Gangsterova milenka

Gangsterova milenka https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255464/bmid_gangsterova-milenka-NBm-255464.jpg 4 12 2

Detektivové z Tawcesteru série

< 4. díl >

Tawcesterské panství postihla finanční krize a vévodkyně vdova se rozhodla pro radikální řešení. Blotto se ožení… s Američankou! Tak začíná v pořadí čtvrtý příběh úspěšné detektivní série o aristokratických sourozencích Blottovi a Twinks, v němž se společně podívají za velkou louži a zažijí nečekaná dobrodružství mezi gangstery v prohibicí sužovaném Chicagu. Blotto a Twinks jen neochotně odplují na zaoceánském parníku Jeho veličenstvo do Ameriky. Blotto se cítí jako odsouzenec k smrti. Ve státě Illinois na něj čeká pohádkově bohatá dědička Mary Chapsticková, jediná dcera konzervárenského a dobytkářského magnáta Luthera P. Chapsticka III. Twinks ale záhy zjistí, že je Blottův budoucí tchán zapletený do nekalých obchodů nechvalně známého chicagského gangstera Spagsyho Chiaparelliho. Blotto a Twinks se rozhodnout proradného Chapsticka demaskovat. Jejich boj vrcholí rozhodující bitvou mezi pásovými výrobními linkami chicagského masokombinátu. Podaří se Blottovi a Twinks vrátit zpět domů do rodné Anglie?... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Blotto, Twinks and the Bootlegger´s Moll , 2012


více info...

Přidat komentář

jan0504
26.07.2020 4 z 5

Celkom som sa pobavil. Zaujímavý štýl na ktorý si treba zvyknúť (nekonečné vtipné prirovnávania a oslovenia), ale potom to už ide :-)

soukroma
13.03.2016 5 z 5

Opravdu oddechovka: britská aristokracie a americká pompéznost (a mafie a prohibice) v 20. létech minulého století podaná stylem a nadhledem 21. století. Nejde samozřejmě o žádnou detektivku, i když mrtvolami se to jen hemží. Stačí si užívat vodopádu slovních perliček (zejména nepřeberných oslovení mezi sourozenci a bohatých emočních zvolání na místo jednoduchých citoslovců) a úžasných přezdívek (zejména Chicagských gangsterů).