Den co den

Den co den https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375225/bmid_den-co-den-syO-375225.jpg 4 836 237

Den co den série

1. díl >

Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života. Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Every Day , 2012


více info...

Přidat komentář

BarcaStell
05.03.2024 3 z 5

Je to hodně zajímavá knížka. Přijde mi zvláštní, že se A probudil každý den v těle někoho jiného a prožíval tím život z pohledu někoho cizího. Kniha je psaná velice čtivě, doporučuji pro čtenáře fantasy.

BiiZet
11.02.2024 5 z 5

Oceňuji velmi zajímavou myšlenku a samotný příběh knihy. Nejvíce se mi líbí pasáže, kdy je přibližováno uvažování a prožívání jednotlivých postav (za mě by mohlo být v některých částech detailnější). Stejně tak bych ocenila více popsané jednotlivé postavy, aby bylo jednoduší si vytvořit představu, jak asi zhruba vypadají. Nicméně i tak to je velmi zdařile napsané dílo, které ocení všichni čtenáři, co mají rádi young adult literaturu či psychologické romány.
* Viděla jsem i film, který je líbivý a oddechový, ale nelze ho moc slučovat se samotnou knihou.


Artep071
19.01.2024 4 z 5

Viděla jsem film, ale v knihovně na mě vypadl druhý díl a tak se mnou celá trilogie šupajdila domů.
Kniha se četla lehce, první díl jsem slupla abych se dostala do atmosféry a těším se na pokračování :)

Sarka1987
08.08.2023 4 z 5

Tak tohle mě bavilo, jak knížka, tak film. Zajímavá myšlenka a čte se velmi dobře.

thessi98
24.04.2023 5 z 5

Doposud jediná kniha, která mě svým závěrem dokázala rozplakat.

Bylo šílené, číst toto rozpolcení osobnosti, kdy jste stále sebou ale zároveň pokaždé někdo jiný. Knížka i přesto měla skvělý spád, četla se výborně. Rozhodně kniha, kterou kdybych neposlala dále před nějakou dobou, přečetla bych si jí znova (kdybych však neměla v knihovně asi 40 knih na přečtení a v hledáčku dalších dvacet).

kajka.bhlv
25.09.2022 5 z 5

Den co den je jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Když mám špatný den, nebo se blíží podzim, nebo na ni mám prostě náladu, začtu se do ní. Už jsem ji přečetla několikrát a nikdy mě neomrzí.

poník654
20.03.2022 5 z 5

Čekala jsem, že mě kniha nebude moc bavit. Když jsem se začetla, můj názor se změnil. Nejvíce se mi líbilo převtělování do jiných osob a jak osoby vedli svůj život. Konec mě trochu omrzel. Podívala jsem se na film, ale se mi moc nelíbil. A teď hurá na druhý díl:)

kusma
08.01.2022 3 z 5

Námět byl moc hezký, bohužel zpracování bylo pro jinou věkovou skupinu než jsem já. V pubertě bych si to asi užila víc. Kniha v mnohém jde s moderním trendem dnešní doby, já jsem ale asi holt trišku staromódní čtenář. Každopádně fanoušky si stoprocentně najde.

