Detektivové a zachráněné peníze

Detektivové a zachráněné peníze https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167092/bmid_detektivove-a-zachranene-penize-167092.jpg 5 29 6

Detektivové série

DeTeKTiVové a zachráněné peníze jsou volným pokračováním knihy DeTeKTiVové, v níž Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek obdivuhodně vyřešili případ krádeže vzácného obrazu. Nyní se zdá, že se v jejich poklidném městečku neděje nic podezřelého. Až jednou... při hře na schovávanou se jeden detektivní případ nečekaně objeví. Ve starém zámeckém sklepení je ukrytá tajná místnost a v ní hromada kradených peněz. Než kluci svůj nález nahlásí policii, podezřelí s penězi utečou. Vydejte se společně s DeTeKTiVy vypátrat prchajícího lupiče... celý text

adela2316
adela2316
21.01.2024 5 z 5

Další díl ze série Detektivové. Kniha děti bavila, me osobně se nejvíce líbí kontrolní otazky na konci knihy, které zjišťují, jak moc děti dávaly pozor ;-)

Iwíček
Iwíček
28.09.2023 5 z 5

Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek jsou hrdiny dětské detektivky plné napětí a dobrodružství. Kniha je sepsána čtivě a troufnu si tvrdit, že se bude líbit všem počínajícím čtenářům. Má potenciál čtenáře vtáhnout do deje, čemuž napomáhají krásné ilustrace. Oceňuji i seznam otázek na konci svazku, které ověřují, jak čtenář dával při četbě pozor.


mončičák42
mončičák42
02.03.2023 5 z 5

Knížka je velmi poutavě napsána, 6-letý syn byl tak zvědavý, že by ji chtěl nejraději přečíst na jeden zátah. Já jako dospělák bych měla určité výhrady. Musím ocenit závěrečné otázky. Velký počet správně zodpovězených otázek potvrdil skutečnost, že příběh synka velmi zaujal a že byl napsán srozumitelně. Musime se v knihovně podívat po dalších dílech. Začněte-li jako my jiným dílem než prvním, bylo by dobré na úvod přečíst dítěti charakteristiky hlavních postav, které se (kupodivu) nacházejí až na konci knihy.

TerJac
TerJac
07.02.2020 4 z 5

Jako vždy velmi pěkně napsáno :-)

Osice
Osice
14.11.2019 5 z 5

Když odmyslím, že bez kluků by policie nic nevyřešila, tak se jedná o skvělou detektivku pro děti. I já jsem byla při čtení napnutá, jak se bude příběh dál vyvíjet, nevšimla jsem si některých vodítek v textu, ale uhodla jsem odkud peníze byly ukradeny:-)

Dcera chodila po bytě a volala Tadeáááášíííí..., potěšilo ji, že se v příběhu objevil zase Azor a fráze "Ven s tím!" ji pěkně zamotala hlavu:-)

Už se těšíme na další díl!

Isew
Isew
29.11.2015 4 z 5

Lepší než první část. Kluci si chvílemi pěkně nebezpečně zahrávali. Zbytečně se vystavovali nebezpečí, ale to asi k dětství a dospívání patří. Jako rodič to vidím naprosto odlišně, než když jsem byla dítě. Krásná bezstarostnost, která mi asi nenávratně unikla. Ještě, že jsou tu knížky, kde se mohu na chvili vrátit do bezstarostného dětství.