Deset malých černoušků

Deset malých černoušků https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56191/bmid_deset-malych-cernousku-Mo4-56191.png 5 5804 1147

Na sídlo vybudované na ostrově v kdesi v devonském hrabství je pozváno deset lidí, kteří spolu na první pohled nemají naprosto nic společného. Snad kromě toho, kdo je pozval. Hostitel se však zatím neobjevil. Místo toho se při večeři ozve zvláštní hlas z gramofonu, který každého z hostů obviní ze zločinu. Nedlouho poté je první z hostů nalezen mrtev. Napětí začne sílit, neboť začíná být jasné, že vrah je zřejmě na ostrově a chystá se znovu udeřit - přesně podle dětské říkanky...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Ten Little Niggers / And Then There Were None , 1939


více info...

Přidat komentář

bookwoman
12.04.2024 4 z 5

Má první přečtená kniha od Agathy Christie, kterou jsem si vybrala hlavně proto, že když už čtu detektivky, tak mě zajímal příběh v podání této proslavené paní autorky. Bylo to skvělé, bavilo mě to od začátku do konce, kniha měla velmi zajímavou atmosféru. Vraždy podle básničky o černoušcích byly napínavé a konec knihy - vyřešení kdo je vrahem a motiv, proč vraždy spáchal, byl pro mě velmi nečekaný. Určitě to není poslední přečtená kniha této autorky, za mě moc doporučuji.

paulinschildie
10.04.2024 5 z 5

Téměř o každé knize Agathy Christie tvrdím, že je nejlepší, ale tahle je skutečně nejlepší! Autorka se tentokrát obešla bez nafoukaného detektiva, který vyslýchá podezřelé, a vystačila si s desetičlennou partičkou vrahů, kteří byli potrestáni opravdu neortodoxním způsobem. Tleskám!


karlonosik
27.03.2024 5 z 5

Skvělé čtení. Kdo hledáte kvalitní detektivku, tak tady najdete dobře.

Arev122
17.03.2024 4 z 5

Taková odpočinková detektivka, kde na ostrově, dle dětské říkanky, umírají lidé.

Kakho-Oto
10.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Naprosto dokanalá a precizní detektivka, kde je pachatelem smrtelně nemocný člověk, který miluje smrt a zároveň spravedlnost. Rozuzlení pro mě bylo velice překvapivé. Román bez hluchých míst, který je bezesporu skvostem krásné literatury.

petym
24.02.2024 5 z 5

První kniha od geniální Agathy. CH ,a je to mistrovské dílo. Dokonalá detektivka s pečlivě propracovaným příběhem. 5* každopádně.

Mooneylan
08.01.2024 4 z 5

Má oficiálně první přečtená (vlastně poslechnutá) kniha od Agathy Christie. V audio verzi (namluvil Vladimír Čech) to byl zážitek o to větší. Mělo to přesně to, co jsem chtěla od takové detektivky - napětí, akci a typické filosofování nad tím, kdo je vlastně vrahem. Jsem ráda, že jsem se konečně na vlastní oči (uši!) mohla ponořit do příběhu, kde na vás dýchá atmosféra starých zakouřených knihoven v obývacích salonech, kde je postupně odhalován vrah. Asi tu Agathu budu muset pořádně prozkoumat! (Nejen ve filmových verzích Hercula Poirota v podáni Davida Sucheta).

Bernoulli
07.01.2024 5 z 5

Nejlepší detektivka EVER!

teeyinka
02.01.2024 5 z 5

Skvěle houstnoucí atmosféra, výborná zápletka, podezření padá na všechny, překvapivé rozuzlení. Tohle mě bavilo a stránky ubíhaly jedna za druhou (ačkoli jsem to po prvních dvaceti stranách chtěla odložit, protože jsem se už na začátku ztratila v postavách!). Nedivím se, že je to klenot detektivní klasiky.

