Deň naviac

Deň naviac https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488635/bmid_den-naviac-gT2-488635.jpg 3 6 5

Želala som si s ním stráviť celý život. Povedať si navždy a mať s ním deti, úspešnú kariéru. Cestovať s ním po svete a darovať mu všetky svoje dni s láskou a pre jeho šťastie. Nič z toho však neprišlo a ja som si len želala mať aspoň jeden deň navyše. Deň naviac, pre ktorý by som nemusela mať výčitky. Stratila som sa vo svojich pocitoch. Nechápala som, čo sa so mnou deje a ani to, prečo sa správam takmer rovnako pri Erikovi ako aj pri Adamovi. Veď sú takí rozdielni. Alebo žeby nie? Adam sa nadýchol, pritisol sa bližšie ku mne, takže čelá sa nám takmer dotýkali. Srdce mi vybehlo až do krku. Je možné ľúbiť dvoch ľudí?... celý text

Žánr:
Romány , Literatura slovenská

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Deň naviac


více info...

Tynule
Tynule
20.02.2024 4 z 5

Manželství Sandry a Erika je idelické. Chtějí prožít život společně, ale pořád se jim do cesty stavý potíže a složité překážky bývalí partner, platonická láska k druhé osobě, zdravotní problémy.
Soňa dominantní žena v občasných situacích mi nesedla někdy jsem si říkala "WAU" jindy jsem si zase klepala na čelo proč. Na to jak je mladá tak si toho ve svém životě prošla velkým bahnem a proto je nyní život s Erikem pro ni jako odměna.
Erik sympatický ideální manžel který se snažil ze všech sil. Na něj jsem si nedokázala udělat moc názoru, jelikoz my chyběli jeho myšlenky a pohled.
První část knihy pojednává o idelickém novomanželském páru a musím uznat, že zdlouhavé intimní scény mě nudili.
Ve druhé části nastal zvrat a kniha dostávala šmrnc.
Bohužel a to je můj pohled zdravotníka (asi to znáte v knize kde se pojednává prostředí vašeho povolání tak Vám stojí vlasy co se může vymyslet) tak i zde bylo docela dost nesrovnalostí, ale jak říkám to je ten můj pohled zdravotníka.
Jinak se mi kniha líbila, měla několik smyček a i nějaký ten bizárek se tu najde, ale pokud autorka vydá další knihy ráda po nich šáhnu.

EvikU.
EvikU.
09.02.2024 4 z 5

Kniha začíná děsně zdlouhavě a oba hrdinové Erik a Sandra jsou na mě oba moc dokonalý. Hlavně Sandra mi i přijde, že ona dělá všechno nejlíp a sexuálních scén až moc, i když tedy musím říct, že byly napsané dobře.

Pak se také stala taková nemilá věc, což by mohlo být i překladem. Dvě věci, které už byli dříve napsané se po pár stranách objevili znovu a bylo to otravné a matoucí. 

Naštěstí druhá polovina knihy se slušně rozjela a kniha mě chytla. Sandra už přestala být tak hrozně dokonalá. Navíc se tam rozjel takový děj, který mě naprosto pohltil. Místy to nebylo vůbec lehké čtení. 

Líbili se mi jaké měli jako rodina vztahy, tchyně, švagr. Sandra i Erik toho dostali od života naloženého opravdu hodně. A je jen na nás jak se s životním osudem popereme. :(

Došlo i na slzy a to u mě zase tak často nestává. Bolela mě jen ta představa, že by se něco takového mohlo stát i mně. Moc dobře napsaný, cítila jsem jejich zoufalství zkrz stránky.


kramlinka88
kramlinka88
21.12.2023 4 z 5

Jak nám už sama anotace napovídá, v knize se nám objevuje milostný trojúhelník a není jen jeden ;-) Sandra se snaží bojovat i s démony z minulosti...

Sandra jako hlavní hrdinka, měla nějakých 21-22 let, a šlo to na tom jejím chování a jednání občas znát, někdy bylo za mě takové nelogické a dalo by se říct i ukňučené a štvala mě :-D Chápu, že v tak mladém věku už zažila věci, které my smrtelníci někdy nezažijeme za celý život, ale ona to zvládla :-)
Erik mě místy štval taky, ale méně teda :-D Líbily se mi postavy Adama a Dominiky, těm jsem fandila :-)

I když jsem v průběhu čtení zažívala různé rozporuplné pocity, knížka se mi nakonec líbila, jen musím přiznat, že první polovinu jsem se musela celkem nutit do čtení :-(
Byl to takový ten romantický příběh s erotickým podtextem (velmi rozsáhlým podotýkám) a ty já úplně nemusím :-D Každopádně jsem se hecla, chtěla jsem podpořit slovenskou autorku a od druhé poloviny jsem se od knihy nemohla odtrhnout :-)

