Dějiny science fiction v komiksu

Dějiny science fiction v komiksu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502915/bmid_dejiny-science-fiction-v-komiksu-PZD-502915.jpg 4 14 5

Komiks, bez kterého se neobjede žádný milovník sci-fi. Vědeckofantastický žánr se stal nedílnou součástí literárního kánonu a získal si nespočet čtenářů po celém světě. Věnují se mu specializovaná nakladatelství či periodika a fanoušci sci-fi pořádají pravidelné sjezdy. Kdy to ale celé začalo? Jak se odvíjely dějiny sci-fi od počátků až do 21. století? Kteří významní autoři a autorky ji formovali? Výpravný komiks potěší jak skalní „scifisti“, tak ty, kteří se o žánru zkrátka chtějí dozvědět „něco víc“.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Histoire de la science fiction en bande dessinée , 2020


více info...

Přidat komentář

Boboking
04.12.2023 5 z 5

Před čtyřiatřiceti lety bylo sci-fi u nás jen zábava pro malou skupinu fandů, a ročně vyšlo knížek, že by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Dneska je to fenomén, který táhne celý knižní trh a čtenářství. Ale kde se vzalo science fiction? Co se považuje za první díla tohoto žánru? Jak se vyvíjelo a kdo byli a jsou jeho proslulí autoři? Na to vše vám dá odpověď kniha francouzského autora Xaviera Dolla „Dějiny science fiction v komiksu“. Od prvního díla Frankenstein, přes velikána Verna, až k zlatému věku sci-fi, tedy první polovině 20. století, kterému je zaslouženě věnován největší prostor. Průvodci v „domě sci-fi“ vám budou samotní velikáni žánru jako Asimov, či Heinlein, nebo i dvojice robotů Robby a Jenkins. Autor skvěle využil možností „bublin“ a tak to není suchopárný výklad jmen, titulů a dat, ale skutečně plnohodnotný komiksový příběh. Vřele doporučuji!!!

mirec88
23.04.2023 5 z 5

Keď si chcete rozšíriť obzory sci-fi a inšpirovať sa čo čítať a pozerať v tejto oblasti nie je lepšieho komiksu. Je tu všetko zhrnuté z britskej, francúzskej a a americkej sci-fi. Plus čestná zmienka o ostatných krajinách. Odporúčam.


Denny456
11.04.2023 3 z 5

Není to klasická encyklopedie. To by nebylo zaměřeno vše v podstatě na tři země. Mimochodem u francouzské sci-fi se můžete seznámit i s méně významnými spisovateli. Zatímco zbytek světa je brán jako pel mel. Ale když se s tím smíříte tak britská a americká scéna je popsána výborně.

encyklopedie
06.04.2023 5 z 5

pro čtenáře scifi komiksů, ale i knih, povídek, filmů, seriálů... povinnost
Pefektně udělaná historie spisovatelů a jejich děl ...se zaměřením ke komiksu

Sklenička
29.01.2023 4 z 5

Zaměřeno na americkou, britskou a francouzskou sci-fi. V úvodu shrnut vývoj literatury do podoby moderního sci-fi od antiky, v závěru je průřez současnou světovou sci-fi.

Štítky knihy

komiksy populárně-naučné publikace sci-fi

Autorovy knížky

Xavier Dollo
francouzská, 1976
2022  83%Dějiny science fiction v komiksu

Kniha Dějiny science fiction v komiksu je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x