Desivý čas

Desivý čas https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287466/bmid_desivy-cas-A5M-287466.jpg 4 28 4

Desivá pravda o čase ti rozbúši srdce ako metronóm! Už nečakaj ani minútu a objav sám, čo sa stane, ak sa neopatrne priblížiš k čiernej diere, ako muchy počítajú čas a prečo čas plynie tým rýchlejšie, čím si starší. Dozvieš sa niektoré z desivých tajomstiev času. Zistíš, koho zabili pre zmenu kalendára, vyrobíš si vlastné bláznivé hodiny, zoznámiš sa s utrápenými géniami času a overíš si svoje šance na výlet časom. Desivá pravda o čase prekypuje fantastickými súbormi faktov aj chytráckymi chytákmi a bláznivými kresbami.... celý text

Literatura naučná Věda Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Terrible Truth about Time , 2002


více info...

Přidat komentář

skark
29.03.2024 2 z 5

Nevím, zda je to tím, že jsem dospělá, nebo tím, že mé fyzikální teorie nikdy extra neuchvátily.
Moc mi nevyhovuje styl textu/možná jen nevhodný překlad v některých částech.
Přijde mi, že autor až trochu tlačí na to,být za každou cenu vtipný i tam, kde k tomu není prostor... Ale třeba je to tak čtivější pro školáky, těžko říct.
Z mého pohledu někdy až dětinsky vysvětluje základní věci a naopak složitější souvislosti vůbec nevysvětlí, nebo přejde zvláštní humornou historkou, která nic neobjasní.
Jako školák bych z knihy asi byla spíš zmatená... Jako dospělá jsem si víceméně žádné nové poznatky ze čtení neodnesla...
Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy.

mia.com
01.02.2023 4 z 5

Knihy z této série mě jako školačku hodně bavily. Dozvěděla jsem se něco nového zábavnou formou a navíc jsem milovala to grafické zpracování a obrázky.


zipporah
13.01.2019 5 z 5

Desivý čas počíta s časom počas celej knihy, to si treba uvedomiť ešte aj pri vchádzaní do čiernej diery, kde sa čas spomaľuje až je mu amen. Kniha je úžasná a Nick Arnold je bombový v tom, ako sa ujal tejto náročnej téme a spracoval pre detskú myseľ. Tlieskam mu. Ale že spomenie aj Immanuela Kanta, tak to ma vystrelo. Pecka, odporúčam knihu pre akúkoľvek vekovú kategóriu, pobaví (môj experiment zvýšil entropiu... čo to pijú?), poučí, naučí a ja viem, že som sa narodila v mesiaci pomenovanom po Julovi Cézovi, ktorý ešte nič nepovedal, a už mu ľud tlieskal:D Nick, you are star!

Thanyss
18.06.2013 5 z 5

Vtipný náhled na téma čas :) Ať už se jedná o děsivé dějiny nebo děsivou vědu, je to příjemné oddechové čtení, které vás pobaví a něčemu přiučí. A je jedno, jestli chodíte teprve do školy či jste už dospělí.

Štítky knihy

čas

Kniha Desivý čas je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x