Dějiny - Velký obrazový průvodce historií lidstva od úsvitu lidské civilizace po současnost

Dějiny - Velký obrazový průvodce historií lidstva od úsvitu lidské civilizace po současnost https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246476/bmid_dejiny-velky-obrazovy-pruvodce-hist-246476.jpg 4 40 9

Velkolepá encyklopedie nabízí komplexní mozaiku světových dějin od pravěku po současnost a díky unikátnímu grafickému zpracování, množství fotografií, mapek, časových os a věcným, čtivým textům přibližuje čtenáři minulost lidstva tak přehledně a v souvislostech jako žádná jiná kniha.

Literatura naučná Historie Encyklopedie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

History


více info...

Přidat komentář

Usire
26.01.2021 4 z 5

Nebyl jsem tak nadšený jako u jiných dílů této řady. Přijde mi to takové odfláknuté, dělané narychlo. Je zde celá řada gramatických chyb. Obrázky to celé zachraňují, což je bohužel škoda.

Stanas513
29.11.2020 4 z 5

Opakování dějepisu teď už z jiného pohledu než v šedesátých a sedmdesátých letech. Určitě je zde víc pravdy. Jenom je škoda, jak už se zmínila čtenářka přede mnou, že je tam dost pravopisných chyb.


DavidGreňa
13.01.2020 3 z 5

Nakoľko ide o encyklopédiu a už dupľom ako ostatné Zviera, Zem, Vesmír a pod. zameranú na obrázky a fotky. Tak v týchto knihách nemôžete hľadať množstvo informácií. V knihách sú fakt len jednoduché údaje niekedy aj nie úplne presné. Ale čo sa týka formátu a fotiek sú vážne špičkové.

Felsenberg
05.10.2018 3 z 5

Americký pohled na dějiny světa. Přesto to docela šlo.

tadeas9496
17.01.2017

Kniha je za mě super!!Zopakoval jsem si Dějiny!!

braunerova
17.07.2016 5 z 5

Opravdu výborná publikace. K níže uvedenému bych doplnil, že v knize je i hojně citátů a chronologické sloupce, vztahující se vždy k dané kapitole.

Gaius Julius Caesar:
"Více si vážím cti než se obávám smrti."

Hülegüho poselství mamlukům:
"Vám je určeno prchat a nám pronásledovat ... Žádné pevnosti nás nezastaví."

RH faktor
10.09.2015 odpad!

Odfláknuto! Gramatických chyb, špatné skloňování, nechápu, jak to mohli podruhé vydat a neopravit chyby!...V encyklopedii Věda ze série Základní kámen rodinné knihovny jsem našla dokonce věcné chyby! Pokud se chcete něco dozvědět, tak doporučuji jiný zdroj než toto dílo...Nevím kolikátá je to kniha od tohoto vydavatelství, co jsem vracela...Rozhodně doporučuji NEKUPOVAT.

Inozuka
06.05.2014 4 z 5

Kniha hodně vystavěná na vizuální stránce... velkorozměrové obrázky, fotografie, reprodukce... a jako taková celkem reprezentativní. Historie lidstva je rozdělená do několika etap, z nichž každou uvozuje časová přímka nejdůležitějších událostí. Ty jsou pak podrobněji probírány v jednotlivých kapitolách. V každé části se autoři zabývají nejdůležitějšími jevy dané epochy, snaží se zachytit historický, kulturní i technický pokrok. Hodně se mi líbil odkazový aparát v jednotlivých textech, kde jste v případě zájmu směrováni na stránky s detailnějšími informacemi. Pochopitelně, že samotné zaměření publikace musí být nutně trochu zjednodušující a ne zcela přesné, ale na žádné výrazněji zavádějící informace jsem nenarazil. Trochu zbytečná se mi zdá poslední třetina knihy s nejdůležitějšími daty předních světových států. Čtení na dlouhou dobu, ale zájemce o historii bude spokojen a navnaděn sehnat si o jednotlivých dějinných událostech podrobnější informace.

delightful.tran
11.04.2013 5 z 5

Pro mě jako milovnici historie byla tato kniha jednou z dalších příjemných cest napříč časem.