Démoni z hlubin

Démoni z hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41158/demoni-z-hlubin-41158.jpg 4 49 6

Fighting fantasy série

< 19. díl >

Kapitán krvavá sekera, hrůzovládce těchto moří nezná slitování. Ale ty i tvá posádka patříte mezi odvážné námořníky, kteří dokážou bojovat. Šarvátka je prudká a krvavá. Když je po všem, jen ty jediný z celé lodi zůstaneš na živu. Ale kapitán Krvavá sekera ti připravil strašlivý osud – ocitneš se v doupatech démonů z mořských hlubin a tvou jedinou nadějí na přežití je nalezení tejemných černých perel.... celý text

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Demons of the Deep , 1986


více info...

Přidat komentář

tony6464
29.12.2023 3 z 5

Lehce nadprůměrný gamebook u jehož hraní jsem měl asi dost velkou smůlu (resp. dělal jsem špatné volby) a proto mi jeho dohrání dalo docela zabrat (nebyl jsem schopen se dlouho dostat do finální části, abych zjistil, co opravdu potřebuju k vítězství - a přitom jsou dvě možnosti, jak se tam dostat). Ale poté, co jsem se dostal do finálové části se ihned povedlo zvítězit s nejlepším možným koncem (ano, těch je zde několik). Celkově to asi nebude tak těžké. Náročnější je ale kreslení nějaké mapky tak, aby byla přehledná. Je to jeden z těch gamebooků, kde základní hodnoty UB, S a Š hodně oscilují nahoru i dolů, ale oproti jiným je zde i spousta míst, kde se dají navýšit (nebo i zcela resetovat) výchozí hodnoty.

Yarwen
24.08.2023 3 z 5

Povedený gamebook s originálním dobrodružstvím pod mořskou hladinou. Střední obtížnost, žádné neférové praktiky, jak čtenáře za každou cenu zničit. Vítězný konec má několik podob, kdy můžete porazit piráty, získat k tomu část jejich pokladu nebo dokonce celou loď s pokladem - záleží, na které řešení vsadíte.


cziss
13.04.2023 5 z 5

Vynikající GB, líbilo se mi prostředí i možnost několika zakončení. Bylo to zábavné, obtížnost je nižší. Tento GB se autorské dvojce povedl.

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Démoni z hlubin jsou od Steve Jacksona, takže to už ze startu znamená super záležitost. Docela dost jednoduší protivníci, několik zakončení a sbírání černých perel. Zaujal mě vodní elementál, šermující ryba Cyrano, návaznost některých artefaktů. Jde o podvodní dobrodružství, víc než fantasy, nebo pirátskou tematiku. Dávám asi plnou, protože jde o jeden z nejlehčích gamebooků, co jsem hrál, a tak by mohl navnadit spoustu čtenářů. Ilustrace byly ó'sm.

kristijan
22.08.2022 5 z 5

Opravdu povedený gamebook se spoustou dobrých nápadů, kde pod ochranou kouzla prozkoumáváte mořské dno, abyste pak mohli oplatit výprask pirátům, co vám na začátku potopili loď. Když se vám podaří přežít pod vodou až do západu slunce, může kniha dopadnout různě velkým úspěchem podle toho, co se vám podaří cestou nashromáždit a zjistit. Podle mě je to jeden z nejlepších dílů celé série. Jestli máte rádi gamebooky, rozhodně neváhejte, pokud na tuhle knihu někde narazíte.

Peter.Melon
21.12.2015 4 z 5

Výborný gamebook.Jako dítě jsem je hrával.

Štítky knihy

gamebooky

Autoři knihy

Ian Livingstone
anglická, 1949
Steve Jackson
americká, 1953

Kniha Démoni z hlubin je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x