Děti revoluce

Děti revoluce https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269628/bmid_deti-revoluce-XG7-269628.jpg 3 38 13

Inšpektor Banks série

< 21. díl

Robinson Peter série

3. díl

Odlehlé místo, dávno nepoužívaná železniční kolej – a mrtvola staršího muže, podivína, který se vyhýbal lidem. Zesnulý Gavin Miller býval učitelem, než ho obvinili ze sexuálního obtěžování studentky a vyhodili. Od té doby žil jako poustevník. Byla to vražda, sebevražda, náhoda? A odkud se vzalo pět tisíc liber, které se našly v jeho kapse? Šéfinspektoru Alanu Banksovi na tomhle případu od začátku něco nesedí. Je tu až příliš mnoho motivů a ještě víc nesrovnalostí. Možná šlo o pomstu, možná o vydírání. Možná je do toho zapletena místní honorace. A souvislosti bude třeba nejspíš hledat v divoké minulosti počátku 70. let: době, která rozdmýchala zášti, jež nebyly nikdy zapomenuty – ani odpuštěny.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Children of the Revolution , 2013


více info...

Přidat komentář

Marcela52
16.07.2023 5 z 5

Kniha britského autora, který v loňském roce zemřel, mě zpočátku moc nezaujala. Postupně jsem se ale začetla, a nakonec byla příjemně překvapena zajímavou zápletkou i celkovým rozuzlením složitého příběhu. Ocenila jsem hlavně dobrou psychologii jednotlivých postav a také dobře popsanou atmosféru sedmdesátých let, doby, která byla v mnoha směrech dramatická a přelomová, a nejen v Anglii. Postava šéfinspektora Bankse byla velmi sympatická, a tak si asi ještě některý kriminální příběh z této řady přečtu. Škoda, že tento autor už nic nového nenapíše...

8211
04.08.2021 2 z 5

Nevěděla jsem co čekat, krimi knihy moc nemusím... některé pasáže byli čtivé, ale závěr nic moc, takový o ničem, i příběh byl velmi roztahaný, občas nudný, zdlouhavý. Dočetla jsem, ale nic, co bych si za nějaký čas přečetla znovu.


Kuzelka83
09.06.2021

Ze začátku trvalo se začíst, ale i pak jsem dumala až moc často zda dočíst..... Dočetla jsem abych znala vraha. Bylo to na mě místy tahle dlouhé nudné.....

danielavachova
23.03.2021 2 z 5

Klasická anglická detektivka,místy zdlouhavé,rozvláčné,někdy nudné,nebyl to tak úplně můj šálek kávy.

sima.mis
07.05.2020 3 z 5

Podle mě nejlepší kniha od tohoto spisovatele.

Anna_6
29.04.2020 2 z 5

Nezáživný děj, stále jsem doufala, že se to nějak "zlomí" a musela jsem se přemlouvat, abych knížku znovu otevřela. Nakonec jsem odložila bez dočtení, ani už mne pak nezajímalo, jak to dopadne.

denča1000
03.02.2020 2 z 5

Zbytečně dlouhý, táhnoucí se až nudný a docela nezáživý děj. Ke konci byla kniha již trošku čtivější, ale přesto ne nic, co bych nedokázala odložit.

