Deník raka

Deník raka https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338745/bmid_denik-raka-1MU-338745.jpg 5 78 27

Deník raka série

1. díl >

Otevřená, upřímná a schopná nemilosrdně pojmenovat všechny stavy, které provázejí léčbu rakoviny. Právě taková je zpověď blogerky Terezy Schillerové, která po celý rok na svém blogu zaznamenávala své zážitky z boje s touto nemocí. Hodiny čekání na vyšetření, na výsledky, na chemoterapie… Naděje, deprese, bezvýchodnost, radost z každého zlepšení… Život s rakovinou je životem doslova na emocionální houpačce a autorka se nestydí přiznat, že pod vlivem nemoci často reagovala nepřiměřeně, sobecky a zaznamenává, jakým způsobem se její nemoc projevovala na vztahu s manželem, se synem. Deník raka je strhující zpověď ženy, která svůj boj se zákeřnou nemocí, jež jí byla diagnostikována v pouhých pětatřiceti letech, vyhrála. Ale v každé bitvě, i té vítězné, vždycky něco ztratíte.... celý text

Přidat komentář

jsem_jullie
17.11.2023 5 z 5

Uff. Přečteno. Jedním dechem? - ani jsem nedýchala. Tak autentické zachycení nemoci a tolik odhalení a svléknutí tzv. do naha. To chce kus odvahy jít z kůži na trh. Velmi si této knihy cením.

janadibelkova
12.10.2023 5 z 5

Co na to říct, važme si všeho, co máme, hlavně zdraví. Děkuji za odvahu napsat tento příběh.


Erika_Ha
01.02.2023 5 z 5

Strhující kniha, která je velmi vhodná pro všechny, kdo se potkali s onkologickým onemocněním. Dozvíte se, jaké to je - a to na dřeň - něco vám to napoví o sobě - a i o tom, že rakovina má ambici ničit i vztahy. Je to nepředvídatelná nemoc, kterou obestírá řada mýtů a bludů...ale kdo se v nich má vyznat? A z toho se zřejmě autorka snažila vypsat...formou deníku...Velmi silné.

youngkita
23.11.2022 5 z 5

smekám klobouk, nejen za knihu!

Petra7659
06.09.2022 5 z 5

Omg! Tato kniha. Tuto autorku jsem objevila knihou Bumerang. Nejdříve jsem dala její beletrii a pak tu na mě čekala její autobiografie. Říkala jsem si, jestli se do ní mám začíst. Chci to číst?! Jenže ... Už od prvních stránek jsem četla a četla... A pak mi došlo, proč mi autorka sedla, i když jsem její knihy dala od té nejnovější k té první. Prostě umí psát. Je svá, autentická a to se propisuje i do beletrie. Skvěle vystihuje jednání lidí, a v Deníku raka se nebála jít na dřeň. Až jsem si chvílemi říkala...ufuf...ale život s tak zákeřnou nemocí je prostě uf uf a odnese to i okolí. Bylo to silné. Velmi silné. Neuvěřitelně se těším na její Vlčice.

Filippa92
13.07.2022 5 z 5

Z knihy je cítit ten skutečný prožitek. Ta křehkost autorky, kterou ale v určitých ohledech umí bravurně shodit sarkasmem. Nebála se na sebe přiznat, že umí být nejenom silná, ale i slabá. I přesto, že je kniha na velmi těžké téma, tak z ní jde síla. Celou dobu při čtení jsem z autorky cítila obrovský potenciál - nejenom spisovatelský, ale osobní.
Pro mne je tato výpověď velmi cenná. Pochopíte, jak se cítí nemocný člověk, jak moc se jeho stavy, pocity nálady rozprostřou do rodiny. Nadovolím si v tomto směru žádný soud ani názor. Protože tohle je tak intimní, těžké a osobní ...po tak těžkých prožitcích autorka zjevně ví, o čem mluví.

