Dětská ilustrovaná bible

Dětská ilustrovaná bible https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163905/mid_detska-ilustrovana-bible-ESk-163905.png 4 29 7

Krásně a bohatě ilustrovaná kniha knih přibližuje poutavou a přístupnou formou nezapomenutelné příběhy biblických postav - Adama a Evy, Kaina a Ábela, Davida a Goliáše i osudy Panny Marie, Josefa, Jana Křtitele a samozřejmě Ježíše a jeho učedníků. Bible tvoří nedílnou součást kulturního dědictví lidstva a bez ohledu na to, zdali je člověk věřící či nikoliv, otevírá znalost příběhů Starého a Nového zákona cestu k moudrosti, lásce a poznání.... celý text

Přidat komentář

nikolet
29.02.2024 5 z 5

Krásně ilustrovaná Bible nejen pro děti, ale i pro ty co se chtějí něco dozvědět o křesťanských příbězích. Pěkně se to čte.

Štěpinambura
16.02.2022 5 z 5

Hezké, že někdo shrnul jinak složité příběhy do jednodušších a ilustrovaných příběhů.


Lejčís
06.05.2021 5 z 5

Já nejsem věřící, ale myslím, že základní povědomí o křesťanství, případně židovství by měl mít každý, neboť z náboženství vychází základ naší morálky. Tato dětská Bible je jednou z nejkrásnějších knih, jaké jsem kdy četla. Koupila mi ji babička, když jsem byla malá a dodnes na ni nedám dopustit, jednou bych si ji chtěla číst i se svými dětmi. Abych nezapomněla - ty ilustrace.. nikdy jsem neviděla krásnější :)

Endy17
04.01.2021 5 z 5

Nejsem si úplně jistý srozumitelností pro dětského čtenáře, ale na základní seznámení s biblickými příběhy je kniha vhodná i pro dospělé. Zjednodušené a tak trochu pohádkové převyprávění v tomhle případě není na závadu.

Shindo
20.10.2020 3 z 5

Moja úplne prvá biblia (čítaná v slovenskom vydaní). Hoci som už dal kresťanstvu dávno zbohom, na túto knihu mám dobré spomienky. Krásne ilustrácie, zrozumiteľná forma textu a fajn spracovanie. Ideál ako darček k prvému svätému prijímaniu.

JulianaH.
09.08.2019 5 z 5

Tuhle impozantní knihu koupila moje matka, když mi bylo deset, že z ní bude předčítat mně a sestře. Z nějakého důvodu k tomu nedošlo. Zato jsem si Bibli odnesla do postele a četla jsem si v ní každý večer asi rok, dokud jsem nedošla na poslední stránku. Nikdy mě to nepřestalo bavit; příběhy mě zajímaly, ale za to, že si poměrně mnoho pamatuji, vděčím především úchvatným ilustracím (Lot v jeskyni; hořící keř; Hana tančící radostí s malým Samuelem; Samson a lev; Jonáš ve velrybě; vidění sv. Pavla, ...).
Skutečnou Bibli jsem četla až na universitě. Do té doby mi byla dostatečným pramenem vědomostí tato dětská verze a mám na ni ty nejkrásnější vzpomínky. Obrazy Krista kráčejícího po moři a sedícího mezi maličkými se mi vryly hluboko do duše.

rašule
09.08.2015 5 z 5

Moje úplně první Bible mám ji moc ráda i když teď už ji nečtu je fakticky skvělá pamatuji si z ni mnoho věcí...

Štítky knihy

pro děti Bible

Autorovy další knížky

Josef Koukl
česká, 1926 - 2010
2006  86%Dětská ilustrovaná bible
2004  95%Dětská ilustrovaná bible

Kniha Dětská ilustrovaná bible je v

Právě čtených2x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce21x
Chci si koupit2x