Řecké báje

Řecké báje https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101185/desiva-literatura-recke-baje-dotisk-101185.jpg 4 58 4

Která báje nejvíc letěla ve starověkém Řecku? Máte tušení, který příběh vydržel vysoko na žebříčku popularity celých 2000 let? Co myslíte, byl to Oidipus, příběh o člověku, který zabil svého tátu a oženil se se svou mámou, či spíš Jason a Argonauté, jehož hlavní hrdina podvedl svou ženu a ta ho pak chtěla vidět mrtvého, anebo Trojská válka, krvavé vyprávění o bitvách neuvěřitelných superhrdinů? To zjistíte, když si přečtete tuto knížku. A NAVÍC se dozvíte ještě spoustu zajímavostí o zvlášť ošklivých způsobech smrti, krutých řeckých zločincích a zvířátkách, která chovali lidé ve starověku. Řecké báje. Tak děsivé je ještě neznáte!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pověsti
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Top ten Greek legends


více info...

Přidat komentář

Taťka Hraboš
26.07.2022 5 z 5

Dearyho kouzlo - kromě humoru a toho, že opravdu zná to, o čem píše - je v pestrosti. Co kapitola, to jiný způsob podání. Kromě literárně-dějepisné hodnoty (samozřejmě s přihlédnutím k cílové skupině jeho knih) by tahle knížka klidně mohla posloužit i jako učebnice slohu - dopis, zápisník, novinářský článek, prosté vyprávění, komiks, divadelní hra ... S jeho názory, že současná školní výuka vede spíše k tomu, že děti ztrácejí zájem se samy vzdělávat, číst, poznávat nové věci, zcela souzním (a to mluvil o té britské, o níž mám z jiných zdrojů informace, že je přece jen o poznání praktičtější než ta česká). A jeho knihy jsou bezesporu jednou z možností, jak v nich tento zájem aspoň trochu znovu oživit.

nicolettkaa
28.04.2022 3 z 5

No nebudu vám lhát, zábavné mi to moc nepřišlo, ale přece jen nejsem cílová skupina, takže to neberu tak tragicky. Alespoň jsem si osvěžila jména řeckých bohů a vztahy mezi nimi. Pro děti určitě poučné a snad i zábavné.


z1631984
21.08.2016 5 z 5

Řecké báje v netradičním a zábávnėm podání.

majík1
06.07.2016 5 z 5

Oblíbená kniha mého syna, který moc nečte