Odvrácená tvář města

Odvrácená tvář města https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23125/bmid_odvracena-tvar-mesta-ZVU-23125.jpg 4 18 5

Odvrácená tvář města je dech beroucím čtením o nebezpečném pronikání do temných rodinných tajemství a krevní mstě na odvrácené straně Washingtonu, D.C. – na té straně města, kam se politici a diplomaté nikdy neodváží vkročit. Derek Strange, bývalý policista a majitel detektivní agentury Strange Investigations, dostává nejnovější případ: při noční přestřelce zabije policista svého kolegu. Matka mrtvého policisty požádá Strange, aby smrt jejího syna objasnil. Strange tak proniká do nejtemnějších vrstev washingtonského podsvětí, kde platí jiná pravidla, než v civilizovaném světě, a kde lidský život nemá prakticky žádnou cenu. Společně s Terry Quinnem, policistou, který má údajně smrt kolegy na svědomí, jsou konfrontováni s nemilosrdným obchodem s drogami a korupcí přímo v policejním sboru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Right as Rain


více info...

Přidat komentář

encyklopedie
29.11.2020 5 z 5

....po přečtení této knihy jsem si řekl ...... DK? ...nemá žádný smysl se tady nějak ochomejtat.
Rád čtu i Nesba, dívám se kolik má každá kniha hodnocení .....podívám se na knihy "Pelikána" a nestačím se divit .....12 /slovem dvanáct/ hodnocení ..... přitom tahle kniha je vedle Nesba o další level lepší..... je dobře, že se zaoberám i jinými knihami, než se tu čte....
15 roků stará kniha vedle které si mnohé oslavované novinky ani neprdnou.....

Killingjoke
28.02.2019 5 z 5

Dva bývalí poldové, jenž sloužili u sboru v rozdílných érách. Jeden se živí jako soukromé očko, druhý jako knihkupec. Jeden je lovec a druhý lovná zvěř, tedy aspoň na začátku. Okolnosti zdánlivě vyřešeného případu je však svedou dohromady a americký Washington jim ukáže odvrácenou tvář města... První případ svérázné a nesourodé dvojice Strange a Quinna, z pera výtečného a v naších končinách bohužel zcela nedoceněného George P. Pelecanose, jednoho z autorů kultovního krimi seriálu The Wire. Kdo zná seriál nebude Pelecanosovým přístupem ke psaní nijak překvapen. Ona to totiž není žádná prvoplánová akční jízda, nýbrž sociální noirové drama a teskné blues ulic amerického velkoměsta a jeho okolí. Pelecanos postupuje příběhem velmi pomalu, více než na vyšetřování se zpočátku soustřeďuje na pečlivé vykreslení všech charakterů, dotýká se palčivých otázek rasismu, drog a policejní korupce. Když jsem napsal, že je příběh spíše sociálním dramatem, nesmí chybět výtečné vykreslení života postav za hlavním příběhem, jejich zázemí, city a bolístky. Postavy jeho knihy nejsou černobílé, tak jako není černobílý reálný svět a téměř každý v sobě nese trošku dobra či naopak zla. Je na čtenáři, aby si sám stanovil morální odstíny šedé. Pak je tu samozřejmě i kriminální linka, která svým vústěním zkušeného čtenáře detektivek nepřekvapí, ale je jasné, že to ani nebyl autorův záměr... Odvrácená tvář města je výtečná krimi, jejíž hlavní síla spočívá v poznání, že je až neuvěřitelně a bolestně skutečná.


pulcher
19.11.2018 4 z 5

Stejný žánr jako skvělý seriál The Wire, ke kterému Pelecanos napsal scénář. Velice čtivá kniha s jednoduchým dějem. Zábava od začátku do konce. Učaroval mi stručný a jasný popis věcí.

Roubas
24.09.2018 5 z 5

Takhle jsem předl blahem snad jen u Kenzieho s Gennarovou, nebo u Špinavejch kšeftů. Ideální rozsah, kdy se na každé stránce něco děje, dialogy jsou stručné ale naprosto všeříkající. Postavy plastické a tak obyčejné, civilní a zároveň neobyčejné, až z toho mrazí. Chtěl jsem číst další tři stovky stránek. Škoda, že u nás vyšel jen jeden díl, obrovská škoda.

trudoš
11.08.2015 5 z 5

Opět naprostá spokojenost. Pro mě je George P. Pelecanos král pouličního noiru, kterému jednoduše není rovno. Vyhovují mi rozporuplní hrdinové, vyhovuje mi pomalá a nejednoznačná zápletka, vyhovuje mi drsný až cynický humor, se kterým hrdinové přistupují k životu. Na malém prostoru dokáže autor rozehrát neskutečně silné drama, přičemž hlavními postavami jsou obyčejní lidé s běžnými tužbami, sny a cíli.

Autorovy další knížky

George P. Pelecanos
americká, 1957
2002  81%Řekni pravdu
2005  88%Odvrácená tvář města
2001  83%Kufr plnej drog a prachů
2006  85%Drsné město
2001  86%Sladké navždy

Kniha Odvrácená tvář města je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Doporučených1x
Knihotéce46x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x