Edinburgh

Edinburgh https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73650/edinburg-73650.jpg 4 39 6

Dějiny bez přikrášlujících vynechávek! Od doby bronzové, kdy žili v jeskyních, až do devatenáctého století, kdy bydleli ve vysokánských činžácích, vedli Skoti bitvy s tyrany a bojovali o vládu nad svým hlavním městem. S touto knihou se můžete vydat na rychlou procházku po ohavných a krutých dějinách Edinburghu. Chcete vědět: - Čí nakládaná kůže se stala vyhledávaným suvenýrem? - Proč je to v pořádku, když člověk plive na edinburské High Street? - Jak žákům edinburské střední školy prošla vražda? Cestu do minulosti si můžete naplánovat podle rozverné rozkládací mapy města - na jeho proklatém hradě se dozvíte o nebezpečných útocích, jimž se bránil; na tamější High Street poznáte celé davy dějinných děsů; a navštívíte palác Holyroodhouse, domov unesených králů a dějiště záhadných vražd. Dějiny ještě nikdy nebyly tak děsivé!!!... celý text

Přidat komentář

Aileena
13.08.2022 4 z 5

Škoda, že v dobách mého dospívání nebyly takovéhle knížky k mání, hned by mě ten dějepis bavil víc... Další z řady důkazů, že i historii lze pojmout záživně a s vtipem, stokrát lépe než před lety nám podávaná strohá data a letopočty.
Sice už všude naplno neocením humor, který spolehlivě rozesměje děti, ale i tak mě dodatečně pobaví.

niki-chan
20.11.2021 5 z 5

Jedna z těch lepších ze série děsu, Edinburgh je plný děsu. Více, než jsem si myslela.


bara9550
28.02.2020 4 z 5

Knihy od Terryho jsem četla jako malá - chodila do do knihovny a všechny díly hltala jako nejlepší svíčkovou pod sluncem.

Asi bych si na něj jen tak nevzpomněla, kdybych nenarazila na čtenářskou výzvu, kde jedním z témat bylo přečíst knihu z mého oblíbeného místa.
Edinburgh je pro mě srdcovou záležitostí stejně, jako pro mě dříve, v dětství byly knihy od pana Dearyho.

Nezamenitelný humor a ilustrace, které z klihy dělají prostě skvost pro děti (i dospělé!) pokud nechtějí sáhnout po odborných "nic neříkajících" encyklopediích. Sama jsem se dozvěděla spoustu nových informací.

Nejlepší učebnice pro malé i velké :)

Blančitos
25.01.2019 4 z 5

Co na to říci? Další výborný svazek z edice Děsivé dějiny z pera Terry Dearyho. Doporučuji všemi deseti. ;)

Tesinka_Laufey
29.06.2018 5 z 5

Další z úžasných knížek od Dearyho. Určitě by se mohla rovnat průvodcům po Edinburghu. Je plná zajímavých příběhů o různých místech a jako vždycky neskutečně vtipná.

Peter.Melon
13.05.2012 3 z 5

Jedna z knih ze série Děsivé dějiny,kterou jsem si přečetl až později.Hodnotím ji průměrnými známkami(60 procenty).Docela mě tato kniha zaujala a je i občas zábavná.Dostal jsem se k ní až v dospělosti z knihovny.Jinak jako dítěti se mi tyto knihy ze série Děsivé dějiny celkem líbily a docela i bavily.Terry Deary je fajn...