Deník holky z lékárny

Deník holky z lékárny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492352/bmid_denik-holky-z-lekarny-0qW-492352.jpg 4 88 27

Deník holky z lékárny série

1. díl >

Přemýšleli jste někdy nad tím, kdo v lékárně pracuje, jaké má vzdělání a povinnosti? Zajímá vás, co se lékárníkům honí v hlavě při práci s pacienty? Chcete se zasmát nad nejroztodivnějšími názvy a zkomoleninami? Do tajů lékárenského prostředí vás zasvětí jedna mladá a empatická farmaceutická asistentka Martina, známá z facebookového blogu Deník holky z lékárny. V knížce najdete mnoho poutavých, veselých, zarážejících, ale i naučných příběhů z prostředí lékárny, u kterých se jistě nebudete nudit.... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
27.11.2023 3 z 5

Nepotrhala jsem se smíchem, ale přečíst to šlo. Autorka píše lehce, čtivě a přesně ví, kde leží imaginární hranice, za kterou už by text byl neslušný nebo urážející.
Moooc se mi líbí grafické zpracování.
A teď jeden pokus, zda autoři čtou komentáře ke svým knihám.:)
V kapitole, kde je vysvětleno, co takový recept obsahuje a která položka co znamená, je použity případ: Rp. Detralex tbl .. znamená Vezmi Detrax..
A to teda rozhodně NENÍ pravda!

archivářka115
20.11.2023 2 z 5

Ze začátku se mi knížka líbila. Byla vtipná a zajímavá. Potom se vtipy v ději začaly stále opakovat. Nuda, nuda. Přeskakovala jsem kapitoly a jsem ráda, že
jsem jí dočetla.


LaCoccinelle
19.09.2023 4 z 5

V lékárně pracují příbuzní, takže spoustu historek už znám. Koukám, že se to prostě objevuje celorepublikově.
Ovšem co jako pacient nesnáším je ta otázka: "Pro koho to máte?" Na to se mi přesně chce říct: "Co je vám do toho?" Dle mého naprosto špatně zvolená otázka! Mají se snad ptát, zda to bude pro dítě nebo pro dospělého. Jako když odpovím po pravdě, pro koho, třeba: "Pro Pepíka.", tak k čemu to bude? Pepík může být dítě, tatínek, dědeček, ale taky třeba pes nebo papoušek.
Jinak příjemná oddychovka.

Luccy24
28.08.2023 4 z 5

Milá, příjemná a poučná oddychová jednohubka plná rozmanitých historek. :)

Zelený.úval
07.06.2023 5 z 5

Kniha je super. :-) Osobně jsem taky některé situace zažila a knihu bych některým lidem dala povinně přečíst před vstupem do lékárny.

heliiinka
25.05.2023 5 z 5

Svižné a vtipné. Blogové příspěvky, u kterých si autorka dala práci s úpravou pro knižní podobu a nebylo to jen ctrl C a ctrl V, jako jiné blogové knížky.
Bylo zajímavé nahlédnout do zákulisí a zjistit, že lékárníci jsou více než chytré prodavačky.

evelýny
25.05.2023 4 z 5

,,Jestli je něco zkouška lékárníkovi trpělivosti, tak je to tohle: zdravotní obuv, kelímky, lékovky, a vložky (ať už si představíte jakékoliv)"

Je libo tobolku, pilulku, kapsli? Dáte si kokino?
A jaký máte kašel? Potřebujete MEKTU proti průjmu nebo raději náplast, ale jen takovou, co vyráběli komunisté?
Zábavné, někdy podnětné, poučné čtení o radostech i strastech jedné holky z lékárny. Lidská hloupost: někdy je zkouškou trpělivosti, někdy tolerance. Někdy je vrozená, někdy se za ní skrývá strach a někdy jenom přirozená forma demence a senility. V této knize pochopíte, že může být roztomilá, ale i stupidní a neomezená. Jestli je k smíchu, to již posuďte sami.
Já se zase tak často nesmála.
A tak přemýšlím, jakým zákazníkem jsem vlastně já.
A slibuji na svou čest, že ode dneška se budu snažit přijít, pozdravit, poprosit, poděkovat a zmizet :-)).

