Lovec králíků

Lovec králíků https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333157/bmid_lovec-kraliku-JUE-333157.jpg 4 3283 702

Šestý díl série o komisaři Joonu Linnovi. Mistr thrilleru Lars Kepler je zpět s novým strhujícím příběhem o komisaři Joonu Linnovi. Joona Linna sedí už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Nyní ho však odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě švédského ministra zahraničí totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzy přibývat, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat v utajení a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Ten má v úmyslu poprvé se postarat o svého syna Sammyho, kterého dosud zanedbával. Avšak místo tří týdnu poklidného soužití je čeká děsivý boj o život. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíku. ----- Lovec králíku je opravdu neskutečně napínavý. Je tak dobrý, že je prakticky nemožné odložit ho dřív než po přečtení všech 520 stran. A právě to z něj dělá prozatím vůbec nejlepší Keplerův román. Udržet konstantní napětí na tolika stránkách je mimořádný úspěch. –Fadrelandsvennen Lars Kepler je tak schopný vypravěč, že jsem mu úplně podlehl: startuje plnou rychlostí, a jak pomstychtivý Lovec králíku získává před hlavními postavami náskok, tempo se ještě zrychluje. - Dagens Nyheter Lars Kepler je mistr nečekaných zvratů, tok vyprávění plyne, intenzita se stupňuje až k bodu varu a Kepler nás nutí věřit ve všechny protagonisty. - Tronder-Avisa... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Kaninjägaren , 2016


více info...

Přidat komentář

Péťa86
14.04.2024 3 z 5

Příběh super, nemám námitky, ale… Pokud čtete knihy podle pořadí v sérii, tak toto je již šestý díl a je to vlastně pořád stejné. Je to smutné… Mám ještě koupené tři další knihy Lazar, Zrcadlový muž a Pavouk, asi je přečtu… Pokud ale vyjedou další knihy, tak už s největší pravděpodobností nebudou v mé knihovně.

Miroslavacte
11.04.2024 5 z 5

Napínavé od začátku do konce, takže této knize nemám co vytknout, i když předchozí díly mě bavily o něco víc. Mám dojem, že ta série má sestupnou tendenci.


sarkafarka1900
04.04.2024 2 z 5

(SPOILER) První část knihy hodně zaujala. Ale pak se to zhoršovalo. Posledních sto stran děje na lovu sobů už bylo jasné co se bude dít a text byl absolutně bez napětí a rozhodně to nemůže zachránit to, že se bude popisovat, jak jedné oběti je useknutá ruka, druhé ustřelená noha a třetí má za sebou "vlečku" krve, když padá z útesu. To jsem si už jen odškrtával ze svého seznamu předpovědi, že na lovu sobů budou tři mrtvé oběti vraha + vrah sám a jeden zraněný, který přežije a jeden nezraněný. Z výše uvedeného také plyne, že kniha obsahuje samoúčelné pasáže popisu násilí a nechutností, naštěstí na rozdíl od Nesbo nejsou moc dlouhé. Také prokreslení postav nic moc a někdy si popis charakteru dané postavy v různých částech když ne přímo odporuje, tak minimálně není jasné, proč najednou postava koná nebo myslí tak jak to je v dané chvíli, když to vůbec nesedí na její dřívější popis. A ani posléze to není osvětleno. Např. vrah má narkolepsii, a chvílemi je líčeno, jak ji často nezvládá a jak se to zhoršuje při nervovém vypětí, a pak jsou přitom v knize dlouhé pasáže, kdy ho to vůbec nelimituje a to ani ve chvíli, kdy nejdou věci podle jeho plánu. Není vůbec jasné, proč autor vůbec tu narkolepsii do knihy zahrnul, protože nehraje z hlediska děje vůbec žádnou roli s výjimkou toho, že se vrah netrefí nožem kam chtěl, ale to se mohlo vyřešit např. nějakým zábleskem a nebo svedeno na náhlou vzpomínku z traumatu, kterým vrah také trpí. Taky líčení toho, jak policejní psycholožka najednou dělá "blbosti" na zaplivaném WC na benzínce je "na palici", i když tam je alespoň náznak vylíčení pohnutek po cca 200 stranách. Rovněž to, jak Joonu nechá absolutně klidným a lhostejným to, že ve věznici zabijou jeho spoluvězně-ochránce nejde dohromady s tím, jak je Joona líčen ve zbytku knihy. Působí také divně, že ve chvíli, kdy se ukáže, že hypotéza o terorismu se ukáže chybnou, tak se k některým postavám a dějům z této dějové linky autor už vůbec nevrací, i když tam zahynulo cca 5 elitních policistů/vojáků ze zásahové jednotky, byl ztracen jeden vrtulník a o ruku přišel voják, u kterého nejdříve vypadá, že k němu Joona má bližší vztah, protože ho znal už jako dítě. A ta nevinná svědkyně vraždy ministra je vězněná v ústředí tajné policie snad ještě teď. A jak zaznělo i v jiných komentářích, ten závěr s tím bezrukým torzem těla (?) je úplně nesmysl i když se vezme do úvahy, že to možná má uvozovat další díl série. Na to je to ale málo konkrétní a hlavně je to z hlediska této knihy takový přílepek. Autor zřejmě trpí úchylkou na amputované končetiny...... První část poctivé 4 hvězdičky, ke konci v podstatě odpad.

