Komentáře knihy Nalezení
(SPOILER)
Táto časť sa mi veľmi dobre čítala. Opäť sa stretávame s Tomášom Wolfom, ktorý si vedie ako vyšetrovateľ vždy skvelo.
Tentokrát sa dostávame priamo tam, kde sa Tomáš narodil a preto to môže byť preňho o to náročnejšie.
Už raz sa niečo také stalo a Tomáš si na to veľmi dobre spomína, keďže aj on bol vtedy jedným z podozrivých. Či to má súvislosť s novým prípadom, je na ňom, aby to objasnil a všetko vyšetril.
Opäť veľmi vydarený príbeh a už teraz sa teším na ďalšiu časť.
Opět příjemně napínavá detektivka. Pan Březina umí zaujmout. Žádná zbytečná brutalita, zajímavá zápletka v několika dějovych linkách. Tentokrát T. Volf vzpomíná na své mládí, jehoz události se prolínají s přítomností. Těším se na poslední díl.
Výborná detektivka. Uveritelne charaktery, dobrá zápletka a gradovani. První Březina kterého jsem četl a jsem spokojeny.
Jak už je u Březiny zvykem, zase máme několik dějových linií, ba i retrospektivu. Tentokráte ale bojuje Tomáš s vlastními vzpomínkami, které jsou důležité pro současnost. A hraje se o čas!
Krásné čtení někam na dovolenou, snad ji budete mít klidnější než on! Opět, kvalitně a čtivě napsáno, do posledního detailu.
(SPOILER) Že to bude stejný pachatel se tak nějak dalo logicky dovodit. Vrtal mi hlavou motiv (ten se nakonec ukázal jako docela prostinký, ale tak důvody takových činů nebývají komplikované), líbí se mi zmoudření Evy, která si však uchovala aktivnost a nebojácnost, trochu jsem čekala, jestli se s Tomášem zapletou ;-), asi na mě jde předčasně jaro nebo musím změnit žánr :-D. Prolínání staršího činu a nového a Tomášových vzpomínek na vyšetřování, včetně probuzení jeho dětských pocitů z něj...super nápad. Hodnotím jako velmi zdařilou detektivku.
Léto jako třešnička.
Tomáš Volf popáté a na dosavadním vrcholu. Střídání vyprávěcích perspektiv výtečné, návrat do minulosti skvěle přispívá ke strhující gradaci. Bezchybná chemie mezi ústřední dvojicí. Tleskám!
Po delší době jsem se vrátila k Volfovi a Nalezení mi udělalo radost. Předchozí dva díly mě totiž příliš nebavily, takže jsem k této knize přistupovala spíš opatrně a bez velkých očekávání. O to příjemnější bylo zjištění, že příběh je tentokrát svižný, napínavý a dobře se čte. Děj má spád a dokáže udržet pozornost až do konce. Za mě velmi povedený návrat k sérii a chuť pokračovat dál.
Moje první kniha od tohoto autora. Přišlo mi to moc plytké, hlavní hrdinka vulgární, celkově mě to neoslovilo.
Další zajímavý detektivní případ s detektivem Tomášem Voflem. Zprvu jsem se obávala, že to na mě bude moc, když jsem zjistila, že se jedná o zmizelé děti, ale zvládla jsem to. Uff.
Případ byl napínavý, měl spád a pátrání jsem si užila. V knize jsou dvě linky - minulost a přítomnost. Občas mi trochu splývaly, ale možná to bylo jen mou nepozorností.
Ráda jsem se dozvěděla něco o minulosti hlavního hrdiny. Děj se odehrával na venkově a působil velmi reálně. Nedivila bych se, kdyby se něco takového doopravdy stalo.
Takže opět vřele doporučuji a už mi zbývá jen poslední díl Mimo obraz, ale určitě bude brzy další.
Opět mohu jen potvrdit, skvělá, čtivá detektivka. Opět jsme ve 2 časových rovinách. A tentokrát se Tomáš Volf musí vrátit zpět do minulosti aby zkusil najít ztracenou dívku. Eva Černá u toho nechybí!
Mě se to moc líbilo. Postav tak akorát, děj uvěřitelný, příjemně napínavé až do konce. Určitě doporučuji přečíst.
Tak jsem si po třech sáhnutích vedle spravila čtenářskou chuť fajn českým krimi příběhem.
Sice v této sérii začínám pátým dílem, ale nevadí to. Autor mi tu naservíroval pohodovou detektivku, která je vsazena do českých reálií. Zamotanec zápletky byl zamotaný tak akorát, příběh uvěřitelný, psáno čtivým jazykem. Čtení hezky odsejpalo a schramstla jsem ji za jeden den. Oceňuji absenci uřezaných hlav a kaluží krve. Jde to i bez toho. Vyprávění v několika časových rovinách (Tomášovo dětství, současnost a chvíle před zločinem) bylo příjemné.
Nemohu se ale ubránit srovnávání s mým drahým Otou Finkem a zkonstatovat, že zdejší hlavní hrdina, Tomáš Volf, mi přišel bez šmrncu. Vlastně všechny postavy byly tak nějak v pohodě, nikdo mi tam nelezl na nervy a nikdo mě tam neuhranul. Chyběla mi nějaká výraznější figura.
Spíše průměrná záležitost. Cesta k pachateli naštěstí jedno převápko nabídla, ale než se tak stalo, bylo to pachtění spíš úmorné než zajímavé. Bohužel jsem nedávno poslouchala V lesích, kde figurovalo podobným způsobem prolínání dětského traumatu s pozdějším vyšetřováním dospělého kriminalisty, takže ani tato linka už mě příliš neoslnila. Nejsem milovník nějakých love story a pitvání všelijakých problémů hlavních aktérů, ale když v knize jakékoliv osobnější barvitější vztahy de-facto absentují, výsledek je plochý jak žehlicí prkno. Audio má standardní kvalitu. Celkově spíš lehké zklamání.
Špica! Přečteno za odpoledne. Betelná atmoška, story a prostě fšecko. Valíme na další dílec.
Další skvělí případ detektiva milujícího metal Tomáše Wolfa . Tentokrát se případ odehrává v rodišti Tomáše Wolfa . tentokrát vyšetřuje případ zmizelé mladé dívky která zmizela při hlídáni mladšího sourozence který je nalezen mrtvi případ má pikantní význam s jeho mládi taky zmizela mlada slečna a pak byla nalezena mrtvá sam Tomáš Volf byl s vraždy podrželi . Co mají oba případy společného podaří se najit pohřešovanou najit živou a odhali pacatele se dozvíme v teto skvěle detektvce .
Autora jsem objevila až letos a miluju to. Miluju jak na začátku se děje strašně moc věcí, který spolu jakože nesouvisí a postupem času, a to bez zbytečných průtahů, si to všechno pěkně sedá až to všechno zapadne kam má.
Neskutečně čtivé, další příběh ze života a další díl, se kterým jsem strávil jedno odpoledne, tak dobře se to celé četlo. Musím složit poklonu autorovi, umí se vcítit do čtenářova vkusu a podle toho to vypadá, super.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Externí recenze
- Jiří Březina: Nalezení / Hanka Kubíková - na skok jinam
- Nalezení - Jiří Březina / Richard Spitzer/Centrum detektivky
- Česká detektivka: Jiří Březina napsal fascinující Nalezení / Lucie Cermanová, Styl života

76 %
88 %

Moje první setkání s autorem a určitě ne poslední. Velmi dobrá detektivka . Konec mi přišel trochu přitažený za vlasy, ale jinak super!