Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí

Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386219/bmid_denicek-moderniho-fotra-3-Che-386219.jpg 4 177 33

Deníček moderního fotra série

< 3. díl

Třetí díl oblíbeného Deníčku moderního fotra je zároveň dílem posledním. Autor bezostyšně přiznává, že o svém synovi Čeňkovi napsal vše, co se dalo, a další dítě ani knihu by pravděpodobně nepřežil. Čeňkovi už jsou tři, plínky zkušeně zaměnil za nočník a svůj vyvinutý smysl pro vytváření domácího pekla dále zdokonaluje. Našemu fotrovi nastává údajně idylické období, kdy péči o hyperaktivní dítě převezme školka a další instituce. Nebyl by to ale Čeněk, aby každou novou situaci nepřetvořil v nový druh utrpení, a nebyl by to fotr, aby i tu nejšílenější situaci neuměl popsat s dokonale sarkastickým humorem.... celý text

Přidat komentář

evca7271
04.01.2024 2 z 5

Čekala jsem trošku něco jiného. Pro mě je to zklamání.

nakavusterezou
20.06.2023 2 z 5

Asi nejslabší díl ze série "deníček moderního fotra."
Vtipy už tam tolik nejsou nebo mi alespoň nepřišly vtipné, v podstatě jsem se smála jen u začátku.

Aktuálně jsem v 9. měsíci těhotenství a jestli je to na mateřské takový záhul, jak popisuje Dominik, tak to potěš koště :D a mám se opravdu na co těšit.

Konec knihy jsem už i přeskákala a četla jsem se kapitolky, které mě zaujaly - jako třeba návštěva autorka v pořadu Show Jana Krause.

Ušetřím vám čas a řeknu vám, ať tento díl ze série ani nečtete, opravdu o nic nepříjdete.


JointlieKat94
14.06.2023 4 z 5

Oproti jiným dílům Moderního fotra je tento lepší, a bavila jsem se. :D

Vážně, zatím nejvtipnější díl z těch- již třech, předešlých knih.
Přečteno v práci za směnu, rychlovka.

A taky si asi pustím Jana Krause a jeden zmíněný díl.
Víc netřeba psát. :)

NymphMaeve
25.11.2022 4 z 5

Oproti jiným dílům Moderního fotra je tento slabší, ale i tak jsem se docela bavila. Jeho vyprávění, sebekritika, sarkasmus i humor mne zkrátka baví a věřím tomu, že i další díly si ráda přečtu. Hrůzy s děckem dohnaná ad absurdum jsou prostě super odpočinek a čtivost knize rozhodně nechybí, právě naopak. Děkuji za podobné knihy, u kterých si mohu odpočinout a prostě vypustit.

Naďa2411
27.09.2022 2 z 5

Dočetla jsem celou trilogii a tento díl byl nejslabší. Autor se hodně opakuje a nic nového nepředvedl.

postrach
24.07.2022 5 z 5

Nemám děti a přesto mě kniha bavila.Ale filmové zpracování prvního dílu mnohem záživnější.

Emma27
08.06.2022 5 z 5

Knížka mě bavila celkem.

Alisa1980
03.06.2022

Do čtvrtky jsem se smála nahlas, pak potichu a pak vůbec. Ale u tohoto autora klasika, knížky slabé, takže za chvíli přečteno a jako oddychovka OK.

Káťa484
22.03.2022 5 z 5

Poslední díl? Teď to teprve začíná... Doufám, že bude následovat něco jako Deníček puberťákova moderního fotra.

mia.com
18.11.2021 3 z 5

Vtipna oddychovka stejne jako predesle dily. Netreba asi vic dodavat. Musim si totiz jit pustit jisty dil Show Jana Krause :D.

Jarka_rybář
10.09.2021 5 z 5

Neodolatelná kniha. Vtipná, cynická a krutá. Ale naprosto super.