Druhá půlka byla skvělá, mělo to spád, příběh byl vcelku i napínavý, i když jsem některé věci vytušila, nebylo to na škodu a na konci mě to celkem i emočně vzalo :-)

Co musím soudit trošku negativně je překlad ze slovenštiny, jako vyloženě do očí bijících věcí tam až tolik nebylo, nebo jsem si nevšimla :-D Ale pár takových vachrlatých slovosledů ano a je to obrovská škoda, zbytečně to ubírá na čtivosti :-(

Knihu určitě doporučuji dále a budu se těšit na další Soniny knížky, moc ráda si přečtu i něco dalšího :-)

annora_cte
annora_cte
22.11.2023 4 z 5

Romantický a zdrcující příběh od slovenské autorky, u kterého jsem podcenila přípravu a měla po ruce jen jeden balíček kapesníků.
Dílo vypráví o mladé Sandře, která se svým manželem Erikem prožívá nejšťastnější roky života. Ovšem vše se začne pomalu měnit v moment, kdy se Sandra ocitne na pozici asistentky jejího bývalého přítele Marka.
Marek mi od začátku přišel jako naprostý blbec a poté, co jsem se o něm dozvěděla, bych nejradši použila i ostřejší výrazy.
Ostatní postavy jako Sandru, její kolegyni Dominiku, Erika a jeho bratra Adama jsem si naprosto zamilovala. Měly hloubku, jejich charaktery byly skvěle vypracované.
A co se příběhu týče. Čtení jsem si moc užila, ale jsem psychicky a emočně vyždímaná. Byl to velmi silný příběh. Asi posledních 50 stran jsem probrečela jako už dlouho ne, což je ale znamení moc dobré a kvalitní knihy.
Samotný konec mě zničil, přestože jsem od prologu, ze kterého je na můj vkus příliš patrné, co se bude později dít, přibližně věděla, jak to skončí. Ale o bolestivě krásný požitek mě to nepřipravilo.
Knížku určitě doporučuji. Je hezky napsaná, autorka má příjemný a chytlavý styl, který se dobře čte. Ale připravte si kapesníčky, protože bez nich se neobejdete.
Děkuji mockrát autorce za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace

kristy.books
kristy.books
06.05.2022 4 z 5

Ak sa chystáte na tento príbeh, prichystajte si vreckovky, budete ich potrebovať. Tušila som, že ma čaká emočná bomba, celý čas som sa na to pripravovala a čakala, kedy to príde, no aj tak ma to dostalo.

Musím priznať, že podľa anotácie som očakávala trochu iný príbeh (respektíve, myslela som si, že určité veci prídu skôr), asi by mi nevadilo, keby bola anotácia trošičku pozmenená, aby viac-menej neprezradila, čo sa chystá.

V knihe boli gramatické a štylistické chyby (a nebolo ich zrovna málo), ale v tomto prípade ma to až tak pri čítaní nerušilo (hoci do budúcna by som ocenila, keby sa tejto stránke venovalo viac pozornosti). Autorkin štýl mi sadol, kniha sa mi čítala dobre.

Vzťah Sandry a Erika bol krásny. Celkom som jej závidela, že má takého skvelého muža, ktorý by pre ňu urobil prvé i posledné, podporoval ju a rozmaznával. Autorka si pre nich pripravila množstvo prekážok, ktoré spolu prekonávali. Chudák Sandra, život jej uštedril toľko rán.

Čo sa týka romantického trojuholníka (to nie je spoiler, dočítate sa o ňom už v anotácii)...pre mňa nebol úplne uveriteľný. Obaja bratia Dubaiovci mali svoje čaro, ktorému ženy ťažko odolávali a aj ja som si oboch obľúbila. Občas sme tu mali určité náznaky, že by medzi Sandrou a Adamom mohla preskočiť iskra, ale pre mňa to bolo málo. Potrebovala by som viac ich spoločných chvíľ, viac vzájomného iskrenia, aby som medzi nimi niečo cítila. Keď Adam Sandre povedal, že jeho city k nej sú silnejšie, zdalo sa mi, že to prišlo z ničoho nič. Toto považujem za najslabšiu stránku príbehu, inak mu nemám čo vytknúť.

Prvá časť príbehu bola vášnivá, romantická a vtipná, druhá už dosť emotívna a pomerne "akčná". Bolo tu viacero emotívnych momentov, no mňa najviac dostali posledné kapitoly, ktoré som doslova prerevala. Viackrát som musela knihu odložiť, lebo som nevidela na písmenká (aj teraz, keď píšem recenziu, sa mi stále tlačia slzy do očí). Zničila som celý balík vreckoviek, ani si nepamätám, kedy naposledy som si pri knihe takto poplakala. Príbeh mi zlomil srdce a ešte dlho sa z neho budem spamätávať.

Autorovy knížky

2022  66%Deň naviac

Kniha Deň naviac je v

Přečtených10x
Knihotéce53x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x