Deník CEO: 33 pravidel byznysu a života
Autor v této audioknize rozplétá nejnovější výzkumy, vlastní zkušenosti a poutavé příběhy a vede čtenáře k tomu, aby si nově definovali úspěch a využili svůj potenciál. Je to povinná četba pro každého, kdo sní o tom, že udělá něco odvážného. Tyto výzkumy můžete aplikovat na každou část svého života, jak osobního, tak pracovního.... celý text
Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura naučná
Originální název: The Diary of a CEO: 33 laws of business and life, 2023
Interpreti: Filip Švarc
Komentáře knihy Deník CEO: 33 pravidel byznysu a života
19.01.2025
Opět konečně kniha, která je konkrétní a smysluplná, žádné bláboly a žvásty. Auto vychází z praxe, což je nesmírně důležité. Za mě jednoznačně nadprůměrná kniha, kterou jsem přečetl doslova za pár dní.

Miluju knihy, které se věnují seberozvoji, zlepšování sebe sama a posouvání vlastních hranic. Ráda čtu také o inspirativních osobnostech, jejichž příběhy mohou člověka nakopnout, motivovat nebo aspoň přimět k zamyšlení. Když jsem tedy narazila na tuto knihu, která slibovala všechno výše zmíněné, bylo jasné, že si najde své místo na mém nočním stolku.
A nezklamala mě. Už od prvních stránek bylo jasné, že nejde jen o teoretické rady odtržené od reality, ale o knihu plnou konkrétních postřehů, nápadů a postupů, které se dají využít jak v osobním životě, tak i v tom pracovním. Co mě opravdu zaujalo, byla třeba myšlenka, že pokud nějakou věc nedokážete vysvětlit tak, aby ji pochopilo i dítě, pak jí sami pořádně nerozumíte. Nebo velmi praktický návod, jak se efektivně zbavit zlozvyků.
Autor čtenáře navíc provede zajímavými zákulisními příběhy známých firem a značek. Odhaluje jejich strategie, způsob myšlení a přístup, díky kterému dosáhly úspěchu. V knize najdete také spoustu poznatků z psychologie a dalších oborů, které doplňují hlavní myšlenky a přidávají textu hloubku.
Jedním z velkých plus jsou i ilustrace. Nejsou tam jen „do počtu“, ale skutečně doplňují a vizuálně podporují předávané myšlenky. Mně osobně pomohly lépe pochopit některé souvislosti a udržely mou pozornost i v složitějších částech knihy.
Sečteno, podtrženo, kniha byla velmi zajímavá. Co se osobního rozvoje týče, doporučuji ji každému, kterého tahle oblast alespoň trošku zajímá.