Mazaní Slované

Mazaní Slované https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45443/desive-dejiny-mazani-slovane-15j-45443.jpg 4 55 5

S velkou dávkou humoru pojaté dějiny Slovanů. Dozvíte se vše o kultuře Slovanů. O tom jak žili, jak myslili, čemu věřili, jak léčili své nemocné a mnoho dalších zajímavých věcí ze života Slovanů.

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Strrraszna Historia: Ci sprytni Slowianie , 1995


více info...

Přidat komentář

Taťka Hraboš
21.02.2022 4 z 5

I když se dámy z Polska snažily, dotáhnout se na Terryho Dearyho se jim ani zdaleka nepodařilo. Mladší syn (9 let), který už s nadšením přečetl asi 10 knih ze série, tuhle po 40 stranách odložil a už se k ní nevrátil. Zejména ten humor – ať už v textu, nebo v kresbách - je tu většinou takový neumělý a křečovitý (ale abych byl poctivý, občas se i tady dobrý kreslený vtip povedl). Ovšem člověk zase musí uznat, že po stránce faktografické je to knížka docela povedená. Vypadá to, že autorky čerpaly ze spolehlivých zdrojů, informace podávají komplexně, přehledně a srozumitelně a už jen proto, že píší o Slovanech (tedy, jak už tady někdo v komentáři zmínil, o tématu, o které západní historici nemají zájem), stojí za to si knihu přečíst. Takže přece jen nakonec dávám čtyři hvězdičky.

MorriconeTheGod
14.11.2019 4 z 5

Západní historiografie trvale a s obdivuhodnou důsledností a zarputilostí odmítá připustit existenci čehokoli slovanského v dějinách Evropy a světa. Proto jsme se ani nemohli dočkat dílu o některém slovanském národu - natož Slovanech jako takových - v originální sérii. Našinci tedy museli vzít iniciativu do vlastních rukou. Alespoň za tu snahu si zaslouží pochválit.


Blančitos
27.01.2019 4 z 5

Hodně dobře jsem se pobavila. :) Slované ostudu rozhodně neudělají. :)

Mirka.K
19.05.2018 4 z 5

Stejně kvalitní jako díly od otce série Terryho Dearyho. Autorka navíc zaplňuje mezeru v sérii, která jinak Slovany a jimi založené státy ignoruje. Jediné, v čem kniha zaostává, jsou odfláknuté ilustrace, které se s originálem nedají srovnat.

Vidlička
17.10.2017 4 z 5

Dle mne gradiózní počin, jak spráťatům přiblížit historii skutečně, ale skutečně fťypnou formou. Gratulace.