Krutá smrt

Krutá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210170/mid_kruta-smrt-eNG-210170.jpg 4 30 9

Detektiv Berka série

< 5. díl >

Další příběh soukromého detektiva Stanislava Berky, bývalého kapitána brněnské kriminálky, zavede tentokrát čtenáře až do nejvyšších politických kruhů. Kdo stojí za obzvláště bestiální vraždou hejtmanky? ptá se proslulý detektiv, který se brzy sám ocitá v ohrožení života…

Přidat komentář

pepa4081
02.07.2023 3 z 5

Jako celá série - nic úžasného, ale velmi čtivé.
Uspokojivé.

rafan65
11.08.2021 4 z 5

Další kniha která se pěkně četla a docela poutavě vypráví příběh který má několik zajímavých zápletek. Klasická česká detektivka na samotném konci šťastné rozuzlení které je v této době hodně nepravděpodobné. Jinak pěkná nenáročná kniha a pokud to člověk bere z rezervou tak super.


kolacky
06.06.2021 3 z 5

Nu... opět tradičně po Češkovsku ukecané.
A zase, pořád a zase a furt o politice. Hm.

kokrokr
24.03.2021 3 z 5

Další z průměrných detektivek pana Češky. Ten akční závěr v Řecku byl dost přehnaný. V reálu by to nevyšlo. Jako vždy, policisté a jejich přátelé pomalu na každé druhé stránce brečí nad korupcí politiků a jejich stran. Jen mi není jasné, čím by pan Češka tento systém chtěl nahradit. Diktatura proletariátu tu už byla. Tenkrát se ovšem kradlo jen v malém, protože nebylo z čeho, ale papalášové vám mohli podělat kariéru ještě hůř než dnes. Škoda, že autor trochu nekoriguje své nutkání navážet se do politiků, už to vyznívá spíš jako parodie, než jako vážně míněný apel. Knihy pana Češky beru jako náhražku „Rodokapsů”, jsou totiž asi na stejné úrovni. Stačí vypnout mozek, odfiltrovat politiku a máme tu statečného šerifa a jeho krásnou dívku.

čef
19.07.2019 5 z 5

Soukromá očka můžu, o tom žádná. I v této detektivce je mnoho pátrání a dech beroucích akcí. Na naší detektivkářské scéně je to tedy jedna z nemnoha těch živějších. Zápletka je docela aktuální, vychází ze současných poměrů u nás, jen to vyznění je na mne příliš optimistické. Každopádně jedna z těch, pro které ještě nelámu nad českou detektivkou hůl.

Marek611
21.10.2018

Naprosto neuvěřitelná neskutečná slátanina. Prosím vás, kdo se chcete vydat ciziny se zbraní, nedbejte návodu autora (skončili byste ve vězení) a kdybyste chtěli zastřelit protivníka s AK-47 pistolkou s ráží 6,35, taději to také nezkoušejte. Pan Berka je lepší než James Bond, ten v přestřelkách dokonce použříval lepší pistoli, naž náš superman z této knihy.

ivoiro
02.04.2017 4 z 5

Tato série mě hodně baví. Nacházím zde napětí, humor, není potřeba hluboce přemýšlet. Dle mého názoru se autorovi povedlo vytvořit příjemné oddechové čtení.

CAM
02.10.2016 5 z 5

Moc pěkná detektivka. Dobře se čte. Hlavní postavou je soukromý detektiv ( bývalý kriminalista) Stanislav Berka. S touto postavou je spojeno několik dalších detektivek, na které už se moc těším - prostě jdu do nich!

IlonaIlona
21.04.2015 4 z 5

Docela dobrá. Četla jsem historické detektivky a ty jsou nudné a ukecané. Tohle je svižné a baví mě hlavní hrdina. Miluji soukromé čmuchaly, kteří jsou bohatí a drzí. Je to v podobném duchu jako Tara od pí Černucké, Sherlock Holmes, Marplová. Poirot, Lord Petr. Spojil klasické motivy se současným akčním příběhem. Ani neprudil tím, jak je to dneska všechno špatné (na rozdíl od Fiebera a jeho Školy detektivů). Je tu zápletka, má to hlavu a patu a dobře se to čte. Mám ráda ženské postavy a těch tu bylo požehnaně. Autor píše kultivovaně a umí se vyjádřit. Je vtipný, sarkastický, umí navodit atmosféru.