Dejte dětem svobodu

Dejte dětem svobodu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451679/bmid_dejte-detem-svobodu-GWo-451679.jpg 4 10 2

Autorka této knihy se v USA proslavila jako „nejhorší matka na světě“. Nechala totiž jet svého devítiletého syna samotného domů newyorskou MHD a pak o tom napsala do novin. Na její hlavu se snesla vlna kritiky. Na základě této zkušenosti napsala knihu, v níž ukazuje, že současní úzkostní a hyperprotektivní rodiče, kteří své děti přehnaně ochraňují před běžnými životními situacemi i případnými obtížemi, svým dětem prokazují „medvědí službu“.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Free-Range Kids: Giving Our Children the Freedom We Had Without Going Nuts with Worry , 2009


více info...

Přidat komentář

okeey
04.07.2021 5 z 5

Tohle je kniha, kterou by měl každý rodič mít doma v knihovně. Příručka na to, jak se z rodičovství a obav o dítě, s prominutím, nepos*at. Dá vám klid a ukáže vám, že se nemusíte nechat strhnout módními trendy ve výchově a hysterickými matkami, které si myslí, že všechno znají a dělají nejlépe, opravdu ne. Každopádně na konci každé kapitoly máte cvičení, jak postupně uvolnit dítěti ,,řetěz" podle vašich možností. Nemusíte být úzkostlivý rodič, už ne. Přečtěte si to.
Myslím, že až budu jednou máma, tak tuhle knížku doma ocením.

Knižní střípky
24.04.2021 4 z 5

Když bych měla tuto knihu shrnout do jedné věty, tak bych řekla, že je o tom, jak překonat strach a přestat přehnaně opečovávat naše potomky. Díky tomu tak získají více sebevědomí a může se ulevit oběma stranám. Jak se říká, všeho moc škodí, a i toho dobrého může býti někdy zbytečně moc. Autorka se nám snaží připomenout, že i když je tento svět opravdu plný nebezpečí a nástrah, tak i dnes si mohou naše děti při dodržování určitých pravidel užívat svobody a volného pohybu. Věřme jim, neochraňujme je přehnaně, vysvětleme jim srozumitelnou formou jaké nástrahy je mohou čekat a jak na ně mají správně reagovat a pusťme je ven. To je pro mě poselství této knihy a já v mnohém s autorkou souhlasím. Pokud máte doma malé ratolesti a zajímáte se o knihy o výchově, zkuste se po tomto kousku podívat. Nemusíte se bát, není to žádné suchopárné řečnění, ta kniha je místy i velmi vtipná a celkově je psána s lehkostí, mě moc bavila číst za sebe ji rozhodně doporučuji.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.


Autorovy knížky

2021  78%Dejte dětem svobodu

Kniha Dejte dětem svobodu je v

Přečtených10x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x