Keltští hrdlořezové

Keltští hrdlořezové https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100890/desive-dejiny-keltsti-hrdlorezove-100890.jpg 4 132 16

Kniha Keltští hrdlořezové vám odhalí skutečnou pravdu o divokých válečnících, kteří se nebáli vzdorovat ani prohnilým Římanům a kteří měli ohavný zvyk sbírat hlavy nepřátel. Dozvíte se zde, proč keltští válečníci bojovali úplně nazí, jak uchovávali mozky svých nepřátel nebo proč se Keltové při pohřbech smáli. Přečtete si také zajímavé příběhy o svatých mučednících, příšerném keltském dětství a tajemných druidech, kteří prováděli tajemné obřady s lidskými oběťmi.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Horrible histories


více info...

Přidat komentář

Starmoon
09.12.2023 5 z 5

Bože, vďaka, že žijem v dnešnom časopriestore... Ku knihe len toľko, že je tradične dobrá a vtipná, ako to už je u Terryho Dearyho zvykom.

kristijan
15.11.2022 4 z 5

Moc dobré. Když čtení proložíte komiksy o Asterixovi, spousta věcí do sebe zapadne a dá se tak nenásilně získat celkem pěkná představa o tom, co byli asi Keltové zač. U některých pro mě zajímavějších částí, jako byli třeba druidové nebo legenda o Artušovi, bych ale klidně snesl trošku podrobnější pohled (i kdyby to bylo na úkor občas docela povedených vtipů, kterých je knížka plná).


Taťka Hraboš
02.02.2022 5 z 5

Ze všech knih, které jsem zatím ze série četl, ta nejlepší. Vyvážená, bez slabých míst, autor v ní plně využil svého přebohatého repertoáru výrazových prostředků. Takhle nějak by se měly dělat učebnice pro děti. Možná tu svou roli hrálo i to, že Keltové byli opravdu mimořádně zajímavý národ, a ačkoli nám zřejmě z velké části v krvi kolují jejich geny, nic moc se o nich člověk ve škole nedozví.

ParallyShawy
04.05.2021 5 z 5

Rozhodně moje první kniha, jelikož jsem jako malý kluk prostě potřeboval vědět co jsou to ti Keltové. A rozhodně jsem nebyl zklamaný jelikož kniha srší vtipem a s doprovodem ve formě ilustrací to vytváří ten druh čtiva, který si klučina představuje a mohlo by ho zajímat.

Ikkju
08.08.2018

Jediná kniha od autora kterou jsem četl, a musím uznat že je to vtipné. Jen si musím dát pozor, abych při debatách nepoužíval reálie z knihy, nemám poslední tušení, jestli věci uvedené v knize mají něco společného se skutečností.

Shindo
06.12.2017 4 z 5

Šikovne a humorne podaná história, ako špunt som to žral. Mal som doma všetky štyri knihy - o Egypťanoch, Grékoch, Rimanoch i Keltoch. Len škoda, že po nejakom čase sa táto brožovaná historická edícia začala rozrastať, vznikali nové a nové knihy a mal som tak nejak pocit, že to ide kvalitou slušne dolu vodou.

Vidlička
17.10.2017 4 z 5

Dle mne gradiózní počin, jak spráťatům přiblížit historii skutečně, ale skutečně fťypnou formou. Gratulace.

braunerova
24.09.2016 4 z 5

"Keltové zbožňují válku a do boje jdou bez váhání. Jinak jsou to čestní lidé a nejsou zlí. A tak, když se pohnou vpřed, spojují se do houfů a jdou do bitvy docela otevřeně a bez pečlivého plánování. Bývají snadnou kořístí pro ty, kdo mají v úmyslu je přelstít."

Elis.n
15.06.2016

Jako dítě jsem řadu Děsivých dějin milovala, spolužáci nechápali, proč tak moc žeru knížky o historii. Vím, berme tyhle informace s nadsázkou, ale přivedly mě k archeologii, takže jim musím poděkovat. Kdybych teď nemusela číst odbornou literaturu, tak se do nich klidně zase podívám.

ladyfromskye
02.03.2016 5 z 5

Na rozdíl od Dublinu ze stejné série se mi tato knížka opravdu moc líbila, a to zejména svou komplexností. Už se těším na další díly Děsivých dějin, obávám se, že i když už nějaký ten pátek cílová skupina čtenářů rozhodně nejsem, nezůstanu jen u témat, která mě zajímají (především Británie a Irsko), ale podívám se i na ostatní.

Peter.Melon
30.03.2015 3 z 5

Mám rád kelty a druidy...Je to dobrá kniha.Dýchnou na Vás doslova dějiny.

darthvader77
04.03.2015 5 z 5

Vzpomínám si, jak jsem tuhle miloučkou, krásně ilustrovanou a v tolika zajímavých věcech poučnou knížku, donesl v první třídě na náš projekt o keltech. A jak na mě všichni tehdy zírali s vykulenýma očima a s vyděšeným výrazem ve tváři. Nostalgický skvost, který má svých pět úplně zaslouženě, protože autor dostál názvu a skutečně zde naleznete věci, o kterých se vám učitelé neodvažují říct. :D Polovinou úspěch nicméně tvoří Brownovi ilustrace, jenž pročistí bránice, lépe než ACC.

Kozlik_nbk
11.02.2014 4 z 5

Série Děsivé dějiny dokáže potěšit snad každého čtenáře. Je velmi vtipná, poutavá a nakonec i poučná zvlášně ujetým způsobem.

Ivinka.S
17.01.2014 5 z 5

Další z podařených knížek ze série Děsivé dějiny :) Určitě doporučuju přečíst.

TessDragon
09.09.2012 5 z 5

Děsivé dějiny - zajímavá a vtipná knížka v 1.Celou sérii jsem si zamilovala. ;)

Dandulka
10.06.2012 5 z 5

Keltové, druidové......Doba opředená tajemstvím. Tuhle edici prostě miluji.