Nepřítel trpaslíků

Nepřítel trpaslíků https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192412/mid_nepritel-trpasliku-JL4-192412.jpg 4 5 2

Děti magie série

< 2. díl

Čarodějnické sourozence Mika a Zuri osud opravdu zkouší. Sotva si trochu odpočinuli, čeká je celá řada dalších dobrodružství. V kouzlení jsou stále zručnější, ale na druhou stranu se přesvědčí, že i sláva může mít svoji stinnou stránku. Poznají další přátele, ale i první nepřátele. Jsou ohromeni nenadálým dědictvím, o němž jim více řekne neznámý a záhadný čaroděj. Dozvědí se ještě něco o prastrýci Herym? A pak jsou tady trpaslíci. Jsou úplně jiní než lidé. Když se však objeví tajemný nepřítel trpaslíků, je potřeba jim pomoci, a do toho se kromě dětí a jejich tatínka vloží i paní Portálová. Než se k nepříteli trpaslíků celá výprava doputuje, prožijí všichni situace plné nebezpečí, uvidí, co ještě neviděli, a poznají některé obyvatele kamenné říše trpaslíků. A to, že se setkají s první zcela magickou bytostí, která ještě ke všemu není sama, Mika se Zuri nenapadlo ani ve snu.... celý text

Přidat komentář

aalexiis
29.12.2015 4 z 5

Kniha mě jako vždy na chvíli hodila do dětských let a nechala mě se podivovat nad všemi těmi vymoženostmi, které si autor vymyslel pro svůj příběh. Kdybych ji měla srovnat s prvním dílem, přišla mi trošku slabší, takže na plné hodnocení to není, ale určitě stojí za přečtení!

Zrnko písku
20.02.2014 5 z 5

Príma knížka. Stihli jsme ji koupit pod stromeček. Výprava do trpasličího světa je ještě napínavější, než první díl. Děj navazuje velmi volně, takže se dá číst i bez prvního dílu. Opět autor nádherně popisuje svět Mythrek a Sedmiapůlté království. Je tam humor, napětí a něco tajemného nakonec. Manželce se líbila trpasličí sbírka lišejníků místo zahrádky. Pro syna to byl dárek, který si ze všech užil nejvíce. Opět doporučuji koupit a těším se na další díl.


Autorovy další knížky

René Balický
česká, 1962
2014  67%Zrada v Minecraftu
2015  67%Runové spiknutí
2015  73%Pekelný Minecraft
2013  70%Do Země obrů
2013  88%Nepřítel trpaslíků

Kniha Nepřítel trpaslíků je v

Přečtených7x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x