Delphine a její nový začátek

Delphine a její nový začátek https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493922/bmid_delphine-a-jeji-novy-zacatek-xt0-493922.jpg 4 20 8

Delphine se nedokáže zbavit minulosti. Je posedlá ochranou své dcery Em a lpí na tajemství, které by mohlo všechno zničit. Raději proplouvá životem v bezpečných odstínech šedi. Avšak den, kdy se Delphine konečně postaví pravdě čelem, všechno změní. Začne si vybavovat, jaké to je, chtít víc: znovuobjeví svůj talent, otevře se přátelství a vzkřísí nejen kořeny, ale i vzpomínky své matky. Její život se znovu začne plnit barvami. Dokáže být ale upřímná i k Em? Příběh s velkým srdcem a nadějí. Příběh o tom, jaké to je, dostat druhou šanci.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Em and Me , 2022


více info...

Přidat komentář

alzbeta4340
28.11.2023 5 z 5

Příběhy o vypadnutí ze své životní ulity jsem už četla ve vícero provedeních a osudy Delphine v porovnání s nimi nijak nezaostávají. Kniha se mi četla dobře, snad jen jedenáctiletá dcerka se zdála knižně přemoudřelá, byla nejen velmi chytrá, ale i sociálně zdatná - což asi ve skutečnosti nebývá. Líbil se mi ovšem popis přípravy na britskou maturitu z literatury a její průběh, to bylo zajímavé.
4,5 hvězdičky

Mandlevest
17.02.2023 4 z 5

Uf, trošku jsem se trápila. A přitom ten příběh Delphine a její dcerky Em mě měl pouze těšit. Obě se sympaticky praly se životem, který, zejména Delphine , naložil, navíc obě byly knihomolky a taky se tam často vařilo a potom i zpívalo, dokonce i milovanou Paříž jsem letmo navštívila a zjistila, že tam v létě nutně musím jet :-), no, prostě samé pěkné věci. Navíc si autorka vyhrála i s vedlejšími postavami, které mají svůj příběh a vývoj. A je to rodinný příběh, ty mám moc ráda. Tak v čem byl problém? Sama nevím, možná styl psaní, možná překlad, ale já se k příběhu nevracela tak natěšená, jak bych z výše uvedeného měla. Příjemné čtení to ale určitě je a je i lehce inspirující. Já například zítra udělám k obědu kuře tandoori, které zde mj. také pojídali. Už jsem na to správně pálivé, v křehké jogurtové krustě upečené kuře skoro zapomněla :-). Takže vlastně spokojenost :-). Jo, a obálka je taky netradiční a fajn. Takže neměla jsem nakonec dát nejvyšší hodnocení? :-). Pěkný příběh, zkuste ho.


Kaja1
07.01.2023 5 z 5

Byl to pěkný příběh o lásce,mateřské, partnerské i o tom jak důležitou roli v našem životě mají praví kamarádi, kteří vás podrží, i když vám zrovna není nejlépe. A taky o tom, že nic v životě se nemá vzdávat a člověk má jít za svými sny.

jeny-v
01.01.2023 5 z 5

Jedna moudrá žena mi kdysi řekla: "Existují jen dvě trvalá dědictví, jež můžeme předat našim dětem. Kořeny a křídla." Velice kultivovaný styl psaní, který vás nutí číst a nevnímat okolí. Román, jenž je inspirovaný skromným životem, přátelstvím, naplněním snů a rozvážným vztahem matky s dcerou. Příjemné prostředí a sympatické postavy dělají z autorčiny knihy pohodové čtení. Pro osmadvacetiletou Delphine se osud změní prací v kavárně Merhaba. K tomu se stane ještě společnicí postarší dámě Letty, která jí nabídne společný výlet do Paříže. Jenže má na to opravdu čas a sílu - dvě práce, péče o otce a dceru Em, která navštěvuje školu Brownswood, kde ona kdysi prožila školní lásku s Adamem. K tomu se chce vrátit ke svým hudebním kořenům. Aby se mohla v životě posunout, musí se vypořádat s přízrakem minulosti: "Můžeme nechat věci tak, jak jsou, nebo sebrat odvahu a něco změnit, jenže před tím jsem se měla na pozoru."

kalinkacz
25.12.2022 4 z 5

Delphine a její nový začátek byl příjemný společenský román.
Hlavní hrdinka je uvězněná ve vlastní minulosti a jediné na čem jí záleží, je její dcera… Co se ale Delphine stalo a není čas se se vším vypořádat?
Podobné náměty mě v knihách hodně lákají a i tato novinka byla opravdu fajn. Možná by text nemusel být tak dlouhý, ale za pozornost kniha rozhodně stojí!

Kiikuus
17.12.2022 5 z 5

Skvělý román, čtivý, svižný. Přečetla jsem ho jedním dechem, čekala co se stane a hrdince držela palce, aby život nabral ten správný směr. Dlouho mě žádná kniha tolik nezahřála u srdce.

markej
18.11.2022 5 z 5

Od autorky jsem už četla její prvotinu Milostný příběh jednoho života, ta se mi moc líbila, proto jsem neváhala a pořídila si i Delphine. A opět jsem velice spokojená. Je to sice taková sofistikovaná červená knihovna, ale já mám tenhle typ románů velmi ráda: je tam spousta Londýna, knih, jazzu, francouzské kuchyně, kávy, ženského přátelství, otcovské i mateřské lásky, spousta odvahy, odhodlání, silné vůle či odpuštění a trochu smutku a slz, což je pro mě magická směsice, která mi zaručeně zvedne náladu a přivodí moc hezký čtenářský zážitek...
Hodnocení: 5 ⭐ z 5 ⭐

ReziEngli
09.11.2022 4 z 5

Tak tuto knihu mohu rozhodně doporučit. Hltala jsem stránku za stránkou a najednou za pár odpolední jsem byla na konci. Rozhodně si ji někdy přečtu znovu, protože je napsaná hodně čtivým stylem a hlavní hrdinka mi byla velmi sympatická. Navíc ona i její dcera jsou knihomolky :)

Autorovy další knížky

2020  82%Milostný příběh jednoho života
2022  84%Delphine a její nový začátek

Kniha Delphine a její nový začátek je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce68x
Chystám se číst40x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x