Aranel15
16.05.2023 5 z 5

Věřím, že každá profese má nějaké ty vtipné historky, takže klidně víc takových knížek, u kterých se člověk od srdce zasměje

katynka78
16.04.2023 4 z 5

Moc děkuju paní Lachnittové, že má takový smysl pro humor a své historky barvitě popsala. Její kniha mi přišla opravdu vhod.
Tak jednak miluju vše z lékařského či medicínského prostředí a toto není až tak daleko, no ne?
Jednak miluju lidi, co umí vtipně ale ne trapně podat životní situace.
A miluju, když se můžu zasmát a tady se to opravdu povedlo a to tak, že jsem se řechtala na celé kolo až mi slzy tekly.
Na její " a játra šla napřed" nikdy nezapomenu. I teď, když to píšu, se tlemím jak lečo. :-)

A příjemným bonusem bylo vysvětlení různých pojmů, postupů a taky přehledy léků, co vzít na dovolenou a na co si dávat pozor.
Děkuju moc, bylo to bezva.

katka.oo
01.04.2023 5 z 5

Poutavé a veselé příběhy z lékárny, milé, vtipné čtení, příjemné odreagování, na zlepšené nálady doporučuji přečíst :-).

alnahu
07.03.2023 5 z 5

Tak toto bylo bezva čtení ,autorka nás nechá nahlédnout do běžného života lékárníka,který není jednoduchý,je ale podán pro nás čtenáře humorně - což se povedlo.Já jsem se opravdu bavila.

Jenny46
05.03.2023 4 z 5

Opravdu vtipné historky, oddechová četba...

ydnac
02.03.2023 5 z 5

Já se neusmívala.
CHECHTALA JSEM SE, AŽ MI TEKLY SLZY :-)


Tady i já, vcelku klidná povaha, zatínám zuby a mám chuť skočit přes táru a udělat něco, co vážně nebude hezké. Půlka národa má vždycky "normální" kašel a půlka národa nepozná, jestli v tom kašli má hleny.
V takovém případě se lékárník trápí půl hodiny, fronta roste a on stejně neví, co mu na ten kašel doporučit. Vlastně, perfektně se na to hodí projímadlo :-), párkrát by si ho dal a vsadím sem že by se tak moc bál zakašlat, že by mu to ten "normální" kašel vyléčilo.


Pacient: "A prosím vás, ten konečník to je jako co?"
Lékárnice: "Anální otvor. Do něho to strčíte."
Pacient: "Jako do zadku?"
Lékárnice: "Ano, jako do zadku."
Pacient: "Jáj, tak to řeknu rovnou, ne?"
Na těchto otázkách umí pacienti načapat spoustu z nás. Dokonce jsem už i slyšela, že lékárník vyštěkl: "No prostě si to strčte do prdele!"

Pacient: "Tak jsem tady na jaře kupoval tento pažní tlakoměr a nefunguje. Ani ťuk."
Lékárnice: Dobře, mrkneme se na to a odešle se kdyžtak na reklamaci.
Baterie jste asi zkoušel vyměnit, že?"
Pacient: "To je na baterie?"

Lékárnice: "Co budete potřebovat?"
Maminka: "Potřebuji těhotenské vitaminy od druhého trimestru."
Lékárnice: "S omega kyselinami?"
Maminka: "Co to má být?"
Lékárnice: "To jsou mastné kyseliny, které jsou důležité hlavně pro správný vývoj mozku."
Maminka: "AHA, JAKO MÉHO, JO?"

Pacient: " Prosím vás, minule jste mi dala tu mast na bolest (kolene), abych si neničil ten můj bolavý žaludek, ale ono to je ještě horší."
Lékárnice: "Koleno je horší? Málo to zabírá?"
Pacient:"Ne, ten žaludek. Jo a na zubech to taky drží jako blázen."
Lékárnice: "Prosím? Kam to mažete?"
Pacient: "Kam bych to měl mazat?"
Lékárnice: "Přece na to koleno."
Pacient: "Aha."
Lékárnice: "Kam jste si to tedy mazal?"
Pacient: "NO NA CHLEBA, TOUSTOVEJ!"

