Záležitosti kolem umírání

Záležitosti kolem umírání https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36291/bmid_zalezitosti-kolem-umirani-YKe-36291.jpg 4 30 8

Dennis Milne série

1. díl >

Je typická chladná listopadová noc a policista Dennis Milne, velice atypický příslušník sboru, sedí v autě na parkovišti před hotelem Cestovatelův odpočinek, kde podle instrukcí čeká, aby mohl zabít tři neozbrojené muže. Cynický a otupělý Milne by si rád myslel, že ubližuje jenom těm, kteří si to zaslouží. Jenomže tentokrát ho převezli. Namísto, aby zastřelil drogové dealery, zabije dva počestné příslušníky celní správy a účetního, jejichž úmrtí rozpoutá vyšetřování, které jeho vedlejší pracovní poměr i jeho svědomí zavádí do pořádných problémů. Ani ne o dvě hodiny později je už Milne v ulicích londýnské čtvrti Kings Cross, kde má za úkol vyřešit vraždu. U' Regenťs Canal je nalezena mrtvá osmnácti1etá Miriam Foxová s podříznutým hrdlem. Milne je rozhodnutý napravit svůj monstrózní omyl, a proto se noří do kalného světa dětí ulice a pubertálního obchodu s neřestí. Jeho neustálé otázky se však brzy začnou týkat i kolegů od policie a tajemné Carly Grahamové, ředitelky dětského domova, kde Miriam kdysi bydlela. Milne je čím dál zoufalejší z toho, že nedokáže vraha Miriam nalézt, navíc místo něj odhaluje pavučinu zvrhlostí mnohem víc šokujících, než si kdy dokázal představit. Dokáže se vyhnout uvěznění za vlastní zločiny a vyřešit případ tak zvrhlý, že by mohl poskytnout klíč k jeho vykoupení? Autor se vší tou energickou plynulostí nováčka odhaluje zkažený, amorální a neviditelný svět hlavního města Británie, kde je svědomí považováno za luxus, a kde se humor pěstuje zásadně jen šibeniční.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Bussiness of Dying , 2002


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
03.02.2022 4 z 5

Tohle už jsem kdysi četl. Velmi dobrý příběh policajta, který ztratil veškeré iluze o své práci. K tomu všemu ještě jako melouch zabíjel. Kernickův policajt Dennis Milne není veskrze záporná postava, protože případ který řeší se snaží skutečně dotáhnout do konce. Závěr knihy navíc výborně graduje... Zaslouženě 80%.

vincek1
31.07.2016 4 z 5

Zvláštní detektivka spíše detektivní triler. Připomíná mi dost drsnou americkou školu. Asi se pustím do další knihy tohoto autora, pokud bude v knihovně, kterou navštěvuji. Poznámka na okraj, kniha je tak napínavá, že některý čtenář, který ji četl přede mnou se dle hnědých skvrn na stránkách od ní nemohl odtrhnout, doufám při jídle. Omlouvám se za skrytý dvojsmysl, ale někteří čtenáři jsou opravdu čuňata.


soukroma
24.10.2015 5 z 5

Tvrdé (detektiv Metropolitní londýnské policie zároveň na půl úvazku nájemní zabiják), drsné (bahno velkoměsta, zejména mladistvé prostitutky, korupce a jiné zvrhlosti), přesto mimořádně čtivé (svěží jazyk a styl, příjemně málo vulgarismů na tak pokleslá témata). Zběsilý akční konec s mnoha mrtvolami a zraněními už nepřekvapí. Autor je opravdu dobrý v tom, jak dovede podat hrozné věci tak, aby je čtenář četl docela rád.
Doporučuji i pokračování této série - Den, kdy je dobré zemřít - četla jsem sice dávno a před tímto prvním dílem, ale zanechalo to ve mně také pocit dobře napsané tvrdé moderní britské krimi.

kiraa
25.08.2015 5 z 5

Jednoznačně doporučuji, perfektní detektivka, kde budete obdivovat nájemného zabijáka asi tak už od páté strany. Rozhodně jdu do dalšího čtení od tohoto autora.

lenkavildomcova
16.03.2014

nedočetla jsem... nějak mě to nebralo...

rodak
23.06.2013 5 z 5

Super detektivka výborný hlavní hrdina i když je vrah

jarin58
25.04.2013 5 z 5

Výborná kniha,trochu jiný styl krimi než na jaký jsem kdy narazil ale doporučuji.

Kagya
22.03.2013 5 z 5

Skvěle napsaná detektivka, začátek se trochu táhl, ale posléze se děj pořádně rozjel a četl se jedním dechem :)

Autorovy další knížky

Simon Kernick
britská, 1966
2013  86%Obležení / Ve stínu jabloní / Dřív než půjdu spát / Napřed ženy a děti
2008  77%Den, kdy je dobré zemřít
2004  85%Záležitosti kolem umírání
2011  78%Neúprosný
2006  84%Vražedná výměna

Kniha Záležitosti kolem umírání je v

Přečtených35x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst11x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x