Detektiv Louskáček louská lesní záhady

Detektiv Louskáček louská lesní záhady https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218867/mid_detektiv-louskacek-218867.jpg 4 5 4

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: ,
Originální název:

Detektiv Knabberzahn


více info...

Přidat komentář

Natique
21.11.2020 5 z 5

Nám se kniha líbila. Příběhy jsou krátké, jednoduché, bohatě ilustrované, s ekologickým zaměřením. Doporučuji pro děti cca od 5 let.

Atlantis
24.02.2020 3 z 5

Poměrně slušná kniha pro děti s environmentální tématikou, která má ale několik zásadních problémů. To, že je do každého příběhu nacpán zlý, ohavný, přírodu ničící člověk, bych ještě překousl. Ale řešení jsou často polovičatá a nedotažená.
V knize naleznete spoustu opravdu krásných ilustrací. Jenže ty často nesedí k textu. Je na nich mnohem více postav a celkově zvířat, než co čtete a pro malé čtenáře to může být sakra zavádějící.
No a vrchol všeho je samotný Louskáček. Nechápu, proč musí být hlavní postava tak nafoukaná a arogantní, nad každým se povyšovat a dělat si z okolí legraci.


Metla
02.12.2019 4 z 5

Kdykoliv se v lese objeví problém, zvířata povolají hlodavce z čeledi veverkovitých, jenž je vyzbrojen potřebnými proprietami (lupou, foťákem a dalekohledem). Ochotně přiběhne na místo činu, vždy odhalí ekologickou katastrofu a přispěje k jejímu řešení - někdy vlastními silami, například úklidem zabordelené tůně, jindy viníka napráší příslušným úřadům.
Chcete-li potomstvo seznámit s nejhoršími škůdci planety, tedy kůrovcem a člověkem, aniž by bylo nutné jít do háje sbírat čurbes po dvounohých sviních, tato knížka by měla zapůsobit lehce výchovně. Navíc se pyšní obstojnými barevnými ilustracemi na každé straně. Ale co si budeme nalhávat, úctě k přírodě se naši skřítkové nejlépe naučí aktivním přístupem rodičů, nikoliv z pohodlí gauče. Třeba se jednou dočkáme doby, kdy na nás z každého keře nebude čučet odhozená flaška a budeme moct brouzdat potokem či řekou bez rizika pořezaných chodidel... ne, až tak naivní optimistka nejsem.
Čtyři nenáročné příběhy vhodné zhruba pro věk 4-7 letokruhů; cácorka byla spokojená, já bych ocenila sympatičtější zvířata (byla mi buřt), o tchoří chlup méně agitace a více dobrodružství. 70-75%

Danafantom
24.10.2016 4 z 5

Bohatě ilustrovaná, jen 4 krátké příběhy, ekologické zaměření.

Autoři knihy

Christine Rettl
rakouská, 1945
Václav Richter
česká, 1940 - 1999

Kniha Detektiv Louskáček louská lesní záhady je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x