Delegátka pod rouškou nejistoty

Delegátka pod rouškou nejistoty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472710/bmid_delegatka-pod-rouskou-nejistoty-VmE-472710.png 3 43 16

Přibalte si do kufru sbírku zábavných zážitků z odvrácené strany dovolené! Svět se poněkud zbláznil a už ani ta letní dovolená není, co bývala. Delegáti musí nyní řešit zcela nové problémy a situace. Jaká je vlastně ta hrstka klientů, které se poštěstilo vycestovat? A jak vypadá takový karanténní hotel se vším všudy? Zvu vás na řeckou dovolenou, která se odehrává v podivné době. V době, kdy „maska“ – řecký výraz pro roušku – plní i metaforickou funkci, protože ty látkové či papírové nejsou zdaleka jediné, které lidé nosí.... celý text

Přidat komentář

tereza1964
01.03.2024 4 z 5

Kniha mě bavila, stejně jako první díl. Není to žádná světová literatura, ale na večerní čtení po práci naprosto ideální.

DivkaNaKosteti
03.01.2024

První díl se mi moc líbil, takže jsem si pokračování nechtěla nechat ujít. Místy mi některé části příběhu připadaly trochu dokreslené, protože se mi nechce věřit, že by jeden člověk i během svého volna potkával v 99 % jenom ofrklé a hnusné lidi. Pokračování mě bavilo podstatně méně, než první díl, ale jako čtení během delšího cestování to není špatné.


Jenulka94
22.08.2023 4 z 5

Volné pokračování Dovolené očima delegátky. Oproti první knize se autorka značne polepšila ve vyprávění. Dovede rozvinout příhodu, zapojit Vás do děje a navnadit na další čtení. Opět můžete očekávat úsměvné vyprávění ze zákulisí cestovního ruchu. Nemá smysl předlouze popisovat děj knihy, lze ale s jistotou doporučit k přečtení. Kniha pobaví, potěší - větší ambice nemá. Pobavit a potěšit je ale také záslužné! :-)

Anie94
29.01.2023 3 z 5

Pojdme se podivat na par dni prace delegatky na jednom z reckych ostrovu, ktera vykonava svou praci v nelehke dobe, kdy svet svira pandemie coronaviru.

Je to teda jiz druhy dil od autorky (prvni jsem necetla) a zase se s ni setkavame v letni sezone na reckem ostrove, kde resi denni trable sve, i svych klientu, kteri se i pres probihajici svetovou pandemii rozhodli vycestovat.

Je to jednoduchy humorny pribeh, ktery vam sem tam vykouzli usmev na tvari, zvlast pokud jste jako ja z oboru (ja tedy nedelegatcim, ale pracuji jako prodejkyne zajezdu a nekdy fakt lituju slecny delegatky). Covid sice vse zmenil, hlavne cestovani, ale lidska blbost zustala. 3/5

Madi
11.11.2022 1 z 5

Co jsem to právě dočetla, šmarja.
Hned na začátku mě dost udivilo vychloubání autorky o tom co má napsáno na roušce. Což zopakuje ještě několikrát, asi abysme nezapomněli jaká je rebelka, stejně jako několikrát nezapomene zopakovat jací jsou ve vládě č*ráci a lidi ovce. Ok, každý si o koronavirové situaci myslel svoje, ale tohle bylo dost buranský. No ale, to jsem netušila co přijde dál.
Ostatní delegátky, který vidí poprvé v životě, jí začnou hnusně nadávat když se baví o knížce. Manželé říkají svým manželkám zásadně stará. Ženská mluví o svým muži jako o č*rákovi, on jí říká krávo. Delegátky o klientech mluví jako o kurvách a čubčích dětech. Oslovování mezi i cizími lidmi : ty štětko jedna špinavá, ty sviňko, nejsi ty kráva blbá, ty p*čo...
Věta turistů : Je snadný je ožrat a dostat tam, kam chceme (z toho jsem málem hodila šavli a chtěla to veledílo nedočíst).
Jedna hvězda za Fennu, o takovym člověku je vážně lepší jen číst, ale hlavně ho nepotkat.
První díl jsem nečetla a číst nehodlám.

Kanimůra2
14.09.2022 1 z 5

Došla jsem na stranu 62 a věděla jsem, že dál to nedám. Už jsem předtím měla k vyprávění výhrady. Například chování paní Fenny a reakce Jitky (necháváme běžně tak po sobě šlapat) ? Názory na cestování v době covidové a v neposlední řadě nápis na tričku s vyjádřením svého názoru na premiéra. Ať je jakýkoli, přijde mi opravdu dětinské napsat si na hruď - Karla nesnáším, protože je to debil !! To je fakt statečné vyjádření a podpora protistraně.
Ovšem když jsem došla na zmíněnou stranu 62, kdy přijela dvojice důchodců Novákových a paní Nováková se vyjádřila tak, jak se vyjádřila, okamžitě jsem zavřela knížku.
Ne proto, že bych od paní spisovatelky na podobné vulgarity nebyla zvyklá, ale proto, že její vyjádření je tak neúměrné. Chtěla bych poznat tu starou paní, která tisíce kilometrů od domova vystoupí z letadla a začne takhle mluvit z neznámou mladou holkou. Navíc delegátkou, kterou všichni celou dobu potřebujeme a nechceme ji naštvat.