ElizPetrova
16.04.2021 4 z 5

Deníček moderního fotra 3 v podání Filipa Švarce jako audiokniha je prostě skvělá, humor autora je přesně dle mého gusta! Doporučuji, když chcete relaxovat a od srdce se zasmát. :)

girdi
10.02.2021 4 z 5

Perfektní záchodové čtení. V tom nejlepším slova smyslu, protože (jak všichni rodiče ví) chvilka klidu a soukromí s knihou (navíc vtipnou) je k nezaplacení. Nedoporučuji na jeden zátah, přeci jenom to má tolik kratších kapitol právě proto, abyste se báječného humoru nepřesytili a nechali si něco i na další "desetiminutovku". Na to, že je to už třetí fotrův počin dost dobrý, takže klobouček!

Vendy1993
09.02.2021 4 z 5

opět skvěle napsané a velmi jsem se pobavila ;)

madem
30.01.2021 5 z 5

Nejlepší kniha série. Na začátku byla jen myšlenka, pak pokus to sepsat. U této knihy uznávám, že se autor naučil velmi dobře psát knihy. I to básnické střevo "narostlo." Povídky mají skvělou gradaci, perfektní závěr. Vždy vtipné a výstižné.

happy-smile
20.12.2020 4 z 5

Čeněk už je trochu větší, a tak naštěstí už kniha není pořád jenom o tom, jak tříská postýlkou nebo potřebuje přebalit. Kniha mě bavila, délka byla tak akorát. Jsem zvědavá, jak dlouho bude ještě moct Dominik Landsman z toho tématu ždímat. :)

TajemnýSmrad
30.08.2020 4 z 5

Slabší než jednička, rozhodně lepší, než dvojka.

Zatím co v druhém díle se už jen, jako pověstná sláma, mlátily prázdné vtipy stále dokola, trojka působí uvolněněji a znovu baví. Čtenář opět cítí to vtipné napětí ve vztahu submisivní muž / dominantní žena a do toho všeho Čeněk, který je prostě aktivní, jako jakékoliv jiné dítě.

Takže pokud by se někdo chystal s moderním fotrem začít - doporučuji vynechat druhý díl a myslím, že budete docela spokojení :).

Chytuš
05.07.2020 5 z 5

Čeněk je číslo a Dominik dílo :-) Vzledem k událostem loňského roku, kdy jsem se stala nevlastním přičiněním dvojnásobnou tetou, jsem si potřebovala připomenout (neb mé vlastní ratolesti jsou v rozmezí před pubertou až v pubertě), co to vlastně ségru a švagrovou čeká. No a čeká je tedy ještě spousta srandy, pokud to pojmou jako Dominik Landsman :-)

Pozor - této knize se vyhněte, pokud jste velmi mladí a potomka plánujete "někdy v budoucnu" (aneb je potřeba, aby bylo dostatek potomstva, které udrží naše důchody na důstojné úrovni - já se snažila, ale sama to nezvládnu, že...). Pro takto velmi mladé jedince je kniha krajně nevhodná, najde se v ní pouze jediná pasáž, kterou pro jistotu uvádím zde, aby vás ani nenapadlo v knize byť jen listovat:
"Jestliže se ptáte, jak si cíleně vyrobit dítě konkrétního pohlaví, tak je to celkem jednoduché. Jestliže chcete mít syna, tak během koitu často krkejte, sem tam si odplivněte a dívejte se u toho v televizi na fotbal. V případě, že jste zatoužili po dceři, tak v průběhu kopulace dlouze hovořte o svých pocitech a často pobrekávejte."

Naopak doporučuji všem rodičům, ať už čekatelům (alespoň prozříte, do čeho jste se uvrtali), tak praktikujícím rodičům všeho věku (alespoň zjistíte, jaká zlatíčka doma máte a že sem tam nějaký karambol - např. v podobě orazítkované čerstvě namalované zdi - je procházka růžovým sadem)!

Mikanadeta
07.04.2020 5 z 5

Předchozí dva díly naprosto super, trojka též. Kéž by napsal další :-)

Ronnie68
07.03.2020 5 z 5

i třetí díl mě docela slušně pobavil ...