Děti z boudy

Děti z boudy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118868/bmid_deti-z-boudy-IYk-118868.jpg 5 15 4

Přidat komentář

Čokoláda
08.04.2022 5 z 5

Moc hezké čtení pro nejmenší čtenáře, ale četba potěší i dospělého. Tahle knížka se výborně hodí k předčítání dětem na dobrou noc. Poučí, jak se chovat k domácím zvířátkům, jak utěšit mladšího sourozence, jak přivítat na svět nové děťátko.
Knížku krásně doplňují ilustrace Miloše Nesvadby, ten dětem vždycky dobře rozuměl.

Riccia
18.08.2021 5 z 5

Pan Kožíšek byl nejspíš velice laskavý, trpělivý a moudrý člověk. Jaké by asi bylo být jeho žákem?


MrKrahujec
04.03.2017 3 z 5

No, tak je to samozřejmě strašně (nebo taky krásně) starosvětské, archaické a mravoučné, ale tu a tam probleskne i vážněji míněná sociální nota (jako v titulní povídce), ale vše zůstává v poloze jakési skici, nápovědy: jako že by tady eventuálně mohl být dobrý autor, ale chce to ještě trošku počkat. Na svou dobu to určitě stačilo a my si dnes můžeme říci, že ta doba nebyla zas až tak strašná: český venkov žil naplno, práce na polích byla skutečná práce, která přinášela i radost, věřilo se v dobrého Pána Krista a staří lidé dokázali být i moudří. Když na tohle všechno přistoupíme, je možné tuto knihu přečíst i s požitkem. Jenom jsem už jako dítě od ilustrací pana Nesvadby nějak čekal velikou řachandu, a to tedy rozhodně není ten případ.

Damato
22.06.2015 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostala kdysi , jako malá holka od sestry k Vánocům a do dnes mám snad všechny příběhy jao živé- nejen, když je venku mlha a netrefila bych do školy- teď už do práce, ale když vidím krásné žluté hrušky...tak si hned vzpomenu na maminu, která svým dětem donesla z trhu hrušy a za hezky provedené úkoly rozdávala hrušky....byly to příběhy sice veselé, ale ve skrytu duše poučné, ale přitom krásně napsané. Vrací se mi i vzpomínka na "Hraní na školu", kdy jsem si se sestrou jakoby hráli a já až za pár desítek let pochopila, že to byl její pokus mě - věčného školního průšviháře- v rozumné míře donutit alespoň dělat úkoly.