Vidím to, co vrah

Vidím to, co vrah https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127541/bmid_vidim-to-co-vrah-VBn-127541.jpg 4 205 42

Děsivé splynutí série

1. díl >

Vee Bellová si je naprosto jistá, že sestřina kamarádka Sophie nespáchala sebevraždu. Byla zabita. Ona to ví, protože tam byla. Vee má narkolepsii, během záchvatů ale neupadá do spánku. Když omdlí, ocitá se v hlavě někoho jiného a prožívá život skrz jeho oči. Vklouzla například do hlavy své sestře, když podváděla při testu z matematiky, do učitelovy, který pil před začátkem hodiny. Nic ale Vee nepřipravilo na to, co se stalo jedné říjnové noci… ocitla se v hlavě někoho, kdo držel v ruce zakrvácený nůž, a stál nad Sophiiným tělem. Vee přímo zoufale touží někomu sdělit své tajemství, ale kdo by jí věřil? Zní to tak šíleně, že to nedokáže říct ani kamarádovi Rollinsovi, natož policii. Rollinsovi to ale říct stejně nemůže, protože teď už se moc nestýkají, Vee totiž tráví čím dál tím víc času se Zanem. Zamotaná do nebezpečí a děsivých lží, musí Vee sama odhalit vraha dříve, než udeří znovu.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Slide


více info...

Přidat komentář

maure
21.08.2023 3 z 5

Čtivě napsané, hodně mi připomíná sérii Mediator od Meg Cabottové. Jen asi nepatřím do cílové skupiny - puberťačce bych doporučila.

E.T.007
02.02.2023 4 z 5

Fajn kniha. Zápletka je zaujímavá, spracovanie sa mi tiež páčilo. Bavilo ma to čítať. Ak máte chuť na oddychovku s miernou dávkou napätia, tak toto by mohlo byť to pravé.


Naty838
27.01.2020 4 z 5

Kniha byla dobrá. Zajímavá zápletka a vraha jsem tipla dobře. Akorát začátek mi přišel trochu nudný, naštěstí se to zhruba od poloviny rozjelo a nemohla jsem se odtrhnout. Dávám 4 hvězdičky a hned se vrhnu na 2. díl

Twinny
28.12.2018 4 z 5

Příjemná kniha, pokud začínáte se čtením thrillerů, nebo potřebujete oddechové čtivo. Ale nic, co bych musela číst více než jednou.

Aki12
21.09.2018 3 z 5

Kniha je od začátku do konce čtivě napsaná, čemuž jistě napomáhají i velká písmenka a hlavně kvalitní překlad. Příběh byl zajímavý. Ale po detektivní stránce zcela nelogický.

intelektuálka
24.08.2018 4 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou a zaujalo mě téma narkolepsie...

Nakonec jsem příběh Vee přečetla na jeden zátah a opravdu to nemusí být pouze čtení pro mládež...

Kromě detektivní zápletky jsou zde popisovány i starosti dospívajících...

martina.tim
07.07.2018 5 z 5

Za mě super čtení. I když je tato kniha určena pro dospívající čtenáře, kterým už nejsem, tak mě dostala. Téma je zajímavé a čtivé. Musím doporučit.

Nikol94
03.06.2018 5 z 5

Úžasný námět. Kniha přečtena jedním dechem.

Pedruska01
31.01.2018 4 z 5

Kniha se hrozně dobře četla. Měla spád, žádná hluchá místa ani vyloženě nebyli věci, které by se až moc pitvali. Hrozně mile mě to překvapilo. S tématem takové nemoci jsem se ještě nesetkala a to, co měla Vee "navíc" mi přišlo hrozně zajímavé. Hlavní hrdinka byla fajn, neměla jsem s ní žádný problém. Jelikož nejsem zkušený čtenář detektivek - viděla jsem v každém, na kterého se v tu chvíli poukázalo podezřelého. :D Pravého vraha bych si nikdy netypla, pokud bych nedočetla do konce. Bylo to velké překvapení. Však dobře zamotané, propojené.
Z kluků u mě vedl Rollins. Prvek Zana byl důležitý, pasoval tam, ale když se na to člověk podívá pouze z vrchu, tak to byl takový klasický klišé prvek. Podle mě se autorce tohle dílko povedlo, dobře se mi četlo, překvapilo, šokovalo - přesto dokonalá "oddychovka". Jednoduše se mi to líbilo, za mě ano. :)

TiniQ
28.08.2017 3 z 5

Aj ked pribeh je dost zaujimavy, styl pisania sa mi nejak extra nepacil. Mozno preto ze je to o tinedzerke a 80% sa riesia veci ako skola/kamosky/intrigy a pod. A pri tom tie najzaujimavejsie veci ako jej schopnost a vrazdy idu nejako bokom. Ale fajn, rychle a napinave citanie na jedno sedenie.

