.09.2021 4 z 5

Serie Dextera je skvělé a i když jsem mezitím přečetla již mnoho knih, Dexter bude asi vždycky jedním z mých TOP seriových vrahů.
Skvělá kniha, skvělá serie.

Dody345
17.07.2021 3 z 5

Tak druhá kniha zůstává stále nepřekonatelně nejlepší. Původně jsem chtěl dát této knize čtyři hvězdičky, ale po chvíli přemýšlení jsem se rozhodl to snížit na tři. Dále mohou být spoilery. To, že v knize o Dexterovi zabije sám Dexter jen jednu osobu a navíc ještě takto rychle, kdy tomu ani není věnován žádný prostor je velké zklamání. Navíc na to jaké má Dex schopnosti a jakou má inteligenci, tak mi přišlo jako by obojí o několik stupňů v této knize kleslo. Postava Chutskeho je fajn a stejně tak děti. Sama o sobě to není vůbec špatná kniha, ale čekal jsem prostě něco více, zvlášť potom co jsem ji měl v knihovně tak dlouho a nemohl ji číst, protože jsem se učil na státnice. No tak snad další díl bude znovu pecka.

kofola33
07.05.2020 5 z 5

Polidstujici se Dexter aneb Noha Jennifer v Parizi...to me docela bavilo. Postavy Codyho a Astor dostavaji vetsi prostor a nejlepsi byl ten konec, ten me dostal. Jdu hned na dalsi dil.

danny_21
21.11.2019 3 z 5

Čtvrté pokračování roztomile zvráceného, samozvaného ukončovatele životů bídných narušených mozků je pro mě zklamáním. Pokud čtenář čeká krájecí hody v Dexterově podání, dostane pouze jednu malou hubenou ochutnávku, Dex jedná místy jako nezkušený hošík a ten mizerný, protivníka degradujicí na hlupáka konec ... no, bohužel po počátečním nadšení mi Dexter pomalu padá v hodnocení dolů, tentokrát lepší průměr, hlavně diky povedeným autorovým / Dexovým prupovidkám - 60 %

Julinka679
13.10.2018 4 z 5

Opět skvělý díl!
Drahoušek Dexter a umění? Překvapivě to funguje dokonale!
Opět tu řešíme vraždy, tentokrát "umělecké" a po Dexterovi jde "nečekaně" další vrah, a tak si i se svou rodinou znovu užívá svoje. Konec byl hodně dobrý a poslední strana mě hodně překvapila :D
Už se těším na další díl! :-)

nothing_forever
23.05.2018 2 z 5

Bída s nouzí. Stěží jsem to dočetl. Autor konečně vysvětlil, proč se Deborah chovala tak nepříjemně k Dexterovi, ale utnul to dříve, než tuto zajímavou psychologickou linku rozvinul, škoda. Dexter se pořád jenom chlubil, jak je úžasně chytrý a choval se jako naprostý pitomec. A pak jenom čekal, co se bude dít. Ty dva bodíky jsou pro Kyleho a taky pro Codyho a Astor. Jinak to za moc nestálo.

