Dětem

Dětem https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430782/bmid_detem-qFv-430782.jpg 3 6 5

Kdo by neznal básničku Polámal se mraveneček či Svatojánek, nebo nikdy nerecitoval Náš kocourek Bělovousek, je ho ještě malý kousek? Pestrá knížka veršů, pohádek a příběhů z pera nezapomenutelného Josefa Kožíška. Jeho verše o dětech, zvířátkách, ročních obdobích i různých činnostech jsou stále krásné, živé a mnohé říkanky už dávno zlidověly.... celý text

Přidat komentář

simca9342
12.04.2024 5 z 5

" Šla veverka na jahody,"
utíkala kolem vody,
jahody se rozsypaly,
do studánky napadaly.
Běž, panenko, běž ,
veverušku těš!

Sbírka básniček a příběhů pro malé děti na témata kolem zvířat a toho, že jednají jako lidé. Autor zde použil perzonifikaci a přivlastnil lidské vlastnosti postavám a knížce.

Briv
01.04.2023 4 z 5

* Syn dostal knížku od své prababičky, ta totiž nedá na pana Kožíška dopustit. Četli jsme ji několikrát a co nás oba hodně zaujalo, jsou hlavně ilustrace, ty jsou moc krásné.
Vera Silent to vystihla úplně přesně - syn tam má pár oblíbených básniček a povídek a zbytek ho moc nebere a to ani teď když jsou mu 4 roky.
Knížka ale i tak ve mě vyvolává nostalgii, když si kdysi děti v popelu pekly brambory a jako pamlsek dostaly jablíčko. Aspoň jsme si u té knížky se synem povyprávěli o tom, jak se časy mění.


Vera Silent
10.09.2022 4 z 5

Vydaní s ilustracemi Václava Karla má nádherné obrázky. S obsahem je to tak: asi 5 básniček si syn zamiloval a může je poslouchat třeba 10x dokola. Zbytek je mu celkem šumák. Ale možná se to ještě změní - některé delší příběhy nejsou špatné. Nejsou to klasické pohádky, spíš taková každodenní vyprávění o zvířatech nebo dětech. Také s trochu zajímavým náhledem do minulosti, kdy pro děti byly největší laskouminou jablíčka nebo třeba chleba s pomazánkou.

Marketplace
24.01.2022 2 z 5

Kniha nikterak zajímavá. Spousta veršů je kostrbatá, pohádky nezajímavé. Jediné co dcera ocenila jsou ilustrace.

lenkaBajza
17.07.2020 3 z 5

Oceňuji krátkost příběhů, přesně něco takového jsem potřebovala, aby dvouleté dítě udrželo pozornost. Splněno:)
Některé verše jsou ale takovéé...no, težko se čtou mně, natož aby je pochopilo dvouleté děcko. Ilustrace jsou také bohužel takovééé... no prostě se mi nelíbí:)