Děti nepřátel lidu

Děti nepřátel lidu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111764/bmid_deti-nepratel-lidu-RAZ-111764.jpg 4 15 2

Šokující příběhy těch, kteří prošli stalinským peklem „Vragi naroda" neboli „nepřátelé lidu" - to je pojem, který vznikl v 30. letech minulého století a označoval ty, kdož se znelíbili stalinskému režimu a skončili pod železnými koly jeho diktatury. Děti nepřátel lidu jsou tedy potomky těchto lidí. Většinou byl jejich úděl stejný nebo alespoň téměř stejný jako úděl rodičů. K těmto dětem patří i dosud žijící Inna Šichejevová-Gajstěrová. Ta příběh svého otce, někdejšího náměstka sovětského ministra zemědělství, a hlavně příběh svůj i zbytku své rodiny, sepsala v knize Děti nepřátel lidu. V jasných, srozumitelných větách beze stínu přehnaného patosu líčí, jak se žilo rodinám, označeným tímto cejchem od 30. let často až do dob Gorbačovovy perestrojky, kdy se i sovětský režim přece jen zdemokratizoval a „děti nepřátel lidu" jejich prokletí definitivně zbavil.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Historie

Vydáno: , Jota
Originální název:

Deti vragov naroda , 2003


více info...

Přidat komentář

Katka2382
13.05.2020 5 z 5

Smutné vyprávění o nelehkém životě v sovětském Rusku.Když na vás ukázali prstem že jste nepřítel tak vám nepomohla ani svěcená voda.

iva23
29.01.2015 3 z 5

Hrozná doba, takže příběh zajímavý, navíc doplněný o fotografie. Ale hemží se to tam spoustou jmen, která jsem nebyla schopna si zapamatovat, ono to ale ani nebylo nutné..A celkově je to bohužel trochu nudně vyprávěné.


Štítky knihy

gulagy politická perzekuce političtí vězni

Autorovy knížky

2007  73%Děti nepřátel lidu

Kniha Děti nepřátel lidu je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x