Deník raka 2

Deník raka 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393214/bmid_denik-raka-2-Mhx-393214.jpg 5 34 10

Deník raka série

< 2. díl

Rakovina vás nezmění. Pořád to budete vy. I po uzdravení. Ta nemoc vám hodně vezme. Ale taky něco dá. Například vás naučí vážit si maličkostí a okamžiků. Protože okamžiky jsou to jediné, co vám skutečně patří. Přesně to se blogerce Tereze Schillerové podařilo zachytit v období, které pacienti nazývají remise. Že to bude klišé? Ani náhodu. Život v této fázi je doslova jízdou na horské dráze. Radost z uzdravení střídá pocit strachu, že se nemoc vrátí. A ten strach je natolik intenzivní, že vás paralyzuje. Kniha zachycuje obavy, nejistoty, vnitřní rozpolcenost, deprese, vnímání agresivity lidí, rodičů a přehodnocování vztahů a přátel. Pocity a situace, které autorka dokázala zachytit s odzbrojující upřímností, ale také s neskrývanou vůlí jít dál, nevzdávat se a najít smysl života. Nemoc jí vzala iluze, ale také ji naučila neodkládat nic na „vhodný okamžik“. Našla sílu pro důležitá rozhodnutí a plnit si sny. Její vyprávění je prokládáno s osudy čtenářů jejího blogu, retrospektivními vzpomínkami na období léčby, a ještě neuveřejněnými dialogy s její blízkou kamarádkou. Blog Deník raka se totiž stal doslova komunitou lidí, kteří se vzájemně podporují a dodávají si sílu.... celý text

Přidat komentář

Erika_Ha
01.02.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem hned navázala. Opět strhující, syrové, velmi ze života, bez příkras...život po rakovině není na obláčku číslo devět. Asi tak.

lindino
14.08.2020 5 z 5

Druhý díl Deník raka je obsáhlý. Mapuje autorčinu cestu v post fázi. V jejím vyprávění se mísí i příběhy jiných onkologických pacientů. Chvíli jsem přemýšlela nad tím, proč to tam autorka zařadila. Ale dává to smysl. Přežijete zákeřnou nemoc, ale zároveň možná cítíte, že vůči ostatním, kteří to štěstí neměli, cítíte pocit viny a mrzí vás, že už se s nimi neuvidíte. Autorka si v nich zjevně reflektovala to, co by se potencionálně mohlo stát i jí - zemřít ve velmi mladém věku. Díky těmto lidem si uvědomujete blízkost smrti a tu nepředvídatelnost, s jakou lidské osudy navštěvuje. Můžete se uzdravit a za rok tu nemusíte být. To je na Deník raka 2 opět velmi mrazivé. Celé toto uvědomění rozbíjí Terezino výprávění, kterému deníková forma dává na intenzitě. Jakobyste sledovali dvě televize najednou. To vše doplňuje Filip Topol s jeho básněmi. Svým způsobem je to jedinečná kniha - jak formou tak obsahem. Záleží, jak ji přijmete.


eMI72
27.02.2020 5 z 5

Pochopitelně a skvěle zaznamenané období po prvním dílu, po kterém jsem nechápal - v tom správném slova smyslu. Tereza je autorka, která mne zaujala a které přeji, ať se jí její psaní daří dál. Má neskutečný talent.

RendyaDav
17.02.2020 5 z 5

Tak po přečtení druhého dílu veliká spokojenost...Doplněné o příběhy lidí ,které taky potkali různé zdravotní problémy...Hodně moc silné čtení ...Kde se i dozvíme o nemoci ,kterou blogerka Tereza prodělala...

PetruBska
23.06.2019 5 z 5

Nestačila jsem žasnout. Autorka je skvělá, klobouk dolů, jak se dokázala prokousat vším.

Vera_P
15.06.2019 5 z 5

Úžasné pokračování vyprávění této jedinečné blogerky. Knížka se opět četla sama a myslím, že Tereza má našlápnuto na k tomu stát se skvělou spisovatelkou.

mar.lipanova
11.06.2019 5 z 5

Sledovat cestu paní Terezy je velmi zajímavé. Gratuluji a s myšlenkami se ztotožňuji. Skvělý styl psaní se jí nedá odepřít.

jarmilazackova
06.06.2019 5 z 5

Tak druhý díl jsem už nepřečetla jedním dechem jako první. Respektive Tereziny fejetony se čtou samy a je v nich opět všechno. Ale u příběhu jejích čtenářů, které jsou součástí knihy se mi tajil dech až moc. Musela jsem občas knihu odložit. Ne ve zlém, ale hodně to ve mě rezonovalo. Odešla mi nedávno kamarádka a nějak to pro mě bylo až příliš citlivé. Ale je to důležité, že je kniha těmito příběhy proložena. Autorka jednoznačně ukázala, že nám nechce mazat med kolem pusy. Prala jsem se s drsnou realitou tak jako ona, když se postupně prokousávala svojí cestou ke svým snům. Velká gratulace!

alenabor1
09.02.2019 5 z 5

Druhý díl mne opět nezklamal. Autorka směle pokračuje svých famózním vypravěčským stylem dál....a to, že je druhý díl ještě intenzivnější vás prostě dostane.

m_linhartova
01.02.2019 5 z 5

První díl od této autorky jsem zhltla a odnesla jsem si z něj spoustu energie. Respekt! Na druhý díl jsem se těšila. Velmi intenzivní kniha, která vás vtáhne. Autorčiny příspěvky jsou plné inspirace, místy hluboké, místy vtipné. Příběhy čtenářů velice silné. Skvělá kniha, vřele doporučuji. Miluji její styl psaní, bude z ní skvělá spisovatelka!

Autorovy další knížky

Tereza Schillerová
česká, 1980
2020  84%Bumerang
2019  80%Princezna Psycho
2017  97%Deník raka
2022  89%Vlčice
2020  85%Povídky o lásce

Kniha Deník raka 2 je v

Právě čtených4x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce2x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x