haki34
03.07.2019 3 z 5

!!! SPOILERY !!!
pomalé, rozvláčné, místy jsem přeskakovala normálně kusy textu...ale nakonec jsme se dobrali jednoduchého rozuzlení - takové to pod svícnem je největší tma, aneb vraha hledej v rodině..jakékoliv, co je moc blízko případu...
byla to moje první detektiva s Alanem Banksem, inspektor ani jeho kolegové/kolegyně si mě nezískali...mátly mě odkazy na minulost, kde třeba prosvítalo na povrch znásilnění policistky kolegou, nějaké její těžké zranění...a mě štvalo, že neví, co se stalo, proč, a jaké může mít z toho následky, které teď mají vliv na její "neurvalé" chování...
Lady Veronica, z které se vyklubala pěkně povětrná mladá dáma, mě taky neoslovila...rovněž rádobytvrďáctví ohledně svých styků a vztahů stylem bylo jich a toho tolik, že si milence nepamatuje (ani jméno ?? ani počet ?? ..poučení z kriminálek - rizikové jednání v mládí s sebou nese potenciální problémy do budoucna..)
Hudba, kterou poslouchal Banks, mě nezajímala ani neoslovovala, paasáže, kde pouští nějaké desky a pije u toho, jsem přeskakovala..vztah Bankse a Oriany na konci - nezaujal (chlípný starý kocour..)
Nemám ráda rovněž politikaření a pasáže s mladými rádobymarxisty a orgie s horníky - že wtf ?? organizace demonstrací sloužila jako podhoubí k hromadným orgiím...představila jsem si kluky tady z našeho regionu razoviteho...hm.
Lisa Greyová - na jedné straně tvrdá punkerka, na druhé křehká traumatrizovaná holka.-..tak tu bych klidně i s její výpovědí postrádala.... (kromě toho že upozornila na násilí na ženách, drogy v pití a podobně)
Zbytečně moc omáčky, odboček, vaty...

celkově - za 3...nepotěší, neurazí, když přeskočíte tak třetinu stran, jde to :)

martina.culik
02.01.2019 2 z 5

Třetí a asi poslední kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Bylo to zdlouhavé, v podstatě se tam nic nedělo a tím pádem mě kniha dost nudila a opravdu jsem se těšila, až bude konec (protože se snažím knihy neodkládat nedočtené).

jprst
06.12.2018 2 z 5

Britské detektivky mám rád, takže ani tato dost nepovedená a nudná mě od nich neodradí, ale od tohoto autora si už další nedám.

Pauline23
12.06.2018 5 z 5

Alan Banks je skvělá série která bohužel u nás nevyšla od začátku a to bude i ten problém. Kniha bylo spíš ohlédnutí do mladých let. Mě naopak bavil svým poslechem hudby a vzpomínka na existencionalismus který jsem hltala (napr.Camus), mě občas hezky vrátilo do těchto dob a míst. Já bych si dalšího Alana Bankse ráda přečetla.

jarin58
21.01.2018 3 z 5

Průměr.

soukroma
22.07.2017 2 z 5

To je přesně ta kniha, kterou jsem neměla číst (žádný hrdina v tom románu totiž nebyl schován...): slabé, nudné, zdlouhavé (na straně jedna objeví jediného zavražděného v celé knize, aby členky vyšetřovacího týmu připustily na straně 280, že jsou teprve na začátku vyšetřování), postavy nevěrohodné a děsné každým coulem (vesměs, ale zejména policisté), zápletky mizerné (opravdu přišla řeč na revoluci, marxistický univerzitní spolek, stávky horníků na počátku 70. let v Anglii a jiné lahůdky) a rozuzlení neuvěřitelné. Ne, šéfinkspektora Bankse už doma nechci, abych několik stránek uprostřed jeho vyšetřování musela číst, jak si vybírá a nalévá doma víno, jak si vybírá a pouští muziku, jak si vybírá a (možná) čte něco z knihovničky, jak usedá do proutěného křesílka vedle proutěného stolečku... Ne, ani tu záplavu odkazů na hudbu všeho druhu a zdlouhavé rozhovory o ničem, to vše uprostřed vyšetřování, na němž se podílelo nebývale mnoho lidí, ne a ne.
Mně se líbila první kniha od autora, Až mě uloží do země s amatérským detektivem, ale Inspektor Banks je naprosto příšerná série.

Autorovy další knížky

Peter Robinson
anglická, 1950 - 2022
2014  74%Až mě uloží do země
2005  79%Příslib lži / P.S. Miluji tě / Kodex / Léto, které nikdy nebylo
2015  63%Pohled do tmy
2016  60%Děti revoluce
2008  81%Neodvratný konec

Kniha Děti revoluce je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce68x
Chystám se číst22x
Chci si koupit3x