Mona-Lisa
18.02.2024 5 z 5

Zapomněla jsem, jak mi jejich psaní způsobuje příjemný mráz po zádech, v každé molekule těla, upřímně.
Zapomněla jsem, jak je toto duo manželů právem oblíbené, čtivé a nedají ti šanci přestat, díky krátkým kapitolám a údernému textu.
Tak tenhle díl je jak akční film. Joona se chudák vůbec nezastaví.
Děsila jsem se politického balastu a teroristického prvku-moc mě to nebere.
Sorry za spoiler, ale bylo to zbytečné- o to tu primárně vuuuubec nejde.
Jde tu o staré dobré lidské zlo, křivdy, škraloupy z dětství.
Ten KONEC panečku. Nesmírně napínavý, skvělý. Popravdě celý tento díl by se skvěle vyjímal na filmovém plátně.
Ráda nahlížím do myslí vrahů, dokážu ocenit perspektivu jejich pohledu, když je dobře napsaná a trošku i opodstatňuje jejich chování.
To v sérii s Joonem Linnou nacházím a proto patřím k velkým fanouškům.

Kolaloka
04.02.2024 3 z 5

Kepler mě baví, jen tady se mi něco zdálo mimo - kdyby mi někdo mířil zbraní na manžela, asi se nebudu vraha s klidem ptát, jestli aspoň můžu odvést děti, aby se na to nekoukaly. Nebo třeba policejní mučení svědkyně. Náhodný sex na veřejných záchodcích a úplně poslední kapitola taky neměli v příběhu význam, nechápu.
I tak podle mě stojí za přečtění.

Teddy2023
18.01.2024 4 z 5

Opět velmi čtivý příběh...konec mě ve rozesmutnil i dojal. Přečtené před dlouhou dobou, ale zajimavý a čtivý.

Mišák240
15.01.2024 4 z 5

Opět napínavý a čtivý příběh a díky otevřenému konci budu číst dál.

rengers
18.11.2023 5 z 5

Je to jedna velká a spletitá cesta životem vyšetřovatele Joona Liny, který neustále musí řešit a pochopit sériové vrahy.
Tahle série nemá příliš mnoho slabých míst a drží si laťku hodně vysoko.

Lalina3
10.11.2023 5 z 5

Trošku se nám tu stupňuje brutalita oproti předchozím dílům, ale zatím to není zbytečně přehnané, naopak to úplně stupňuje ten hrozivý (správný) pocit ze čtení.
Zase super díl, těším se na další.

KnihoSny
08.11.2023 5 z 5

Lovec králíku byl napínavý
zajímavý zápletek tam bylo dost na to aby mě to mátlo vůbec jsem si nespojila nějaké věci až ke konci mi to začlo tak nějak docházet jak to asi bude :) doporučuji

Peggy2711
30.09.2023 4 z 5

Tuto část série řadím k té lepší. Děj se prolíná i do minulosti, kde se stalo něco, co nyní musí být potrestáno. Dílo je dobře propracováno, je zde hodně postav, o kterých si myslíte, že jsou jen odbočkou, ale kdo ví, jestli nebudou nakonec nejdůležitější. Promyšleno a zamotáno. Brutalita tu rozhodně nechybí, ale to už ke Keplerům tak nějak patří.

Zahradnice19
01.09.2023 4 z 5

Skvělé čtení, už i na ty, někdy přílišné a obšírné popisy jsem si zvykla, buď mne to vtáhne do děje nebo je čtu jen tak zlehka..... připadá mi, že autoři jsou stále drsnější, erotikou také nešetří, ale není to jen tak prvoplánové, vše nakonec má svůj smysl, i ty zdánlivé epizodní odbočky.... brilantní zápletky.... a ten konec....ještě že mám hned k dispozici další díl :-)

MisakCZE
09.08.2023 4 z 5

Opět neuvěřitelně čtivé, Linna je zpět na místě kam patří a posouvá vyšetřování záchvatového vraha tím správným směrem.

simca9342
31.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety na střední.

Telefon zvoní, dávejte velký pozor na hlas dítěte, který odříkává básničku o několika chundelatých králíčcích. Kdyby jen tak ledajakou.... vrahovy oběti ji slyšely taky a už nežijí

Komisař Joona Lina má další případ na stole! Vraždy v politickém kruhu pro něho nejsou nic nového, ale když začnou mít oběti něco společného a přímo jako další oběť má být celosvětově známý kuchař a kritik tak to je už na Joonu tak trochu moc. Jak skončí souboj s časem a děsivý boj o přežití?

netopýrek1985
26.07.2023 5 z 5

Páni to byla jízda. Tomu se ani nechce věřit. Napínavé od začátku až do konce a Joona sympaťák.

TeriLoch
29.06.2023 5 z 5

Každý díl snad čím dál víc napínavější!! Od začátku do konce! Nemělo chybu! :) Doporučuji! Těším se na další díl.

Kanylka
20.06.2023 5 z 5

Nejlepší ze série, byla jsem napnutá jako struna

Rolada88
19.06.2023 5 z 5

Opět napnuté jak struna výborný čtení

martineknatasa
13.06.2023 5 z 5

Líbilo se, líbilo, líbilo... Přečteno za den. Jdu do dalšího dílu.

Cher
12.06.2023 5 z 5

Prostě skvělé, napínavé od začátku do konce.