JankaV80
09.07.2017 4 z 5

Kniha má sice originální námět a moc pěkně se čte, neřekla bych však, že se jedná pouze o dobrodružnou knihu. Vedle linie detektivní, kdy se hlavní hrdinka pomocí své schopnosti snaží zjistit, kdo vraždí, je tu i linie psychologická. Pubertální děvče se jednak vyrovnává se svojí nemocí, se ztrátou mámy, která ji velmi chybí a kterou musí občas suplovat své mladší sestře a první láskou.
Knize bych vytkla pouze závěr. Velmi rychle se dá prokouknout, kdo je vrahem a na konci knihy čtenáře nečeká žádné překvapení.
Kniha dobrá na relaxaci a odpočinek, nečekejte žádné velké úvahy.

Leome
01.02.2017 4 z 5

Knihu jsem přelouskala za necelé dva dny a přestože se jedná o něco kratšího, užila jsem si to.

Hlavní zápletka je zajímavá, ale po celou dobu dost průhledná. Neříkám, že mi bylo od začátku jasné, že je za tím vším Zame, ale bylo prostě jasné, že na něm něco není úplně v pořádku. Konec knihy je vlastně takový trochu nedořešený, protože si nejsem jistá, zda byl Zane Sylviiným bratrem nebo ne. A zda zabil Sophii on nebo jeho matka. A kdo byl otcem Sophiina dítěte.

Kniha je napsána dobře, přesně se trefila do mého vkusu, jediné, co mě štve je, že překladatelka Michaela Škultéty za přímou uvozovací řeči pokračuje větu velkým písmem, což je samozřejmě do očí bijící a nic moc. Nicméně, už jsem viděla i horší počiny (nemluvě o překladu Petra Červeného Kořeny růže Tudorovců, fakt síla). Tři z pěti hvězdiček.

Akemi4
12.12.2016 4 z 5

Na začátku jsem byla z knížky nadšená, originální nápad, zajímavá zápletka... škoda jen, že to začalo být tak průhledné, pořád jsem doufala, že mě závěr překvapí, ale bohužel. Nicméně čte se to dobře. ;)
Možná spoiler pro ty, co nečtou anotace – trochu mě zmátla anotace na obálce, kde je psáno, že vrah zabije nejlepší kamarádku Vee, přitom je to kamarádka její sestry. Tak jsem si čekala na tu kamarádku a ono nic. :D

koki.veru
27.11.2016 5 z 5

Velmi zajímavá a úžasná knížka. Zhltla jsem jí během dvou dnů. Opravdu zajímavá zápletka a napínavý děj.

nikola9330
29.08.2016 5 z 5

Příjemně mě překvapila .Skvělé zápletky, napínavé části a vyvrcholení též. Můžete hádat, kdo za tím vším stojí a nutí vás to číst dál a dál. Určitě doporučuji! a vrhám se na pokračování. :)

truviaa
28.06.2016

Naprosto doporučuji!!
Knihu jsem přečetla za pouhou hodinku a druhý díl též :)
Já si nestěžuji a doporučuji všem.

M1ra
10.03.2016 4 z 5

Dobře psaný příběh, sice trochu předvídatelný, ale pěkně čtivý. Spíše než pro mládež by měl být, ale uváděn jako dívčí román.

Mixxa
23.02.2016 5 z 5

Na knížku jsem velikou náhodou narazila v knihovně. Také jsem měla štěstí, že tenhle díl byl ten první :-) Jinak knížka se mi dosti líbila, zápletky byly skvělé i konečné vyvrcholení následně přepasováno do druhého dílu. Vše se četlo samo, rozhodně doporučuji!

123Lussy
01.01.2016 5 z 5

Knihu jsem si koupila, protože byly na ni skvělé ohlasy. Nejdříve se mi to číst nechtělo, ale dala jsem to a nelituji toho. Knihu jsem přečetla asi za 2 hodinky, za mě super kniha, patří mezi mé oblíbené.

katule1992
18.12.2015 4 z 5

Na knížku jsem narazila v levných knihách a podle obalu, ceny a hlavně díky prvním třem stranám jsem uznala za vhodné si ji pořídit. Musím říci, že přestože kniha patří do kategorie YA jsem byla mile překvapena. Rozhodně patří k oddychové četbě, kterou určitě potřebuje občas každý. Díky nápaditému tématu převtělování se do jiných lidí se i vražda, u které je vrah velice rychle jasný, stane něčím zajímavě jiným a já osobně jsem nevstala z gauče do té doby, než jsem knihu přečetla. Což bylo asi za hodinku a kousek a s chutí jsem si jela koupit i druhý díl, na který se velice těším.

Autorovy další knížky

Jill Hathaway
americká, 1980
2012  77%Vidím to, co vrah
2013  82%Nepřítel v mé mysli

Kniha Vidím to, co vrah je v

Právě čtených2x
Přečtených308x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených22x
Knihotéce158x
Chystám se číst86x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x