Booky84
05.05.2022 3 z 5

Příjemné a pohodové čtení, i když začátek mi úplně nesedl a knihu jsem chtěla odložit. Nakonec jsem tak neučinila a vyprávění se mi celkem líbilo. Určitě si časem přečtu i autorčinu první knihu.

Kristy.Seb
05.01.2022 4 z 5

Oproti první knize, mě tahle bohužel úplně nevtáhla do děje. Druhá část knihy už byla lepší. Líbilo se mi, že se to točilo kolem korony... o českých výmyslech, hlavně na dovolených, si myslím své, tak že Jitku velmi oceňuji, s jakým klidem vše zvládala.

Pavlina50
13.10.2021 4 z 5

Příjemně a humorně laděná knížka, při čtení které nejpoužívanější slovo za poslední téměř dva roky „korona“ výjimečně nevzbuzuje ani strach, ani obavy, a vlastně téměř vůbec žádné negativní pocity. Prostě dokonalý protipól chodu dnešního světa. Příjemný únik aspoň na několik večerů.
Hlavní hrdinka Jitka je sympatická, její peripetie s klienty působí reálně a jsou zcela uvěřitelné, protože snad každý z nás, kdo občas cestuje, na podobné typy lidí občas narazí. A to nemusí být ani delegát cestovní kanceláře. Já sama jsem zažila spoustu okamžiků, kdy mi na cestách bylo průvodců, kteří nás měli na starosti, opravdu docela líto. A to jsme slovo COVID ještě vůbec neznali. Prostě, bez ohledu na dobu - někdo si cestování umí užít s nadhledem a neřeší malichernosti, a někdo to má naprosto naopak. Malichernosti povyšuje na zásadní problém a umí si tak kolikrát otrávit celou dovolenou. Kniha není moc obsáhlá, čte se dobře, akorát škoda, že jsem řecký slovníček na konci knihy neobjevila hned na začátku. Někdy mi to dost zkomplikovalo čtení, ale to je moje vlastní blbost. Nijak mi nevadilo ani často vulgárnější vyjadřování, žiju v reálném světě a takový slovník kolem sebe slyším dnes a denně. Je to bohužel reálné tak, jak je reálná „korona“ kolem nás.
Prostě odpočinková četba, která neurazí a pobaví.
…..Akorát potencionálním delegátům nebo průvodcům, kteří jsou na tuto práci natěšení, možná sebere pár iluzí….

andrejs
13.10.2021 5 z 5

Příjemná oddechovka, hezký vypravěčský styl, humorné situace a zajímavý pohled "z druhé strany", navíc v době ovlivněné epidemií koronaviru. Jsem ráda, že knihu mám, a že jsem měla možnost získat ji i s věnováním autorky. Je pro mě super vzpomínkou na dovolenou na ostrově Rhodos a na sympatickou delegátku :-)

Barticek
23.07.2021 4 z 5

Covid spoustu věcí změnil, zvlášť v cestovním ruchu. Co zůstalo, je lidská blbost. Knížka je plná humorných příběhů o boji s lidskou blbostí líčených s nadhledem sympatické delegátky Jitky.

musivila
16.07.2021 4 z 5

Tentokrát se s delegátkou Jitkou vydáváme na řecký ostrov Zakynthos v době „korony“. Oproti prvnímu dílu je zde zahrnut popis delšího časového období. Kniha je čtivá, místy vtipná a beru, že je psána trochu s nadsázkou a ironií. Někdo může mít problém s jadrnějším slovníkem, mně to až tak nevadilo. I když mi přijde trochu k neuvěření, že když se sejde skupina delegátek na letišti, aby všechny mluvily tak vulgárně ;-) Oceňuji řecký slovníček na konci knihy, může se hodit :) Někdy by asi byl lepší překlad hned v textu, aby čtenář nemusel tápat.

sabi.tanzer
01.07.2021 5 z 5

Autorka má úžasný talent na vyprávění příhod. První díl mě bavil víc, ale zřejmě to bylo "covid tématem". Když jsem překonala prvních cca 50 stran, věděla jsem, že knihu už neodložím. Na konci knihy jsem si uvědomila, že byla prostě bezvadná! Nadávání je v knize spousta, ale kdo by v popsaných situacích nenadával?

Renike
05.06.2021 1 z 5

Tak mě to absolutně nesedlo. Co věta to nadávka, katastrofické vyjadřování, žádná úroveň. Dočetla, ale jen proto, že neodložím rozečtené knihy.

tittanie
03.06.2021

Skvěle napsaná knížka. Určitě se hodí na dovolenou. Dokonce se mi líbí více než první díl. Úplně jsem měla chuť zajet si někam do světa. Po přečtení se mám chuť učit řecky. Trombas jako.

renata2291
27.05.2021 5 z 5

Jednoznacne skvele napsana kniha, autorka ma uzasny vypraveci dar. Precetla jsem
Jednim dechem za noc a tesim se na dalsi.

Štítky knihy

humor pro ženy koronavirus, covid-19

Kniha Delegátka pod rouškou nejistoty je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce72x
Chystám se číst29x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x