Děti víl

Děti víl https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173903/deti-vil-173903.jpg 4 44 11

Děti víl série

1. díl

Bartoloměj a Hetička nejsou obyčejné lidské děti – jejich otec byl jedním ze Sídhe, národa vznešených elfů. Obyčejný smrtelníkům se moc nepodobají – mají strnulý černý pohled a na hlavách jim místo vlasů raší větvičky. Žijí ve městě Bathu, které se stalo útočištěm nadpřirozených bytostí pronásledovaných lidmi. Když náhle začnou za tajemných okolností umírat vílí děti, musí Bartoloměj spojit síly se zneuznaným mladým politikem Arturem Jelibo a vypátrat vraha dřív, než se součástí hrůzného spiknutí stane nedobrovolně i on sám.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Peculiar , 2011


více info...

Přidat komentář

SputnikV
06.07.2021

pěkně se to rozběhlo, ale bohužel další díly nevyšly, není to jediná podobná zejména dětská kniha, která tak dopadla. nepřišlo, mi, že by se děj zpomalil, naopak frčel po celou knihu...

Leyla
22.02.2021 4 z 5

Vždy ma poteší, keď nájdem niečo zaujímavé od mne neznámych autorov a po dlhšej dobe som si zase prečítala nejaké fantasy. Na prvý pohľad zaujme už obálka knihy. Príbeh sa mi páčil od prvej kapitoly a nedočkavo som prevracala stránky, ako to bude celé pokračovať. Miestami mal pre mňa až hororové scénky. Našťastie nie také, po ktorých by som nevedela zaspať. Zadymený Londýn plný nadprirodzených postáv a postavičiek, mechanických pomocníkov a temných uličiek, kde neviete, čo na vás čaká. Spokojnosť, odporúčam prečítať.


Atlantis
02.04.2019 3 z 5

Děti víl mají fenomenální rozjezd. Zvládnou na pár stranách vytvořit zajímavý svět, který tak akorát zrcadlí ten náš a zároveň má v sobě dostatek zvláštností, aby nenudil. Rozjede se několik příběhových linek, které baví i samy o sobě a pak najednou... brzda. Děj se na dlouhou dobu úplně zastaví a všechny postavy se začnou plácat na místě. A tato zpomalovačka bohužel trvá tak dlouho, že rychle ztratíte o zbytek příběhu zájem. Velká škoda.
Děti víl se tak stávají lehce nadprůměrnou záležitostí a než vyjde pokračování, zapomenete vůbec, že tato kniha existuje.

ulleguana
27.02.2019 5 z 5

Kniha je skvělá, originální pojetí zničenýho světa, jednim dechem !

Domca1
02.03.2018 5 z 5

Jemný, nápaditý a originálny príbeh so svojským humorom a rozprávkovou fantáziou zasadený do staroanglického prostredia. Hlavní hrdinovia sú veľmi sympatickí a ihneď prirastú k srdcu. Všadeprítomná mágia a svet férií majú zvláštne čaro a vťahujú do deja nielen mladšieho čitateľa, ale aj staršie vekové kategórie.
Bonusom je krásna obálka a oku lahodiace spracovanie dizajnu knihy.
Neviem, či sa plánuje vydať aj ďalšie pokračovanie, ale určite by som po ňom siahla. Odporúčam všetkými desiatimi.

Kikina204
17.01.2018 5 z 5

Knihu jsem sice četla až na druhý pokus, ale asi proto že jsem ještě byla na knihu malá. Nicméně mě nyní kniha velmi zaujala a na konci dojala.

Luccy78
27.12.2017 4 z 5

Příběh je tak temný a smutný.. A přesto mě kupodivu bavil a nepustil, dokud jsem nebyla na konci.. Zvláštní..

knihomilkačí04
26.12.2017

Určitě doporučuji !!! skvělá kniha plná napětí a záhad !! už ze začátku nechcete dát knihu z ruky ,nutí vás to číst stále dokola...... Bartoloměj je úplný dobrodruh!!

M.Hadrbolec
04.05.2016 5 z 5

Tak tohle bylo opravdu milé dobrodružství! :)
Příběh tak akorát dlouhý na to, aby se člověk nepřestal divit jeho steampunkové atmosféře plné všemožných technických vymožeností, kontrastujících s pohádkovými vílami, které v tomto příběhu nejsou tak zcela nevinné.
Jednoduché, zábavné, chytlavé, skvělá jednohubka, jejíž konec si úplně říká o druhý díl, či alespoň pokračování ze stejného světa, postihnutého Smíškovskou válkou. :)

ShiYuAkai
25.09.2015 5 z 5

Úžasný příběh byla to knížka ktera se me dost líbila. Téměř každá knížka co jsem četla začínala pozitivne a potom se v ni něco semlelo. Tahle už je od začátku smutna ale zároveň tak plna naděje, že v celku dodává něco krásného. Rozhodne doporučuji všem ať už malym nebo dospělým tahle knížka dostane všechny.

stolbice
27.01.2015 5 z 5

Moc pěkná oddechová kniha :-) čte se v podstatě sama, styl psaní mi trochu připomínal styl pana Pratchetta. Najdeme tu klasického (vílího) záporáka, který má plán, jak zničit svět lidí a nastolit vládu víl, co na tom, že za to spousta lidí i víl draze zaplatí....a samozřejmě najdeme i někoho, kdo se mu v tom pokusí zabránit, i když původně neměl v úmyslu zachraňovat celý svět :-) Už se těším na další díl.

Autorovy knížky

Stefan Bachmann
americká, 1994
2013  79%Děti víl

Kniha Děti víl je v

Právě čtených1x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce44x
Chystám se číst18x
Chci si koupit2x