Devadesátkrát jinak

Devadesátkrát jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374603/bmid_devadesatkrat-jinak-kqp-374603.jpg 3 137 43

Poslední den na střední škole se dostane Sophie od svého přítele košem. Prý je moc předvídatelná, moc zodpovědná… prostě nudná. Její nejlepší kamaráda Ella jí místo toho, aby ji utěšila, řekne totéž. A to bolí dvojnásob. Ella však nelení a připraví plán na celé léto. Během devadesáti dnů prázdnin mezi střední a vysokou školou vymyslí pro Sophii devadesát různých úžasných, zábavných, nových a občas trochu děsivých aktivit. Sophie nesmí říct ne a svá dobrodružství navíc musí sdílet na všech sociálních sítích. Může ji devadesát dní změnit?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

90 Days of Different , 2017


více info...

Přidat komentář

simca9342
06.03.2024 4 z 5

Když se s holkou rozjede kluk, je to tragédie. Když je ale s prominutím debil a své holce dá kopačky v poslední den školy, je to konec všeho. Vesmíru, vztahu, života,...
U Sophie to není jinak než u každé holky jejího věku. Je zklamaná, má "zlomené srdce" a její plány na prázdniny před výškou jsou asi jasné. Smutnit a nic nedělat Mladá studentka má velké štěstí na lidi kolem sebe. Ví, že se na svou nejku Ellu může spolehnout. Ta nezklame ani tentokrát. Rázem má Sophie takové úkoly, že má co dělat, aby je stihla splnit.
Cílem bláznivé výzvy je nejen zabavit rozhozenou kamarádku, ale donutit jí, aby své pokroky během plnění různých aktivit sdílelela na sociálních sítích.
Chce to dávku trpělivosti a hlavně odvahy. Někdo se tady totiž nekamarádí s IG a k FB se chová jako neandrtálec. Přišel čas to změnit! Vtipné napsaný příběh o vymoženostech dnešní doby.

natalie-p6706
08.10.2023 2 z 5

Nevím, jestli je to tím, že je autorem knihy o dvou pubertálních holkách muž, a nebo jsem jen zaujatá , ale přišlo mi, že to nebylo až tak dobře napsané. Nápad to je přitom celkem dobrý, ale nějak to u mě nekliklo. Několik pasáží jsem jen tak přeletěla, x-krát jsem to chtěla úplně přestat číst, ale nějak jsem se dokopala to dočíst, když už jsem teda začala... Možná byla chyba, že jsem myslela, že to bude mít romantickou zápletku, která se vůbec nekonala, ale po přečtení první kapitoly mi to mohlo být jasné ....Je to pro mě něco jiného každopádně, ale myslím, že to opakovat teda nebudu


Verry_h
18.04.2023 odpad!

Očekávala jsem letní zábavnou oddechovku o dvou kamarádkách a zkoušení nových věcí, ale tohle má k tomu daleko. Úkoly, co musela Soph plnit byly naprosto nesmyslné a často fakt za hranou. Ella mi vůbec nepřišla jako její kamarádka, neustále dávala Soph najevo, že jí závidí její krásu a vymýšlela absurdní a nepříjemné věci.
Celkově jsou postavy ploché, úkoly strašné, je to napsané jako na wattpadu od třináctileté holky.

Elulilinka1
30.12.2022 5 z 5

Tak u téhle knížky jsem se rozhodně nenudila. Moc pěkné čtení a pokud hledáte oddechovku, kde se však pořád bude něco dít - podle mě neuděláte chybu!

barcamilujecist
19.09.2022 3 z 5

(SPOILER) zatím mě všechny knihy co jsem četla oslovily, tahle bohužel ne. Ella si měla vyměnit nejlepší kamarádku, protože takhle by se kamarádka chovat neměla, děj byl nezajímavý, monotonní, možná je to mnou ale kniha mě nebavila, nedočetla jsem ji bohužel. . .

KateTheBlogger
05.07.2022 4 z 5

Knížka mě bavila. Pokud hledáte způsoby jak zahnat nudu, myslím, že seznam úkolů, které na Sophie čekaly, by mohl posloužit jako dobrá inspirace.

murielkaa
25.04.2022 odpad!

Tahle kniha mě vůbec nebavila. Úkoly, které mely sophii změnit k lepšímu byly úplně nesmyslné. Nechapala jsem vůbec pro by se mela měnit jenom kvůli tomu ze je zodpovědná. Navíc Ella nebyla žádná kamarádka, ale spis jenom holka co ji záviděla vzhled. Knihu bych normálně doporučila trosku mladším čtenářům, než jsem ja, ale kvůli Elle to asi nedoporučuju nikomu

TeriLin1111
27.07.2021 1 z 5

Jedna velká nuda. Bylo to pořád to samé dokola, žádná zápletka nebo tak. Vím že tahle knížka nemá být o zápletkách ale i tak jsem bohužel pár kapitol přeskákala. Dost mě udivil vztah mezi Sophie a Ellou. Upřímně si myslím že takhle by úplně zdravé přátelství vypadat nemělo. No příběh nic moc, a častokrát dost nereálný, hrdinové mi byli tak nějak jedno. Bohužel zklamání.

Naty878
01.07.2021 2 z 5

Od knihy jsem očekávala více. V některých úsecích jsem se vážně nudila, ale některé nebyly špatné a dokonce jsem se párkrát i zasmála. Chyběly tam také nějaké romantické části. Dá se číst a není zas tak hrozná i když má několik velkých háčků.., ale už se k ní asi nkdy vracet nebudu.

