Desetkrát šťastnější

Desetkrát šťastnější https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478422/bmid_desetkrat-stastnejsi-rmh-478422.jpg 4 3 3

Máte někdy pocit zklamání ze života a myslíte si, že byste mohli být šťastnější? Ať je váš příběh jakýkoliv, věřte, že můžete být šťastnější, než jste právě teď. Musíte si jen uvědomit, že jste to často vy, kdo si nevědomky komplikuje cestu ke štěstí. Jsme totiž bezmyšlenkovitě posedlí všemi špatnými věcmi a tato hektická doba nám také mnoho štěstí do života nepřináší. Autor, zkušený psychoterapeut, má výcvik v několika typech terapie, které pomáhají lidem zvládat emoce, stavy mysli a problémy každodenního života. Během své praxe vypozoroval deset klíčových témat, která významně přispívají k pocitu neštěstí. Jsou to například lítosti, obavy, ostatní lidé, mysl, porovnávání se ad. Každé téma v knize rozpracoval a nabízí čtenáři řešení, jak se s jeho jednotlivými problémy vypořádat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Grada
Originální název:

Ten times happier , 2020


více info...

Přidat komentář

Lessana
26.02.2024 4 z 5

Hoci je mi 10 bodov, ktoré autor opisuje, známych a denne ich uplatňujem v praxi, myslím, že kniha je napísaná natoľko polopatisticky, výstižne a nekomplikovane + je doložená zrozumiteľnými príkladmi zo života, že môže osloviť tých, ktorí sa s týmto konceptmi stretnú prvý raz. Autor mal dobrý úmysel, zvolil vhodnú formu a verím, že sa jeho dielo neminie účinku. Naozaj, keby sa všetci ľudia riadili týmito 10-timi odporúčaniami, svet by bol nádherný.

Uterox
12.12.2021 3 z 5

Za mě zdařilé dílo od britského psychoterapeuta, který se vyrovnával sám se svojí odlišností (odlišnou orientací) a tím, že nehltal fotbal jako ostatní vrstevníci a sám zápasil s úzkostí. Líbí se mi přesah do osobního života autora, který to téma víc přiblíží všem čtenářům. Hned první kapitola se zabývá zaseknutí v minulosti aneb ucelený návod, jak ji v sobě uzavřít, že následně zmizí deprese jako pára nad hrncem. 10 hlavních tipů a témat, jak být o chlup šťastnější. Kapitola 9 dramatizace. Kapitola 10 žít přítomných okamžikem to jsou za mě stěžejní velmi zajímavé kapitoly, které ještě vylepší "případová" studie-tedy konkrétní příběh k danému tématu. Myslím, že si každý čtenář najde svoji oblíbenou kapitolu. A na závěr shrnutí toho nejdůležitějšího. Knížka bude přínosem pro lidi, kteří se touto problematikou zabývají, tak i pro lidi, kteří se s danými problémy sami potýkají a "jenom" terapie jim nestačí a mají potřebu to téma vzít do větší hloubky mimo terapii, pak je tato knížka šťastnou volbou.


katushah
29.11.2021 5 z 5

Už dlouho bojuju s depresí a moc věcí ani lidí mi s tím nepomohlo. Ale tahle kniha, od tohoto pana terapeuta, mi opravdu dodává sílu a naději. Zasloužil by milion hvězdiček.

Štítky knihy

sebepoznání, sebepoznávání rozvoj osobnosti, osobní rozvoj životní problémy

Autorovy další knížky

2021  80%Desetkrát šťastnější
2023  60%Ako byť sám sebe terapeutom

Kniha Desetkrát šťastnější je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit5x