Delirium nevinnosti

Delirium nevinnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420020/bmid_delirium-nevinnosti-hMz-420020.jpg 3 9 5

Píše se rok 1975. Ve své luxusní vile je chladnokrevně zavražděn vysoký činitel ministerstva vnitra. O pár dní později je v okolí Botiče nalezena mrtvola pohřešované prominentní prostitutky. Obou případů se ujímá kriminalista Jan Kopřiva, který má však zásadní problém: Vinou nedávného zranění trpí výpadky paměti a většinu událostí ze své minulosti si nepamatuje. Jak ale nachází stopy vedoucí k odhalení pachatelů obou případů, začíná se zamotávat do chapadel komunistické rozvědky, tajných služeb a malých či větších lží, ve kterých v té době žila většina z nás. Až Kopřiva jednoho dne zjistí, že tím největším nepřítelem, se kterým se bude muset utkat, jsou stíny jeho vlastní minulosti. A pokud se jim nepostaví, nemilosrdně ho stáhnou pod hladinu. Pokud si v souvislosti s knihou Delirium nevinnosti můžete být něčím jisti, tak tím, že si do poslední stránky nemůžete být jisti vůbec ničím. Autoři knihou vzdávají hold starým československým detektivkám a kriminálním filmům a na pozadí skutečných historických událostí skládají pestrý obraz lidských osudů z dob, kdy se pod povrchem zdánlivě všedního života ukrývalo zlo omlouvané rozličnými pohnutkami a důvody. Delirium nevinnosti není jen kniha, která se dobře čte. Je to kniha, kterou budete s jejími hrdiny prožívat!... celý text

Přidat komentář

maryhero
23.05.2023 1 z 5

Knihu jsem si koupila na doporučení nakladatele, který byl velmi milý. Řekla bych že jsem fanoušek žánru krimi ale tahle kniha není dobrá. Zápletka je překombinovaná a zmatená. Myslím že se v ní ztratí nejeden čtenář ale i autor. Příměry jsou spíš k smíchu. Charaktery vykresleny dokonale pokud si člověk myslí že chlapi jsou jen nechutný nadržený hovada a ženský vypočítavé kur** . Celkově kromě znechucení mi kniha nic nepřinesla. Škoda.

VendulaB
20.12.2020 3 z 5

Jde o velmi zajímavou knihu. Velmi vysoko hodnotím atmosféru 70. let, která je v knize neuvěřitelně vykreslena, čtenář úplně cítí prostředí, kde kde se příběh odehrává. Velkým zklamáním byl ale příběh samotný - neuvěřitelně překombinovaný. Neustálé přeskakování v čase činí knihu zmatenou. To mě hodně mrzelo, protože kniha se tak prostě příliš dobře nečte.


karli887
05.06.2020 odpad!

Knihou jsem velmi zklamaná,pro prvních pár stránek stačí seriál 30 případů majora Zemana a 21. díl Pán ze Salcburku, v knize str. 51 téměř totožné dialogy které jsou v seriálu mezi Josefem Abrhámem a Hanou Talpovou... další část použitá z filmu Pumpaři od Zlaté podkovy a Josefem Vinklářem a jeho dvojčaty - milenkami. Jestli tohle má být pocta starým čs. kriminálkám..příšerná záležitost, ani jsem nedočetla...slátanina.

DJLonely
17.01.2020 4 z 5

Jiřula Zídek nám zraje jako kvalitní sýr a každá další jeho kniha je zábavnější než ta předchozí. Bídníci a Ta naše písnička česká byly fajn, nicméně trpěly jistou fragmentovaností děje a postav, což mě osobně poněkud rozptylovalo. Tohle je v Deliriu nevinnosti prakticky eliminováno, děj je koherentnější, nabušenější a má větší spád. Četl jsem jedním dechem a zodpovědně prohlašuju, že se na další Zídkův počin opravdu těším.

ellen4698
17.01.2020

Kniha ve me vyvolala silny dojem uspokojeni. Prozivani zivotu postav a mrazeni v zadech na konci pribehu hlavni postavy. Velmi me kniha nadchla.

Autoři knihy

Jiří Zídek
česká, 1967

Kniha Delirium nevinnosti je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x