Kořist

Kořist https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397700/bmid_korist-pJv-397700.png 4 111 34

Detektiv Mark Heckenburg série

< 5. díl >

Na jihu Anglie se událo několik bizarních, nicméně velmi fatálních nehod. Mladý milionář se štěstím vyvázl utonutí, aby po několika týdnech uhořel ve vlastním voze. Na tři zlodějíčky ujíždějící v ukradeném autě zaútočili štíři... Takovýchto nešťastných náhod se během krátkého času událo snad až příliš mnoho. Podezřele mnoho. A tak je k případu povolán detektiv Mark Heckenburg. Policajtský instinkt Heckovi napovídá, že mezi těmito neobvyklými úmrtími musí být nějaké pojítko. Jeho teorii potvrzuje fakt, že počet obětí stále stoupá. Teď už si je Heck jistý: nebyly to náhody, ale promyšlené činy. Někdo rozehrál opravdu morbidní hru. Kdo má být další kořist? Možná samotný Heck...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Hunted , 2015


více info...

Přidat komentář

Olous1
08.05.2023 2 z 5

Tak já jdu proti proudu, normálně mi to nesedlo. Vyložené jsem se trápila a přitom tato řada s detektivem Markem Heckenburgem se mi jinak líbí. Možná ta zápletka,ztrácela jsem se v ději,nebo dlouhá doba mezi knihami. Tak snad příště.50%.

malina097
21.01.2023 3 z 5

V pořádku,docela napínavé čtení ,pořad se něco děje ,ale už jsem rada,ze je precteno.Konec je dost prekombinovany,nevim proč se musí konec vždy natahovat a natahovat až to praskne a je člověk rad,ze je konec dal to totiž nejde,ale dobře no tak to bylo napínavé až k pousmani,jako oddych dobryyyy


Jirkson
12.01.2023 5 z 5

Výborná jízda, nedalo se knihu odložit. Jen mě mrzí, že další díl vyšel jen jako e-kniha a já e-knihy nemám rád. Kniha je kniha, to kouzlo e-kniha nemá. Budu doufat, že to snad někdo v knižní podobě vydá.

hanzmb
30.06.2022 5 z 5

Asi nejlepší díl série. Po nejslabší trojce úroveň zase stoupá. Perfektní zápletka se spoustou zcela neotřelých nápadů. Napětí od první do poslední stránky. Mark má novou parťačku, která přináší osvěžení. Co chtít od podobné literatury víc. Hlavně, že už je tu další díl.

Mindy
17.03.2022 4 z 5

Dost povedená detektivka. Chvilku mi sice trvalo, než jsem se pořádně začetla, protože se odvíjí několik dějových linek najednou. Ale asi od jedné třetiny to byla tedy jízda. Líbilo se mi to.
Akorát ten text na obálce knihy: Vrah se po letech vrací. A jde po tobě... je úplně mimo.

Crozz
27.01.2022 5 z 5

Hustý, jako všechny díly série.

čef
10.11.2021 4 z 5

Pro ty kdo četl ostatní díly této série, zde není žádné překvapení. Slavný detektiv Heck střílí od boku, pachatelé třeste se. Je to tedy trochu více přímočaré a vůbec jednodušší. Jako výplňovku je to možné vzít, složitosti zde nenajdete.

Danuše7
19.07.2021 5 z 5

Napínavý děj s vícero liniemi, čtivá kniha, takové rozuzlení jsem nečekala.

Petra153
02.06.2021 3 z 5

Finch píše dobře a ráda ho čtu. Ale tentokrát psal příběh tzv. "s nohou na půl plynu".

V28
15.01.2021 4 z 5

Nápad jako obvykle dobrý, zajímavý, ale něco málo tomu scházelo.

moudivlacek
25.12.2020 5 z 5

Super jízda. V oblasti Surrey dojde k nešťastné smrtelné nehodě, Heck ji jde přešetřit, najednou zjistí, že takovýchto nehod je tu více. Je ovšem otázkou, jestli to jsou jen nehody. Heck i přes odpor své dočasné místní kolegyně se vrhne do práce. A žasne, nad nehodami, co dle něj jsou vraždy. Nemá důkazy, přesto se velice rychle dostává do velmi nebezpečných situací a nejen on. Oceňuji myšlení Hecka a jeho spojování informací a důkazů dohromady. A nakonec Heck dokáže přesvědčit o své pravdě i kolegyni. Je otázkou, jestli protistrana si to nechá líbit.
Je to napínavé, svižné až do konce. Motiv sice není originální, ale vraždy svým způsobem ano.