BaRa_cte
05.01.2021 5 z 5

Síla. Autentičnost. Skutečný život, nepřikrášlený. Takhle to prostě chodí. Najednou se ocitnete nad propastí a nevíte co bude. Nečekali jste to a musíte se poměrně rychle adaptovat do situace, ve které nechcete být a nezbývá, než se tomu postavit čelem. Můžete být silní jak chcete, ale nikdy nevíte, jak to dopadne. Na konci se mi ulevilo, protože příběh autorky skončil dobře. Ale vtáhl mne natolik, zejména v této době, kdy rovněž nemůžeme nic moc ovlivnit, jen doufat, mít naději, že to brzy skončí. Doporučuji i druhý díl knihy.

lindino
14.08.2020 5 z 5

Deník raka je fenomén. Mapuje cestu ženy, která si jednoho dne vyslechla dost nepříjemnou diagnózu. Její vyprávění je na dřeň, mrazilo mne to, co jsem se dočetla...pocity se ve mne mísily. V autorce jsem si reflektovala svoje sebedestruktivní myšlenky a líbí se mi, jak dneska mluví o mýtech, které rakovinu obklopují. Sama jim v počátku podlehla a velmi se jimi ničlila. Nahlížela do sebe, dávala si vše za vinu...Sledují její cestu už dlouho a její blog čtu od začátku. Knihu jsem si nedávno přečetla znovu. Má své čestné místo v mé knihovně, protože je v ní zaznamenána obrovská cena života. Terezu sleduji i dnes, i když psaní blogu Deník raka již ukončila. Líbí se mi, jak se postupem času prokousala k sebevědomé ženě, která vše přehodnotila a rakovinu zařadila na svůj shit list. Na novém blogu na mne působí velmi svěže. Volně. Jde si za svým. Je to velmi inspirativní. I přesto věřím, že snový život také umí bolet. Ta post fáze vážně asi není růžová.

eMI72
27.02.2020 5 z 5

Skvěle napsané, nemám slov. Tereza byla jedna z prvních autorek, která prolomila tabu kolem onkologického onemocnění takto na dřeň a uvedla ho do literární podoby v podobě deníku. Prostě jo. Do té doby jsem nic takového nečetl. Byl jsem uchvácen tím, co napsala. Umí být tak autentická a hlavně upřímná, k sobě, svým způsobem vtipná nebo jak to říct? tak nějak jinak než to znám a pak ty vážné pasáže, ... to všechno na dřeň - ona k sobě i k okolí, ale tak nějak jsem pořád cítil, že žije a že si života bere maximum, je to poprvé co píši kamkoliv komentář, ale tohle mi nedalo a prolomil jsem svou hranici... a ... zbytek jsem pochopil v druhém dílu. Zasloužilo by si to i třetí díl...

RendyaDav
13.01.2020 5 z 5

Jo velký obdiv jak to tato žena o sobě dokázala popsat a napsat ...Nemocnice-doktoři , sestry...Rodina - partner ,děti , příbuzní , přátelé , známí...Není to lehké pro toho nemocného , ale i pro to okolí kolikrát ani oni neví jak se chovat , tvářit i oni jsou bezmocní a ne každý to umí ustát...a zvládnout...Je hodně rodin , které si díky nemocím rozpadají , ne každý to umí pochopit...Díky silným chemiím se nemocnému mění nálady ...Já jsem taky při léčbě neměla oporu v partnerovi svého dítěte , tam jsem taky poznala pravou povahu toho člověka...Ale moje zlatá maminka ta byla hodně silná , že to se mnou všechno ustála...A že to nebylo jednoduché....Max dva roky života jsem měla ale to je zase ta moje osobnost , nepodlehla jsem ,jsem tady ...A užívám si života každý den ...

1alena1
01.10.2019 5 z 5

Bohužel je tato kniha 100% pravdivá. I mě drtilo snad ještě víc než nemoc to věčné čekání a chování některých zdravotnických pracovníků na všech stupních. Přece není pravda, že když mám rakovinu, tak mám čas všude čekat. Přijďte v 8, ale dostanu se na řadu v poledne ???? Špatně.
Děkuji za tuto knihu, jsem už delší dobu "zdravá" než autorka, ale tak strašně se mi to všechno při čtení vracelo, že to bylo až sebemrskačství. Všem hlavně zdraví !!!!

petra.san78
02.09.2019 5 z 5

Velmi silná a užitečná kniha.