Terva
06.02.2016 3 z 5

..........Dexter toho cítí spoustu, hlavně únavu a nudu. A Dexter také cítí stále rostoucí nutkání už brzy si najít někoho, s kým by si mohl hrát. Aby byl upřímný, tak čím dříve, tím lépe, neboť manželství mu z nějakého podivného důvodu jen zvýšilo chuť.............. Vzhledem k tomu, že jsem viděl kompletní televizní seriál o životě Dextra a jeho Temného společníka, mohl jsem si dovolit nastoupit do rozjetého Dextrainu v polovině knižní série. Věděl jsem, co mě čeká, nemusel jsem zjišťovat, jak se Dexter oženil a co před manželstvím dělal. Nevidět seriál, byl bych se v knižním příběhu ztrácel - takhle, ale ne a vůbec mi to nedělalo problémy. .......Vědomí, že člověka někdo postrádá, skutečně zahřeje u srdce, a kdybych nějaké srdce měl, nejspíš bych i pocítil příliv tepla.......... Já ten optimismus nesdílím. Tento příběh mi připadal strašně nudný a nebýt těch několika velmi dobrých Dextrovo hlášek v jedné osobě asi bych to ani nedočetl. Úvodní pasáž z Francie obsahuje až moc cizích výrazů, do Českého jazyka, z nějakého podivného důvodu, ani nepřeložených a už to samotné mě celkem odrazovalo. Dexter se tu jen vytahuje a zas tak moc lidí nezabije. Naopak tu probíhá zbytečná honička, která nás zavede až na Kubu a upřímně, pasáž z Kuby je totálně profláknutá, nudná a zbytečná. Z příběhu mi tak zůstalo jen těch několik hlášek. ..............jest-li sem tam ujede a povraždí pár lidí, je to vážně taková hrůza?........... a pocit, že další knihu už nepřečtu. Malá ochutnávka: Dexter Velkolepý ovládne svět jako novodobý Kolos Rhodský, se spoustou úhledných mrtvolek u nohou, přineseme vám ho naživo, v barvách a právě včas do večerních zpráv. Jé mami, kdo je ten velký a hezký muž se zakrvácenou pilou? Ale no tak, drahoušku, to je přece Dexter Morgan, ten hrozný člověk, kterého před chvilkou zatkli. Ale mami, proč se usmívá? Má rád svou práci, miláčku. Vezmi si z toho ponaučení - najdi si jen takovou práci, která ti přináší potěšení......... CHYBA V LOGICE PŘÍBĚHU: Na straně 257 zajíždí Dexter k budově svým autem. Neměl kde zaparkovat, a tak postaví auto šikmo na chodník a na palubku položí svojí policejní průkazku, aby každý věděl, kdo takhle zaparkoval. O pár minut dál (strana 258) se však snaží dostat na výstavu, ale dozorce ho nechce vpustit. A jak pak sám Dexter říká: Pustil mě až když jsem mu ukázal svůj policejní průkaz.......... Ale ten přeci nechal před budovou v autě.Tak si to přeberte jak chcete. Slabých 60%

sarekaslukova
24.12.2015 4 z 5

Díl mě bavil trochu méně, Dexter mi přišel takový zaprdnutý. I ta jeho malá vraždička nebyla popsaná tak jako v předchozích dílech. Ale celkem se mi začíná líbit projevy Astor a Codyho. No a díky poslední větě, jsem opravdu zvědavá na další pokračování :-).

Dinosaur
16.11.2015 5 z 5

(10/10) Dexter je opět ve formě, jenže to tentokrát tak úplně nestačí. Jeho protivník je vždy krok před ním a Dexter zjišťuje, že pokud se mu nepovede správně zasáhnout, tak se ocitne v pěkné bryndě. Závěr je sice trochu ujetý, ale tak proč ne. O něco lepší než třetí díl. Btw.: v posledních dvou dílech mě baví, jak autor do příběhu zapojuje Astor a Codyho. (14. 6. 2015)

PETERYY
03.02.2015 5 z 5

Trochu něco jiného, než jednička a dvojka..Podobné trojce...Byl jsem napnutý až do konce... a poslední věta..chi.

Penguin07
29.12.2014 5 z 5

Ale jo,určitě je lepší než 2. a 3. díl. Dexter byl celou dobu o krok zpátky a nakonec se ukázalo,že i ze zamotané šlamastyky občas vede jednodušší cesta,i když primárně není vidět. Konec nebyl také zbabraný,takže mám z celé knihy hodně dobrý pocit.

