Pařát smrtky

Pařát smrtky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506359/bmid_parat-smrtky-dRA-506359.jpg 3 10 7

Františkán Blasius se ve svých vzpomínkách vrací do doby, kdy se se svým přítelem Jakubem Protivou z Protivce, rychtářem Nového Města pražského, podílel na odhalování těch nejzávažnějších hrdelních zločinů. Napínavý příběh se tentokrát odehrává v době morové epidemie, kterou neznámý pachatel využije k vyvražďování rodiny bohatého kupce. Blasius sice nestudoval lékařství, přesto je svým přítelem postaven před úkol zjistit, zda jsou mrtví obětí moru, nebo naopak záhadného traviče. Přitom netuší, že i jemu samotnému a jeho přítelkyni nevěstce Magdaléně půjde také o život…... celý text

Přidat komentář

Ív688
17.04.2024 1 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny, odpočinkové čtení, ale jakoby se vytratila jiskra z příběhu, byť jsou v knize neustále omílána postelová dobrodružství mnicha Blasia a skoro všichni jsou k "šukání " svolní, spíš to příběhu ubližuje...všeho prostě moc škodí, připadá mi, že to pan Bauer nějak odfláknul...

Lenka4
08.04.2024 1 z 5

Škoda, že si smrtka Blasia neodnesla. Měli bychom jistotu, že už ani omylem nesáhneme po knize, v níž místo očekávané napínavé historické detektivky bude mnich neustále přemýšlet o svém milostném životě a hledat podnik, kde za něj někdo zaplatí pití.


Dandulka
22.03.2024 5 z 5

Super napsáno. Krásná sarkastická poznámka k dění ne tak dávno minulých. Hezký jsem se zasmála. Už teď se těším na další díl.

Damonka12
01.01.2024 3 z 5

Moc fajn historická detektivka, která ale není nijak originální.

Terkaodkafe
28.12.2023 3 z 5

Pařát smrtky je historická detektivka, která typického čtenáře ani neurazí a ani nenadchne. Ovšem pokud je někdo fanoušek žánru, určitě ho příběh potěší. Jedná se o odpočinkovou knihu, u které člověk nemusí moc přemýšlet.

Celá recenze v recenzích.

čef
16.12.2023 3 z 5

Série z 15. století v Čechách s nemravným františkánem Blasiem pokračuje v ustáleném stylu tentokráte asi z roku 1402, což je možná patrné ze zatčení Václava IV Liškou ryšavou. Chlastá se, obdivují se ňadra, souloží se ba přímo šuká, používají se hodně sprostá slova a mezitím se děje něco jako hodně zpackané vyšetřování zločinů nebo černé smrti, kdo ví. Asi jde především o komické vystižení atmosféry staré Prahy, ale nemyslím, že příliš zdařilé. Prostoduché čtení k odpočinku.

kolacky
31.10.2023 4 z 5

Tak trochu ukecané. Blasius se nemůže nabažit ženských, hříšník jeden, a jen tak mimochodem spolu s Protivou a biřici vyřeší nemorovou smrt.