Den M - Jak J.V. Stalin chystal válku na Východě v roce 1941

Den M - Jak J.V. Stalin chystal válku na Východě v roce 1941 https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338524/bmid_den-m-jak-j-v-stalin-chystal-valku--inT-338524.jpg 4 10 2

Suvorov si vytvořil zvláštní metodu dokazování prezentovaných faktů, která je založena na přesném citování pasáží z mnoha stovek sovětských publikací a na logickém dovozování těchto informací.

Žánr:
Literatura faktu , Válečné , Historie

Vydáno: , Jota
více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
12.08.2020 2 z 5

Autor píše čtivě a sugestivně, to se mu nedá upřít. Jako historická studie, nebo analýza situace ale jeho kniha neobstojí. Ve své práci zcela opomíjí fakta která se mu nehodí a naopak do omrzení opakuje ta, která jeho verzi podporují. Rudá armáda byla oslabená, ekonomika probíhala náročnou transformací a Stalin už odpočátku své vlády prosazoval budování socialismu v jedné zemi. Jakkoliv nemám iluze o jeho mírumilovnosti, fakt že po Druhé světové válce vypukla Studená a ne Třetí je tuším dost výmluvný. Den M nepostrádá vnitřní logiku, ovšem přesvědčivý není. Dovedně balancuje na hraně mezi dějepisnou knihou, konspirační teorií a alternativní historií. Její síla spočívá v maskování se za první žánr, přičemž má blíže k těm dalším dvěma.

Boby17
26.09.2017 5 z 5

Jak již sama kniha recenzuje, jedná se o pokračování předešlého díla Všechno bylo jinak. Takže rozvíjí tezi o tom, že Hitler v pudu sebezáchovy na poslední chvíli předběhl Stalina, který se mu snažil vpadnout do zad a převálcovat celou Evropu. A možná, že je to i pravda. To nechť každý posoudí sám.