Ricmont
07.12.2014 5 z 5

Lindsay se drží setjné šablony jako u prvních dvou dílů a konec lehce připomíná ne zrovna moc oblíbeného Dextra temnotách ale i tak se tu jedná o příjemné čtení. Celý příběh o tom ze se z lovce Dextra stale štvaná zvěř byl celku příjemná změna. Kniha mě bavila právě v tomto bodě kdy se záporák stal právě ten co vede tentokrát Dextrův příběh a vy nejste zvědavý na to co udělá Dexter ale zajímá vás i co udělá ústřední záporák. První tři knihy měli kouzlo v tom že jsem Dextra poznávali. O všem u této knihy už jdeme do Dextrova života na plno.

Lenka.Vílka
23.07.2014 5 z 5

Pariz, umeni, sladke prochazky, natekle nohy, obskurni umeni...no proste romantika. Jenze po navratu z libanek do miami umeni pokracuje...proste sladke. A potom debora a co dex udelal...ubylo cynismu a sarkasmu a pribylo emoci (?!)...desi me, ze se postavicka jako nas dex dokaze vyvijet a kam, ale jinak by to byla nuda, ne? Jinak se mi dil moc libil...hodnotim presne, jak jsem ocekavala...

orangerose
25.06.2014 5 z 5

super díl Dextera, nejvíc akčnější :)

Bunburistka
24.06.2014 4 z 5

Tento díl byl lepší než předchozí. Moc se mil líbilo zapojení Codyho a Astor. A jako doposud nepolíbenou Dextrem, mě překvapil překvapivý konec této knížky! :D
Všem doporučuji :)

harumi
22.05.2014 4 z 5

Musím se přiznat, že po třetím díle jde o velký pokrok. Skvělé, promyšlené, napínavé, děsivé, dramatické... úžasné! Opravdu jsem z toho unešená... Hned první kapitola byla skvělá, i rozuzlení!!

Právě mám rozečteného Dextera v jeho "Delikátní" formě, tak se těším!

Lady Dracula
28.04.2014 4 z 5

Drahoušek Dexík je opět na scéně. Jenže nám začal nějak tatínkovatět! Neslýchané, nevídané! Dexter Morgan, monstrum, vlk v rouše beránčím a grimasou mírumilovného obyvatele Miami, začíná cítit něco jako emoce! A v důsledku toho dělá chyby.
Dexter je čím dál tím více lidštější a je to...no vskutku prapodivné. Nějak mi to malinko drhne a ačkoli se Jeff snaží seč může, aby se jeho ironický, jednoduchý a humorný text zaryl pod kůži, skutečně to jaksi není ono.
Nicméně je pravdou, že když by Dextera neposouval dál, zabředl by v marastu a časem by začal nejspíš vykrádat sám sebe. A navíc mám tak trochu pocit, že lidem se více líbilo, když byl Dexter tím chladnokrevným vrahem bez emocí, byť s jinou dávkou elegance, protože takový přece vrah má být. Lépe se tak na něj pohlíží. Ale běda, když se začíná ukazovat, že ona ta lidská schránka není až tak prázdná a hluboko v kufru za zadním sedadlem, kde trůní Temný společník, se ještě schovává mrňavá, miniaturní dušička, která v sobě ukrývá střípky pocitů.
Ačkoli kapitoly o Kubě byly sice nudnější, nevynechala bych je. Byly zajímavým zpestřením. Já se bavila a co Vy? :)

jethro.tull
13.03.2014 3 z 5

Po hodně nepovedeném třetím díle Dexter v temnotách je tato kniha o poznání lepší, ale prvním dvěma knihám se nevyrovná. Jednak nemám rád, když se v závěru knihy věci vyřeší tak nějak samy od sebe, a jednak se mi některé části knihy zdály úplně zbytečné. Například vůbec nechápu tu zbytečnou cestu na Kubu (3 kapitoly). Děj knihy se tím nijak významně neposunul, a kdyby tyto kapitoly nějakým nedopatřením z knihy vypadly, vůbec nic by se nestalo.