Pracovala jsem s lidmi také a vím, co dokážou :-)
Někdy jsou milý a někdy jdou "vysírat" , jak píše autorka :-)
Vtipné, ale i zajímavé a poučné :-)

DOPORUČUJI :-)

ela1972
13.02.2023 4 z 5

Super nahlédnutí do práce lidí v lékárně. Jak píše TessieP, člověk se někdy nepřestává divit, co lidé dokážou. Také mám možnost nahlédnout do chodu lékárny a některé příběhy jsou k pláči a jiné zase pohladí dušičku.

TessieB
11.02.2023 4 z 5

Za mě povinná četba pro všechny, kteří kdy vkročí (nejen) do lékárny. Vtipné, místy správně nadnesené, ale zároveň (bohužel) v mnoha věcech pravdivé. Moje sestra v lékárně pracuje a občas se nepřestávám divit, co jsou schopni pacienti říct cizí osobě, která se jim snaží pomoct (nebo sobě navzájem) a jak dovedou být nepříjemní už od dveří. Myslím, že to vystihuje citát z knihy: "Nemusíte nosit lékárníkům mandarinky, stačí nechovat se jako debil." Amen :)

bookwoman
06.02.2023 4 z 5

Blog na Facebooku jsem sice předtím neznala, ale když jsem uviděla tuto knihu, tak mě zaujalo právě to téma a jsem ráda, že jsem si ji přečetla a přiblížila mi více lékárenské prostředí. Ironie autorky byla naprosto skvělá, příběhy opravdu uměla popsat a mnoho z nich bylo vtipných a podařených. Co se mi také na knize líbilo, byly mimo jiné i velmi povedené ilustrace. Myslím si, že kniha by mohla zaujmout i méně časté čtenáře, protože je rozdělena do krátkých kapitol, příběhů.

Verunka289
31.01.2023 5 z 5

Povinná četba pro každou holku z lékárny :)

terrie.jel
30.01.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. U jednotlivých příběhů jsem se opravdu moc pobavila a nasmála se. Určitě stojí za přečtení! :)

Gibis
28.01.2023 5 z 5

Chcete-li se od srdce zasmát, tak směle do čtení Deníku holky z lékárny! Kromě spousty vtipných situací se toho i hodně dozvíte o zákulisí lékáren a lékárnické práce, ale také zjistíte jak si nejlépe vybavit domácí lékárničku, či co všechno přibalit na cesty, aby byl člověk připraven na cokoliv :) A taky si uvědomíte, že práce s lidmi je všude stejná, ať už za tárou nebo za pultem. Ale asi je lepší vždy přečíst jen pár stránek pro zlepšení nálady a prokládat jinou četbou.

Shashlick
08.11.2022 5 z 5

Paráda. Čekal jsem, že to bude jeden ze souborů vtipných historek z určitého prostředí. Chyba takových knih je v tom, že je často vtipnost zamýšlena neznalostí zákazníků v daném oboru. Někdy se sice zasmějete, ale něco může připadat vtipné zas a jen lidem z oboru. Protože každý máme nějakou znalost a kdyby tito autoři zavítali do jiného specializovaného obchodu, pravděpodobně by se také staly terčem odborných vtípků.

Tato kniha je ale trochu jiná a snaží se prostředí lékárny neznalým osvětlit. Takže nejen, že jsem se pobavil, ale i přiučil.
Samozřejmě, historky postavené na neznalosti zákazníka zde najdete taky. Ale přijde mi, že spíše nad jeho neznalostí se pozastavují nad jeho neschopností tuto neznalost přijmout. A vlastně obecně nad hulvátstvím dnešní společnosti.

Knihu bych doporučil všem, kteří kdy byli alespoň jednou v lékárně. Ale bohužel si myslím, že ti, kterým by kniha prospěla nejvíce, si ji nikdy nepřečtou.

Štítky knihy

životopisy, biografie lékárnictví, farmacie lékárnice, lékárníci

Autorovy další knížky

2022  84%Deník holky z lékárny
2024  0%Deník holky z lékárny 2

Kniha Deník holky z lékárny je v

Právě čtených4x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených12x
Knihotéce76x
Chystám se číst66x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x