Deník bezdomovce

Deník bezdomovce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500997/bmid_denik-bezdomovce-Mb8-500997.png 3 23 6

Jak se žije, když ztratíte úplně všechno? Skutečný příběh bezdomovce Michala Pohanky. Někdy si s vámi život zahraje velmi nepěknou hru. A když se k tomu přidá alkohol a hazard, je zaděláno na pořádný průšvih. Michal Pohanka ví, o čem píše. Ztratil rodinu, práci i důstojnost. Žije, spíše řečeno přežívá na ulici, ve squatech a léčebnách. Stále bojuje se svými démony. Toto je jeho příběh – syrový a bez příkras. Přesto všechno si i v těch nejtěžších chvílích udržuje určitý nadhled a rozhodně mu nechybí smysl pro humor.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
10.12.2023 2 z 5

Čekala jsem od knihy něco jiného, ze začátku vtipné, průběžně ufňukané a v neposlední řadě přeskakování od jednono problému k druhému. Půjčeno z knihovny.

PosPol
31.10.2023 2 z 5

Michal by mohl mít spokojený život v relativním pohodlí, dobrou práci, rodinu. Jenže tohle všechno vyměnil za chlast a maty. Čtenář by ho možná i litoval, ale Michal vždycky zahodí pomocnou ruku a udělá ještě větší botu než předtím, takže to jde dost složitě. Ale on to zvládá litovat se sám. Ostatně jako většina bezdomovců a závislých. Ano, cesta ze dna je kurva těžká. Ale není nemožná! A ofrňovat se v takové situaci nad jídlem, podávanou pomocnou rukou či prací mi přijde absurdní. Na druhou stranu chápu, jak těžké je najít motivaci zkusit se z toho bahna vyškrabat.

Zezačátku mě bavil Michalův humor, ale čeho je moc, toho je příliš. Po čase už mi to přišlo na sílu, vložené blogové články mě nebavily vůbec. Navíc autor skáče v čase, příběhu, nedozvíme se nic bližšího o jeho minulosti, celou knihu se nikam neposune, vlastně tak jako podupkává na místě, lituje se, rozjímá a vymýšlí, jak z patálie ven, načež se vždy rozhodne pro chlast a maty a přemýšlení o budoucnosti nechá na další den....


Zdeňula
29.06.2023 2 z 5

Kniha od které jsem čekala více....

Lenka4
22.03.2023 3 z 5

Kam až musí člověk padnout, aby se přestal potácet ve svém marasmu, začal konečně bojovat se svou závislostí a vytrval?

Hyaenodon
30.12.2022 4 z 5

Knize trochu schází konec (což dává smysl vzhledem k tomu, že se autorův příběh ještě odvíjí). Popis bezdomovectví jako takového jsem čekal trochu víc šokující, na druhou stranu jeho zdravotnické a sociální blogy jsou velmi osvěžující. Každopádně mu přeji na jeho namáhavé cestě štěstí a výdrž.

cornetka
01.12.2022 3 z 5

První polovina mě bavila víc, některým přirovnáním jsem se dokonce zasmála. Neoslovily mě vůbec články z blogu, ty byly nějak mimo moje chápání. Michalovi situaci nezávidím, ale stejně si myslím, že kdyby chtěl víc, mohl by na tím být líp.

Štítky knihy

humor bezdomovci lidé na okraji společnosti

Autorovy další knížky

Michal Pohanka
česká, 1974
2022  59%Deník bezdomovce
2004  53%Kdo seje květák, sklízí karfiól
2023  90%Štěstí je nebýt nešťastný
2019  70%Soukromý brčko

Kniha Deník bezdomovce je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce33x
Chystám se číst29x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x