Deník dvou poutníků

Deník dvou poutníků https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166554/bmid_denik-dvou-poutniku-166554.jpg 4 21 4

Přidat komentář

mosem
04.11.2018 3 z 5

Knížka patří k těm, které označuji jako "jednohubka" - necelých 150 stran malého formátu, tak akorát na dvě cesty do práce.
Pokud se vysloví jméno Jeroma Klapka Jerome, naprosté většině z nás "naskočí" knihy Tři muži ve člunu a nebo Tři muži na toulkách. Myslím, že kniha Poutníkův deník (v knihovně je i pod názvem Deník dvou poutníků) si s nimi v ničem nezadá. Kniha, popisují cestu dvou Angličanů do Německa na konci 19. století je milá pohledem na cestování v době, kdy ještě nebylo tak samozřejmé jako dnes. Nebyla to již doba, kdy se před cestou delší než dva dny sepisovala závěť, ale také to nebyla ani doba, kdy návštěva Londýnského divadla pro pražana může být záležitostí dvou leteckých spojů během jednoho dne :-). Nebyla to doba multi-kulti, kdy v jednom státě žijí různá etnika, kdy během jednoho týdne můžeme poznávat českou, německou, francouzskou, středomořskou, asijskou či mexickou kuchyni. Tehdy cestování přinášelo celou řadu nečekaných situací a zážitků, bylo třeba mu věnovat čas, vkládat do něj vlastní invenci. Ideální čtení pro ty, kteří si rádi připravují vlastní cesty a nemají potřebu se nechat plně opečovávat cestovními kancelářemi. To je sice pohodlné, ale současně ochuzuje cestovatele o spoustu zajímavých momentů.

bee88maja
25.11.2017 3 z 5

Humor podobný německému Eulenspieglovi. Zasmějete se, dokonce i zadumáte. Z mého pohledu oddechovka, která neurazí.


babicka_amalka
08.09.2017 5 z 5

při hledání v knihovně jsem narazila na tenhle útlý spisek; četla jsem ho před mnoha lety a ani teď jsem neodolala; a četla jsem ho znovu se stejným potěšením; styl je mi blízký, vždycky se při čtení Jeromových knížek v duchu bavím, navenek se usmívám, mnohdy dokonce směji nahlas (nedoporučuji do tramvaje - působíte potom jako tichý blázen ;-)) a vždycky je to takové milé pohlazení po duši, které potěší zvláště v dnešní uspěchané a často nevlídné době;

LordSnape
15.01.2017 4 z 5

Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposled četl knihu s tak krásným jazykem. Humor je moc milý a typicky anglicky suchý. Číst tuhle knihu je vážně milé pohlazení na duši každého estéta.