rimar
20.12.2020 5 z 5

Tak po předchozím úletu tohle byl Finch jak ho mám rád. Dej utíkal a člověk se nenudil. Jistě že to bylo přehnané a těžko uvěřitelné ale tak je to vymyšlený příběh nikoliv literatura faktu. Za mne určitě plné hodnocení. Jen pořád nechápu vzhledem k situacím do kterých se hlavní postava každou chvíli dostane nechuť nosit zbraň a myslet si že vše vyřešíme domluvou nebo ručně.

Lukeronka
25.09.2020 5 z 5

Moje oblíbená série, knížka nezklamala, doporučuji, pokud se vám líbily předchozí díly. Zajímavý námět, čtivé, akční.

konicekbily
14.09.2020 3 z 5

Po skvělém startu příběh upadl do průměru a z něho se už nezvedl až do konce a ani závěrečná přehnaně vystupňovaná scéna ho v mé mysli nepovýšila. Průměr. Ale autor píše dobře, další knihu od něj si přečtu.

Januli
26.06.2020 3 z 5

Akčnost opět nechyběla, ta mi proste moc nesedí, ale takový Finch je. Příběh zajímavý, dej napínavý, ale závěr za mě nic moc. Čekala jsem lepší motiv.

Petronela16
02.06.2020 3 z 5

Začína to fajn,bizarné vraždy, veľmi čitateľné.No a tak približne po polovici knihy sa to úplne pokasle, normálne som strácala chuť čítať, pretože som chvíľkami už ani nechápala o čo vlastne ide.Nezmyselne a hlavne rozsiahle opisy napr naháňačky áut ma totálne znechucovali to som len preskakovala strany.No a pred koncom sa to ako-tak vylepší a je to znovu lepšie čitateľné.Cakala som od toho viac.

soukroma
19.03.2020 4 z 5

Do poloviny jsem byla nadšená, vskutku neotřelý námět samých neuvěřitelných smrtelných nehod. Jen jsem si přála, aby autor tuhle linii udržel... Nestalo se, v polovině zřejmě usoudil, že mu tam chybí akcička, takže zahnul za několik rohů a do jiného hrabství a věnoval několik desítek stran honičce, z hlediska příběhu úplně nesmyslné. A pak ještě přidal nezbytnou romantickou vsuvku, pro doplnění klišoidního od počátku napjatého vztahu mezi přespolním detektivem a místním konstáblem v sukni. Pak se naštěstí vrátil do původních kolejí, s už očekávaným hororovým závěrem, sice "typicky" s vybitým mobilem, bez vysílačky, samotinký, bez info pro ostatní, že vyráží do vzdálených končin mezi vysoce nebezpečné podezřelé...
Bizarní, hororové, děsivé - motiv odpudivě "jasný": Proč to dělají? Prostě protože můžou a strašně se tím baví. (Nový zhůvěřilý adrenalinový sport?) Nebýt toho odbočkového zbytečného středu, bylo by to víc, takhle 85%. Rozhodně o dvě třídy lepší než Mrtvý muž přichází, i když text na obálce šablonovitě vypadá skoro stejně (ovšem na tuhle knihu se vůbec nehodí).

Pozn.: při vyšetřování série nesouvisejících bizarních smrtí jsem si často vzpomínala na pařížského komisaře Adamsberga, tomu by to také nedalo, ostatně i koutník zde nakonec přišel ke slovu, přesněji ke smrtonosnému kousání - stejně jako v detektivce Když vyleze pavouk.

ennlady
22.02.2020 3 z 5

Moje první setkání s Paulem Flinchem a Markem Heckenburgem. Bohužel ne moc šťastné a pravděpodobně poslední, na mě moc akční, překombinované, jsem ráda, že to mám za sebou. Ale nejspíš je to tím, že nejsem ta správná cílová skupina. Finále ale hodnotím kladně.

kniha
27.01.2020 5 z 5

Knížka se dobře četla. Stálé napětí, nápadité zápletky. Těším se na další knížku.

Vesina
21.01.2020 4 z 5

Za mě dobré, napínavé a čtivé. Nicméně místy dost přitažené za vlasy..... nic to nemění ale na tom, ze už teď se těším na další Heckovo dobrodružství !!