Deník alchymistky

Deník alchymistky https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285628/mid_denik-alchymistky-mQ9-285628.jpg 4 41 16

Lektvar série

1. díl >

Deník alchymistky série

1. díl

Když se princezna Novy nešťastnou náhodou otráví elixírem lásky, bezhlavě se zamiluje do svého vlastního odrazu v zrcadle. V království je vyhlášeno pátrání po léku a jeho soupeřící účastníci cestují po celém světě, aby získali ty nejvzácnější přísady hluboko v kouzelném pralese a zmrzlé tundře, kde jim na každém kroku hrozí smrt. Samina rodina patřila kdysi k těm nejrespektovanějším alchymistům v království, ale přišly na ni zlé časy a vítězství v pátrání by jí zachránilo pověst. Může však Sam skutečně soupeřit s nezměrnou mocí farmaceutické společnosti ZoroAster? Jak moc se zatím sblíží se Zainem Asterem, svým okouzlujícím bývalým spolužákem? A jako by nebyl tlak už tak dost silný, sociální média jsou pátrání plná, stejně jako zpravodajství na celém světě.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Potion Diares: Madly , 2015


více info...

Přidat komentář

Brunnetka
21.07.2022 5 z 5

Ke knížce jsem přišla jak slepá k houslím a byla to několikátá, kterou jsem se snažila přečíst po dočtení Půlměsíčního města. Měla jsem pak zkrátka takovou krizi ve čtení :) Ale tahle knížka mě zaujala od prvních stránek a najednou byl konec Honu a já rovnou sháněla druhý díl. Kniha nejen že svižně odsejpá (děj), ale navíc je tam i několik neočekávaných zápletek, které jsou příjemným zpestřením příběhu. Rozhodně doporučuji, kniha stojí za přečtení

Paris131
02.03.2021 3 z 5

U téhle knihy mě zaujala hlavně anotace, přišla mi velice originální. A říkala jsem si, že by to snad mohlo být trochu jiné počtení, než u YA příběhů bývá zvykem. Zpočátku mi počin trochu připomínal úspěšnou sérií Měsíční kroniky. Sice se ocitáme v pohádkovém světě, je však zasazen do toho našeho současného. Příběh je psán ich formou, takže není vůbec těžké se vžít do děje.

Styl autorky je poměrně čtivý, takže se to opravdu dobře čte. Plusem jsou místa, kde hrdinka mluví o lektvarech, k čemu slouží apod. Tvoří to hezkou atmosféru celého příběhu a působí to velmi přirozeně. Jak už jsem řekla, místy mi to trochu připomínalo Měsíční kroniky. Jen trošku. Protože jinak je tenhle příběh spíše odpočinkový. Pokud máte náladu na něco u čeho nemusíte moc přemýšlet, tak Deník Alchymistky je tou správou volbou. Námět je skvělý, ale mě chyběla nějaká ta pořádná akce. Celý příběh se veze na takové poklidné vlně. Kdyby na téhle části autorka zapracovala, byl by dojem z knihy mnohem lepší. Pasáže, kde prostor dostává samotná princezna vyznívají docela úsměvně. Hlavně díky faktu, že je zamilovaná sama do sebe. Takže kniha dokáže pobavit. Pro příznivce romantiky je tu připravená i nějaká ta romance a pokud přímo tohle vyhledáváte, tak si myslím, že budete spokojeni. Deník Alchymistky bych zhodnotila jako takové milé, pohádkové a odpočinkové dílo. Myslím, že má vše, co má taková správná YA četba mít.


Hethera
13.05.2020 4 z 5

Zajímavá kombinace chemie, alchymie, magie a moderní technologie. Fajn kniha na odpolední odpočinek u kávy.

Ailee
22.12.2019 4 z 5

Zajímavá odreagovačka. Ze začátku jsem se trochu nemohl sžít s představou magie, alchymie a počítačů, ale když už jsem to vstřebala, tak to stálo za to. Jednička končí hezky víceméně uzavřeně, takže teď jen váhám, jestli jít do druhého dílu, když vím, že trojka u nás nevyšla. (a nejspíš nevyjde)

6370
01.05.2019 4 z 5

Dobrodružná a výpravná knížka, která se ani netáhla ani jsem ji nepřečetli za jeden den.

Vendula39
23.02.2019 4 z 5

Krásná, dobře zpracovaná knížka. Čekala jsem od ní, že to bude nějaká dětská knížka, ale byla jsem na omylu. Stal se zní nakonec příběh pro všechny věkové kategorie.

