Dětská nespavost: Co dělat, když vaše dítě nemůže spát

Dětská nespavost: Co dělat, když vaše dítě nemůže spát https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127868/bmid_detska-nespavost-co-delat-kdyz-vase-NGF-127868.jpg 2 7 3

Kniha, jejíž metody si lze osvědčit za pouhou hodinu a která přináší výsledky v devadesáti šesti procentech případů. Proto se také stala evropským bestsellerem. Zábavným způsobem rodičům vysvětluje pravidla, která musejí dodržovat, aby úspěšně vyřešili problém spánku svých dětí.

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Práh
Originální název:

Duérmete niño: Cómo solucionar el problema del insomnio infantil , 2003


více info...

Přidat komentář

Romanka89
28.01.2020 odpad!

Jsem zastáncem kontaktního rodičovství, tuto knihu jsem si přečetla ze zvědavosti a nelíbí se mi víc než jsem předpokládala, z miminek a malých dětí dělá manipulátory (strach ze tmy, žízeň, potřeba blízkosti rodiče, to vše je podle knihy neadekvátní chování, které dítě jako dělá schválně?), kteří nemají své potřeby, nechává vystavovat díky pláči dítě stresu. (Dítě v 6 měsících by mělo spát 12 hodin v kuse? Cože?) Z rodičů dělá neschopné, pokud jim dítě v 6 měsících nespí celou noc. Myslím, že dnes by už tato metoda mohla být překonaná, vždyť kniha je z roku 2002! Zajímalo by mě, zda autor, v dnešní době, pokud stále žije? Si za metodou stále stojí. Myslím, že o spánku jsou novější a přívětivější knihy, za mě od Lenky Medvecové S láskou o dětském spánku. Jinak samozřejmě každého věc, asi to funguje, ale podle mě spíš stylem že dítě ten pláč prostě vzdá, když ten rodič nepřijde, což mi přijde docela smutné.

PikoLipo
01.09.2018

Kniha nám pomohla s tím, jak na uspávání. Nepřišlo mi tam nic drastického. Když už je rodič vyčerpaný a neví jak dál, myslím, že pomůže. Hlavně je krátká a lze ji přečíst za chvilku, to beru jako plus. Za nás dobrý.


gwineth
25.01.2018 2 z 5

Myslím, že je to celkem šílená kniha a vřele doporučuji se jí velkým obloukem vyhnout. Nejde o to, že by mi vadila metoda "vyřvávání" jako taková. U nás totiž nic jiného nezabralo. Kniha nicméně nabízí dost mizerný návod, jak dítě naučit dobře spát bez cizí pomoci. Ne že by to podle ní nešlo, ale autor ponechává celou řadu důležitých otázek, které se zoufalému rodiči honí hlavou, bez odpovědi. Spoustu naprosto praktických věcí vůbec neřeší nebo je sotva zmíní. Ale hlavně že nám opakovaně s nesmírnou skromností vysvětlí, že metodu nepojmenoval sám po sobě sám. Super, jsem ráda, že to vím. Spousta jeho rad je minimálně řečeno diskutabilních. Právě adoptované dítě rovnou podrobit "vyřvávání?? Prořezávání zoubků nebolí, takže klidně nechejte vyřvat? Cože? Jemu asi zuby moudrosti nenarostly, hádám... A co se toho týče, tak té moudrosti nepobral zdaleka tolik, co tu rozdává. Co se mě týče, doporučuji raději knihu Dětský spánek v otázkách a odpovědích od Waldburgerové a Spivackové. Je srozumitelná, praktická a k tématu.

Štítky knihy

děti poruchy spánku, nespavost spánek

Autorovy knížky

Eduard Estivill
španělská, 1948
2004  40%Dětská nespavost: Co dělat, když vaše dítě nemůže spát

Kniha Dětská nespavost: Co dělat, když vaše dítě nemůže spát je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x