Pavla79
28.11.2023 5 z 5

Chtěla jsem si ji znovu přečíst, než se podívám na seriálové zpracování... V ČV již jednou čtenou knihu mám, tak jsem ji zařadila do "...více než 5 vydání..", jelikož tato kniha by mohla být vydaná klidně i 20 krát. :)

JamesCZE
26.11.2023 5 z 5

Moje nejoblíbenější detektivka vůbec, opět jsem si ji přečetl po čase, opět dávám plné hodnocení. Detektivky s Poirotem jsou moc fajn, tohle ale je ještě o stupeň lepší, takřka dokonalé.

Miliarda
22.11.2023 5 z 5

Za mě nejlepší doposud čtená kniha od Agathy Christie. Brilantní námět, řada zápletek a nečekané rozzuzlení v podobě odhalení vraha, jehož totožnost jsem opravdu nepředpokládal. Deset malých černoušků si nezaslouží nic menšího než nejvyšší hodnocení.

martiline
15.11.2023 5 z 5

Toto mě velmi bavilo, nikdy dřív jsem nečetla ani neviděla film či divadlo Hned od začátku jsem si přiřazovala jednotlivé postavy a věděla jsem, jací výlupci to jsou. V celé detektivce není jediná nadbytečná věta. Hltala jsem knihu a zase jsem nic neuhodla. V jiných krimi ten odhad mám, u Agathy nikoliv. Takže jsem byla překvapená. Parádní čtení.

lenkaabooks
11.11.2023 4 z 5

Řekla bych, nejznámější dílko královny zločinu. Existuje film i divadelní hra. Do poslední chvíle netušíte, jak, kdo a proč. Deset lidí na ostrově postupně odpadá na základě dětské říkanky.

Maslojed
07.11.2023 5 z 5

Úplne první detektivka jakou jsem kdy četl.

LuckaK.088
24.10.2023 5 z 5

Naprosto skvělá detektivka, od které jsem se nemohla odtrhnout (ráno jsem si nastavila budíka o hodinu dřív, jen abych mohla číst než půjdu do práce). Viníka jsem si taky netipla správně. Za mě bravurní dílko, ke kterému se jednou moc ráda vrátím.

VladiKlaisner
22.10.2023 5 z 5

Vždy skvělá a stále svá Agatha Christie!!!
Genialita aneb jak napsat dokonalou detektivku podle dětské říkanky.
Myslím, že tentokrát nedalo velkou práci uhodnout vraha hned na začátku, ale pak se cosi v příběhu zvrtlo a já byla s pátráním zase na začátku. Nicméně jsem se nechala naladit na stejnou notu a finiš se potvrdil.
Příběh mi trochu připomínal Past na myši, kterou jsem kdysi viděla v dramatickém zpracování Na Palmovce.

Surmei
11.10.2023 5 z 5

První knížka od Agathy Christie, kterou jsem po doporučení přečetla. A přiznám se, že se mi do ní moc nechtělo... A pak se mi nechtělo od ní. Neměla jsem žádná očekávání, nečetla jsem ani anotaci ani hodnocení zde. A dobře jsem udělala! Dokonalé, sakra dokonalé. Proč jsem to nečetla dříve. Na to jak je knížká útlá, tak je to nabušené vraždami. Geniální zápletka, sice na začátku mi dělalo množství jmen problémy, ale pak jsem se do toho dostala a už jsem jen hlídala verše, abych odhalila prostor pro vraždu dříc než se stane. No moc se mi to nedařilo. A ten konec? Panečku....!

Tirisa
11.10.2023 5 z 5

Tak tohle byla naprostá bomba. Skláním se před paní Christie, opravdu je to královna tohoto žánru. Na téhle knížce je vidět, že nejsou potřeba stovky stran, ani brutální vraždy, které musí za každou cenu šokovat...kam se na ni současní autoři hrabou...a to mám detektivky ráda :-) Nebyla tu žádná hluchá místa, byla jsem napjatá jako kšandy od začátku až do konce...a celou knížku jsem , i přes dvě malé děti, zvládla ve dvou dnech, což mi přišlo úplně nereálné...Ale v tomhle případě jsem prostě četla a četla, kdykoliv to bylo jen trochu možné...Doporučuji všemi dvaceti :-)

apq
07.10.2023 5 z 5

Kniha je napínavá od začátku do konce, dobře se to čte, nejsou hluchá místa. Vrah překvapivý a nečekaný.
Rozhodně doporučuji.