Zlatinka.Emilly
10.04.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila. Na začátku odvíjejícího se příběhu zklamání a zoufalství, jaké bude léto, nakonec se karta otočila a obě kamarádky prožily nádherných 90 dní. Jen jsem si říkala, kdo to všechno platil? Když vezmu české poměry, tak to by byla pálka!!! No a tady mohla větroněm letět dvě hodiny!! Hm... Kanada je prostě Kanada. U nás 20 minut stojí 2100 a to je ještě akční cena, takže dvě hodiny letu vynásobte šesti. A další!! Třeba střelby u nás nejsou možné bez platného zbrojního pasu (jsou výjimky, např, plynová pistole, vzduchovka ..) Nedokážu si představit něco takového v našich podmínkách. Za mě kniha super a klidně bych se k ní časem vrátila.

Malíček
26.01.2021 2 z 5

Nejlepší co na téhle knize je, tak je obálka.
Příběh se táhnul, úplně postrádal romantickou linku nebo cokoliv, co by aspoň připomínalo napětí, nebo ve mně vyvolalo jakoukoliv jinou emoci. Hlavní postava Sophie, kolem které se celá kniha točí, mi nebyla vůbec sympatická, asi proto, že byla dost zahleděná do sebe a řešila jen a pouze svoje problémy. Její nejlepší kamarádka Ella jí na zahnání nudy a opuštění komfortní zóny naplánuje celé léto, přičemž o tom Sophie musí blogovat a sdílet to snad s celým světem.
Nemyslím, že by nápad na knihu byl špatný, jen celkové pojetí a uchopení tématu mi přišlo fakticky nudné, nezáživné. Kniha ve mně zkrátka nezanechala vůbec nic, až na pár fajn nápadů, které bych třeba tohle léto mohla sama zkusit.

Alča31
15.11.2020 2 z 5

Knížka nebyla úplně špatná, ale určitě bych ji už nečetla znova .. Celý příběh je vlastně jen o Sophie, která bojuje se svojí "nudnou" stránkou, což asi není úplně nejlepší námět na knihu. Nemůžu ale říct, že by to byla úplná katastrofa, zkrátka taková nemastná-neslaná knížka

Knihomolka97
08.01.2020 2 z 5

Přesně to, co si myslím, už tady pár lidí napsalo, takže to nebudu opakovat. Snad jen zkráceně, protože mi to nedá. To prostě nebylo dobré. Doporučila bych přečíst jako odstrašující příklad, jak se nechovat. Ella je typ holky, od kterých se držím co nejdál a Sophie měla udělat to samé. Na zodpovědnosti přece není nic špatného. Člověk se potřebuje pobavit a uvolnit, ale nějak v rámci určitých hranic, ne?
2 hvězdy dávám za obálku, pár kapitol (neboli úkolů), které přece jenom nějaký smysl měly a za konec.
A dost mě zklamalo, že tu nebyla alespoň trochu nějaká romantika, myslím, že by neuškodila.

Karola050716
09.11.2019 2 z 5

V polovině jsem to odložila...knížka o tom, že pokud jste zodpovědní a staráte se o svou rodinu, je to špatně a je třeba se změnit...nula romantických linek a jedna "kamarádka", kterou bych kopla do zadku...pro mě potvrzení, že holčičí knížky psané chlapem opravdu nejsou pro mě.

Jurfinka
25.06.2019 3 z 5

Taková letní oddychovka..

PhoebePollard
21.05.2019 3 z 5

Celkem hezký příběh, dobrý na odpočinek. Zápletka jednoduchá a nepravěpodobná, ale rychle se to čte.

Knihomolka10942
19.05.2019 odpad!

Já jsem od knížky nic extra nečekala, ale tohle byla fakt hrůza! Jako proč by se měla měnit jen proto že je hodně zodpovědná?! Ta její kamarádka Ella je pěkně pitomá a já bych se s ní v žádném případě nekamarádila... Nepřečetla jsem ani 70 stran...

Sarajana
15.04.2019 5 z 5

Velmi krásný příběh.

Selendra
20.03.2019 5 z 5

Kniha mě moc bavila, ale takovou kamarádku bych teda nechtěla mít. Jako něco co pro Sophii udělala bylo dobré, ale jinak se chovala špatně.

Tofinka
08.03.2019 4 z 5

Námět knihy mi přišel hodně zajímavý, celá kniha byla velmi vtipně napsaná a zážitky, které Sophie zažívala byly opravdu nevšední... Mě osobně se kniha líbila.
Ella neměla zrovna hezkou povahu a to, že záviděla Sophii vzhled z ní přímo čišelo, ale Sophie mi byla sympatická.

A to všechno, co jsem teď napsala, jsem mohla napsat hlavně díky skutečnosti, že JE TO KNIHA! Chápu, že kdyby tohle měla být skutečnost, tak je vše v knize naprosto špatně, ale podle mě přesně o tohle jde... Není to realita.
Také bych řekla, že hlavní 'účel' knihy je říct, že někdy neuškodí se odvázat a udělat nějakou blbost ;) (tím nemyslím chovat se nezodpovědně, ale trochu se bavit).

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy knížky

Eric Walters
kanadská, 1957
2018  61%Devadesátkrát jinak

Kniha Devadesátkrát jinak je v

Právě čtených2x
Přečtených177x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených6x
Knihotéce100x
Chystám se číst90x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x