Camille

Camille https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251425/bmid_camille-251425.jpg 3 39 15

Detektiv Verhoeven série

< 3. díl

Anne, přítelkyně komisaře Verhoevena, je v nákupním centru na Champs-Élysées svědkyní loupeže. Jen zázrakem přežije lupičovo řádění pouze s těžkým zraněním. Pachatel je surový recidivista, který chce Anne najít a zlikvidovat. Začíná souboj obou mužů, v němž jde o Annin život. Komisaře záležitost zasáhne velmi osobně a sám začíná být neúprosný natolik, že obětuje nejednu ze svých zásad. Podobně jako v románu Alex i zde se role lovce a kořisti povážlivě proplétají a představa, jakou si čtenář (i komisař) zpočátku udělá, se brzy naprosto změní.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Sacrifices , 2012


více info...

Přidat komentář

Hana62
02.06.2023 4 z 5

První setkání s autorem. Trochu mi vadil styl vyprávění. Asi další knihy nebudu shánět.

Matilda84
08.09.2021 5 z 5

Jeden z mojich najobľúbenejších autorov, len škoda, že neboli preložené všetky diely TETRALÓGIE, ktorej zavŕšením je práve Camille, pretože aj keď sú jednotlivé knihy na sebe nezávislé a riešia iný prípad detektíva Verhoevena, v následujících dieloch sú odkazy (a spoilery) na udalosti z predchádzajúcich dielov. Po prečítaní Alex tak čitateľ, ktorý nemal možnosť prečítať si prvý diel (Travail soigné) vo francúzskom originále alebo v inom jazyku, zistí ako to v tom prvom dieli dopadlo. Pre kompletné pochopenie postavy detektíva Verhoevena pritom doporučujem čítať všetky 4 diely v poradí, teda:
1. Travail soigné
2. Alex
3. Les Grands Moyens, tiež publikované pod názvom Rosy&John
4. Camille
Škoda, že sa vydavateľstvo rozhodlo len pre preklad druhej a štvrtej časti. Vynikajúci záver tejto série. Pre mňa je tento spisovateľ Majster zvratov a štýl písania robí z tejto knihy ten typ, od ktorého sa nedá odtrhnúť dokiaľ ju nedočítate.


adel_pe
09.12.2020 4 z 5

K téhle knížce jsem přišla náhodou (dárek k nákupu), ale vrhla jsem se na ni a moc mile mě překvapila! Poutavý příběh, dobře promyšlené.

Monolit0713
07.08.2020 4 z 5

Taky velmi dobře napsáno, na konci nečekané rozuzlení.
Alex byla ale větší síla ...

Jájinka
01.06.2020 3 z 5

Styl psaní autora se mi stále líbí, ale tato kniha oproti Alex a Krvavým svatebním šatům nebyla nic moc. Dočetla jsem jen kvůli autorovi a postavě mrňavého komisaře...

murray
22.04.2020 4 z 5

Docela dobré. Poměrně neobvyklý způsob vyprávění, ale když jsem se začetla, nedalo se přestat číst. Nějaké odkazy na předchozí díl (díly), ale nic zásadního, dalo se vše pochopit. Vlastně docela milé překvapení na knihu, od které jsem nic nečekala.

denča1000
04.08.2019 2 z 5

Kniha mě absolutně ničím nezaujala,nebavila mě a musela jsem se vyloženě dokopat, abych ji dočetla.

Sotek43
28.07.2019 5 z 5

Po Alex další skvela knížka od tohoto autora a opět překvapivý konec.

soukroma
25.02.2019 2 z 5

Začátek brutální, dopodrobna popsaná hrůza a bolest, která se může "přihodit" komukoli, kdo je náhodou na špatném místě ve špatný čas a potká hodně špatné lidi. Následující tři dny vzájemného nahánění a další brutality byly pro mne úmorné, konec jsem už jen prolistovala a závěr mi (asi proto) zůstal trochu nejasný. Nesporně zajímavý byl Kamilek se svými 145 cm.

Dajine
17.02.2018 3 z 5

Trochu mi chybělo, že jsem neměla možnost číst první a druhý díl trilogie. Možná by to přispělo k lepšímu pochopení této knihy. Trochu boj, ale nakonec jsem to dala.

Rade
31.10.2016 3 z 5

Můj třetí Lemaitre (i když „Na shledanou tam nahoře“ není detektivka). Docela netradiční krimi, nejen zápletkou, ale i tak trochu zvláštním psaním, kdy i podrobně popsané děje zůstávají současně trochu nejasné a leccos nám zůstane skryté.
Alex se mi líbila víc, zde mezi tři a čtyři, s ohledem na níže uvedené výhrady zaokrouhluji tentokrát dolů.

K českému vydání:
Moc nerozumím tomu, proč se vydaly nejprve druhý a třetí díl trilogie. Zejména v tomto posledním díle je hromada odkazů na díl první, a to nejen co se týče soukromého života detektiva Verhoevena, ale i co se týče vlastní detektivní linie, takže si nejsem jistá, zda čtení prvního dílu (vyjde-li) bude po přečtení již vydaných dílů takové překvápko.
Slovní obraty v knize mi přišly občas docela zvláštní, neumím ale posoudit, zda jde o nedostatek překladatele či jen snahu dodržet zvláštní způsob vyjadřování autora: „On pokaždé nemine.“ „Její prst už vytočil Camillovo číslo.“ (na mobilu) „ Moje přátelství k tobě není k ničemu.“
A přítomný čas mi také docela vadil, opět nevím, jak je v originále, ale přítomný čas se mi zdál v češtině občas dost zavádějící – např. „přiletí kulka“ v ději vyprávěném v přítomném čase znamená, že kulka již přiletěla, nicméně dvakrát mě to v knize popletlo, protože najednou přítomný čas vyjádřil čas budoucí… (kulka teprve přiletí…)

Disease
18.01.2016 4 z 5

Dějově klasická francouzská krimi s podivnými policejními praktikami, ovšem je znát, že autor píše hlavně beletrii.

jasmína
09.11.2015 3 z 5

Kniha byla hodne napinava, ale ke konci to vazlo a konec knihy jsem bohuzel zcela nepochopila. Byl otevreny na to, ze je poslednim dilem teto trilogie.

Hella
14.10.2015 2 z 5

Za mě trochu zklamání, první kniha (Alex) byla určitě mnohem lepší a lépe se četla. V případě Camille mi některé věty přišly šroubované a zvláštně psané a občas jsem musela číst pasáž víckrát, abych se v textu "zase našla".

Izu
14.09.2015 4 z 5

Lepsi a napinavejsi nez predchozi dil Alex.Na druhou stranu hodne chladne,krome hlavni postavy mi nikdo nebyl sympaticky.