EPrejzova
11.08.2019 5 z 5

Velmi silná kniha, která zaslouží pozornost. Tato kniha hlavně popisuje význam komunikace. Je v ní mnoho rovin.
Její vyprávění končí happyendem s vědomím, že životy nás všech jsou podmíněné. Musela jsem si hned pořídit i druhý díl. Nejenom, že vás autorka umí vtáhnout tak, že knihu nemůžete odložit...má také úchvatný vypravěčský talent. Gratulace. Těším se na další její knihy.

AlčaH
08.07.2019 5 z 5

Tak tahle kniha... to byla vážně síla. I když jsem spíše pomalý čtenář, slupla jsem ji jako malinu. Hltala jsem stránku za stránkou. A někdy to opravdu nebylo lehké čtení. Autorka popisuje svůj boj s rakovinou autenticky a bez příkras. Nejen že se noří do svého vlastního nitra a sdílí s námi, co vše prožívala, s čím se musela vyrovnat, ale také realisticky popisuje fungování našeho zdravotního systému. Člověku je z toho někdy až úzko. Hodně se mi líbilo, že se v knize věnuje i fázi po léčbě a ukazuje, že ani po vyléčení není celý svět zalitý sluncem, ale že člověk musí s mnoha svými démony bojovat mnohem déle... Určitě si přečtu i druhý díl. :)

DeninkaK
06.07.2019 5 z 5

Skvělá kniha, silný příběh. Zažila jsem rakovinu u velmi blízkého člověka, takže některé řádky mě rozbrečely, někde jsem jen přitakávala, jak jsem to pamatovala úplně stejně. Po přečtení mám na paní Terezu tolik otázek. Už se těším na druhý díl!

PetruBska
23.06.2019 5 z 5

Objednala jsem si oba díly a celé jsem je zhltla. Silný příběh, napsaný tak dobře, že jsem se nemohla odtrhnout. Držím moc palce!

Vera_P
15.06.2019 5 z 5

Neuvěřitelně silná kniha, která je navíc skvěle napsaná!

KGraf74
11.06.2019 5 z 5

Přečetl jsem jedním dechem. Kloubou dolů. Velice autentické, syrové a bez příkraz. Na dřeň. Kniha mě vtáhla...fascinovala

mar.lipanova
11.06.2019 5 z 5

Kniha je úžasná, ale co je hlavní: je nesmírně užitečná! Věnovala jsem jí mladému muži, který prodělává stejnou diagnózu jako paní Tereza a byl mi za ní nesmírně vděčný. Já osobně jsem ráda, že se mi tato kniha kdy dostala do rukou! Skvěle se čte a je velmi silná.

jarmilazackova
06.06.2019 5 z 5

To je poprvé, co jsem četla tak otevřenou zpověď týkající se rakoviny. Deník raka je jedinečný a zanechal ve mně stopu. Umět zachytit tolik myšlenek, pocitů a vnitřních hlasů, společně s vykreslením nemocničního prostředí...to je vážně neskutečné. Žasla jsem, plakala a taky jsem se smála. Byla jsem s Terezou všude, jako bych seděla vedle ní. Sleduji její blog a utvrdila mne v tom, že je to žena, která se svojí upřímností k sobě i k okolí nemění svůj styl psaní a v otevřenosti ještě přitvrzuje. Její cestu chci sledovat dál. Velice inspirativní žena!

Štítky knihy

deníky nemoci rakovina, nádory blogy chemoterapie

Autorovy další knížky

Tereza Schillerová
česká, 1980
2020  84%Bumerang
2019  80%Princezna Psycho
2017  97%Deník raka
2022  89%Vlčice
2020  85%Povídky o lásce

Kniha Deník raka je v

Právě čtených1x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených8x
Knihotéce9x
Chystám se číst37x
Chci si koupit10x