Vknihách
11.11.2021 5 z 5

Netypický hlavný hrdina,ktorý sa každý deň budí v tele niekoho iného. V tele svojej vekovej kategórie, v blízkosti predošlého tela, ktoré A(tak sa hlavný hrdina volá)jeden deň okupoval a extra zaujímavosťou je, že si A to telo nevyberie sám,ani to, či pôjde o dievča alebo chlapca(snáď mi rozumiete). Pre mňa bolo celé toto ako autor vymyslel neskutočne fascinujúce. Príbeh sa začína tak, že sa A zobudí v tele chlapca, ktorý svoju priateľku iba využíva, správa sa k nej zle, ba priam kruto a od prvej chvíle cíti, že sú to spriaznené duše. Prežijú spolu nádherný deň a A je to veľmi ľúto, pretože ďalší deň je v inom tele. Táto romantická linka bola zaujímavá už len tým, že hlavní hrdinovia zápasia s prekážkami ako sa stretávať, keďže A je každý deň v inom meste, a ako sa Rhianon bude vysporiadavať so zmenami tiel,v ktorých sa A 'uhniezdil'. Autor to zvládol perfektne! A aby to nebolo len o romantike, tak si David naložil na plecia, so zmenou tiel,ktoré A vystriedal, aj náročné témy, ktoré sa týkajú tínedžerov. A sa ocitol v tele krásky, geja,lesbičly, feťáka, šprta, hudobníčky, v tele dvojčiat(áno,oboch bratov- dvojičiek 2 dni po sebe), neplnoletej prisťahovaleckej upratovačky luxusných bytov, v tele, kde prebiehala striktná výchova a domáca výuka,v tele alkoholičky s následkami, v tele chlapca v dievčenskom tele(chápete, však?),v tele s obezitou,cukrovkou, či psychickou poruchou- sebapoškodzovaním… Pre mňa zaujímavé, fascinujúce, neokukané, smutné, trpké, sladké, tŕnisté a perfektne spracované!

evik2710
04.10.2021 4 z 5

Moc pěkné poctenicko to mě fakt bavilo

a.r.nick
17.04.2021 2 z 5

Jsem spíš zklamaný - to, že má někdo schopnost prožít každý den v těle někoho jiného, mi přišlo jako skvělý potenciál, který zůstal nevyužitý. Zase se ale díky tomu, jak to bylo pojaté, dají rozvíjet úvahy na téma, jak úzce spolu vlastně souvisí zamilování se a vzhled/fyzická přitažlivost dané osoby. Hrdina mi každopádně přišel tou Rhiannon až příliš posedlý, na to, že ji vlastně skoro neznal; a nebo možná nebyla její postava vykreslená tak dobře, abych mu tu jeho posedlost uvěřil ;-). A chvílemi mi v té své snaze ji přesvědčit, že by mu (resp. jim) měla dát šanci, přišel až sobecký... Takže nesympatičtí hrdinové, nevyužitý námět - ty dvě hvězdičky dávám asi za tu originalitu jako takovou, co se týče toho "neovlivnitelného přeskakování duše do těl".

badliar_id
11.03.2021 2 z 5

Po filmu jsem se na knihu těšila, ale bylo to pro mě zklamání. Vůbec mi kniha nesedla a čtení mě ani nebavilo, což mě mrzí protože kniha má fakt dobrý a zajímavý námět, ale mně to nějak bohužel nesedlo.
Navíc mě strašně štvala Rhiannon a její chování.
Další díly si už nejspíš nepřečtu, protože po tomhle dílu o to nemám nějak zájem.

Windovska
23.02.2021 5 z 5

Bezpochyby moje oblíbená knížka, spoustu mi toho dala a i po několikáté se k ní zase ráda vrátím :)

petuzla5591
16.02.2021 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou a vůbec nic od ní neočekávala. Příběh mě však chytl od prvních stran a nemohla jsem knihu odložit. Hlavní hrdina mě hodně bavil.

hanjana
31.01.2021 4 z 5

Re-readig po 6 letech. Nah, poprvé se mi to líbilo moc, ale tentokrát jsem byla spíš až frustrovaná, jak strašně divně to skončilo. Celou dobu jsem si pamatovala konec, který ale nakonec vůbec nebyl?! :D Zvláštní.

MonaP
31.12.2020 5 z 5

Kniha daleko lepší než film

Knihovnice226
24.12.2020 5 z 5

Kniha mě naprosto vtáhla do děje. Oceňuji nejen nápad na děj, ale také hluboké úvahy hlavních postav se spoustou cenných myšlenek.

Alnima
06.11.2020 3 z 5

Tato kniha je určitě originální a milá. Asi toho moc nezanechá, ale ráda jsem si ji přečetla.

Dadulina
15.09.2020 2 z 5

Nejsem cílová skupina, ale v pubertě by se mi to moc líbilo.

Lienilda
27.08.2020 4 z 5

V rámci žánru je to povedené dílko obsahující pár pěkných filozofických myšlenek. Druhý díl asi rovnou preskocim a budu se těšit na pokračování v třetím díle.