Kouzlo dýky

Kouzlo dýky https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66590/kouzlo-dyky-66590.jpg 4 16 3

Od raného dětství se kolem Jill pohybovali magičtí obyvatelé Divoké země, kteří přicházeli z neviditelného a tajemného království. Dívenka netušila, že její neobyčejní přátelé představují záblesk dávné minulosti a osudové budoucnosti. Před čtyřmi sty lety způsobil mladý bezohledný lord smrt dvou nevinných lidí. Poté přísahal, že nedojde klidu, dokud nenapraví své chyby. Právě tím předurčil bouřlivý život Jill a jejích blízkých: vlastního otce, žoldáka Cullyna, zavrhnutého bojovníka Rhodryho Maelwaedda i mocného starce Nevyna. Všechny je očekávají nebezpečná a spletitá dobrodružství… a za vším leží poslání o němž bylo rozhodnuto před staletími.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic
Originální název:

Daggerspell , 1986


více info...

Přidat komentář

špulo
25.05.2022 4 z 5

Starší komentár predomnou to pekne vystihol. Len musím dodať, že prvých 200 strán je v podstate čistá červená knižnica. Zachraňuje to sympatické fantasy prostredie a pár dobrých autorských nápadov. Potom už to celkom odsejpá. Chýbal tomu trochu väčší švih. Možno preto, že autorka mala stále tendenciu venovať sa viac milostným peripetiám hlavných hrdinov ako samotnému deju. A to my, drsní chlapáci, až tak nemusíme. Kedysi som sa kvôli tomu dostal na cca 50tu stranu a ďalej som nevládal. Teraz som to v pohode prečítal celé. Žeby sa zo mňa vekom stával romantik? :)))

moira2912
12.06.2015 5 z 5

Je to jiné.
Je to epické.
Pohádkové, poetické a lyrické.
Je to klasická fantasy ze staré školy a jako taková se chová, jako taková má tu svou zatracenou atmosféru a kouzlo. Je vyprávěná stejným tónem, jakým vyprávějí své eposy bardi. Příběhy v příbězích mnoha postav, které se zdají ach, tak živé. Propracované. Postavy jako by dýchaly, ne vždy byly úplně reálné, ale zamilovala jsem si je.
A svět, který je postaven kolem postav, poutá a zaujme každým detailem. Ta zatracená propracovanost od geografie, jazyka, po území a jejich zvyky a všechno.
A má to svůj sladký, milý styl humoru, lehce jízlivý a ironický. Roztomilý styl psaní a zároveň ta složitost a to intrikování a vše špatné, co se vždy tak překvapivě vyrojilo, tak nečekaně, že to vyrazilo dech. A bylo k vzteku. A smutku.
Líbila se mi atmosféra, která krásně vykreslovala to středověké prostředí.
Líbilo se mi, jak byla akce, intriky, bitvy, magie, tajemno a city a vztahy skvěle vyrovnané. Bylo to vše propletené a někdy se mi chtělo řvát a přála jsem si, aby to bylo jinak.
Líbilo se mi i retrospektivní prokládání hlavního děje, kde mi to jinde zatraceně vadí, tady to vše dokonale podtrhovalo a zdůraznilo pointu, s kterou autorka pracovala.
Je to naivní, tím snesitelným, roztomilým způsobem, co se týče zaláskovanosti, takové, že si to jinak k příběhu ani neumíte představit.
Damn, tak zatraceně mě to bavilo.
A ten úžasný nápad s reinkarnacemi duší a propojeností.
Úžasné. :)


Daxie L. Jesus
23.02.2013

Pro nien: Tak proč to neohodnotíš?

Autorovy další knížky

Katharine Kerr
americká, 1944
2000  74%Kouzlo dýky
2001  73%Temné kouzlo
2001  77%Bouřící les
2003  73%Přízrak draka

Kniha Kouzlo dýky je v

Přečtených20x
Doporučených1x
Knihotéce40x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x