Veruu95
28.09.2018 5 z 5

Sice se to může tvářit jako dětská knížka, ale já si ji užila velice :) Už dočítám i druhý díl... Jedině můžu doporučit! Myslím, že každá věková kategorie si v tom najde to své :)

SBH
27.03.2018 3 z 5

Bohužel, pro mě za tři. Námět byl úžasný, úvod do děje svižný a uvěřitelný. Ale pak se všechno zvrtlo. Octla jsem se ve velmi vyšisované verzi Hunger Games, a to mě dost otrávilo. Načež mi začaly vadit věci, které zpočátku vypadaly přitažlivě. Alternativní vesmír, kde k běžným technickým vymoženostem ještě fungují kouzla, představuje nefunkční paradox. Fyzika je určitým druhem magie. Společnost alchymistů a čarodějů by se vůbec nezdržovala vynalézáním mobilů, televize či letadel. A nebo by byla rozdělena na stejně hodnotné skupiny Talentovaných a Technicky zdatných. Léčebný účinek elixíru, který je věrnou kopií látky, jež otrávila princeznu, je diskutabilní. Neměl by být aspoň v něčem inverzní?
Pozitiva - jednoznačně skvěle propracované charaktery. Pouze hlavní padouška Emilia se chová rozporuplně. Vládne ohromnou mocí, cestou k trůnu hodlá kráčet přes mrtvoly, a pak ji zastraší jeden novinář?
Před četbou druhého dílu se ještě rozmyslím.

Tvefisto
24.01.2018 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst a trochu mě zrazovala fantazie (nějak jsem nemohla pochopit ty "magické věci"), ale výsledkem je, že se mi to líbilo a ráda si půjčím i druhý díl.

Eslem
12.04.2017 5 z 5

Skvělý tah Talpressu, nahradit děsivou obálku originálu parádní ilustrací Jany Šouflové. Přitáhne zaslouženou pozornost k velmi čtivě a vtipně podané knize, která mi místy dost připomínala Střípky hvězd od T. Janišové. Neprůstřelně promyšlené to sice ani zdaleka není a romantika je ukázkově klišoidní, ale přinejmenším se autorce podařilo vymanévrovat z horizontu Zainova splynutí s něčím jako je "dokonalý Mr. Grey". Po velmi dlouhé době jsem se zase setkala s knížkou, kterou byl pro mě velký problém odložit.

Roselunda 1928
21.10.2016 4 z 5

Když jsem si v knihovně přečetla obsah, pobaveně jsem se usmála a řekla si: "Beru!" Docela příjemná pohádečka, neurazí, ale ani nenadchne natolik, abych si z ní něco odnesla a mám dojem, že za rok už budu těžko hádat, co se tam vlastně dělo a jaké jsem z ní měla dojmy.

Dym
18.09.2016 5 z 5

Moc povedená knížka. Už se těším až vyjde další díl : )

mirkol
07.09.2016 4 z 5

Prostě taková milá dětská oddechovka, i když jsem plně nesouhlasila se vztahem mezi Zainem a Sam. :) Z knihovny jsem si ji původně vypujčila s tím, že to asi nic moc nebude, ale kniha mě mile překvapila.Nečekané :)

Sarfias
20.08.2016 5 z 5

Upřímně řečeno doufám, že toto není jediná přeložená knížka, od této autorky. I když je příběh spíše dětsky milý, ani trochu to nekazí celkový ráz knihy. Alchymie, kouzla, dobrodružství v divočině a nevtíravě podaná láska hlavní představitelky čtenáři vykouzlí úsměv na rtech.
Knížka je hrozně mile pozitivní i když místy napínavá. A je to jedna z těch, které bych si jednou asi přečetla zase, už jen pro ten pohádkový nádech.

GiraffeAndy
21.06.2016 4 z 5

Taková milá "moderní pohádka". :)

Marthas
10.05.2016 4 z 5

Knížka mi pomohla v obtížné životní situaci rozjasnit chmury a den... Je to taková milá a nepříliš náročná kniha... Zajímavé bude sledovat, jak si autorka v dalších dílech poradí s vykreslením a dokreslením jí předestřeného světa...
Plného souboje moderně pojaté syntech. alchymie s alchymií prastarou, to vše podkreslené životem se sítí... A řádnou dávkou romantiky.-)
Chválím překlad - já osobně jsem si nevšimla žádné chyby a luxus, kniha má i uvedeného korektora, takžeho případně můžete "kamenovat" adresně, bohužel jako jedna z mála.-/

Štítky knihy

alchymie dobrodružství láska neopětovaná pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Amy Alward
britská, 1986
2016  83%Deník alchymistky
2017  88%Královské turné

Kniha Deník alchymistky je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce56x
Chystám se číst43x
Chci si koupit4x
dalších seznamech5x