Dějiny psal sex

Dějiny psal sex https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74503/bmid_dejiny-psal-sex-h9h-74503.jpg 3 34 9

Známý popularizátor a autor literatury faktu se tentokrát podíval na historii lidstva trochu netradičním pohledem. Vybral nám z ní ty momenty, kdy v pozadí velkých událostí byly především city, touhy a potažmo hormony. A tak nám předkládá dějepis, jaký jsme se ve škole určitě neučili, zato je nepochybně zábavnější a zajímavější. Zamýšlí se např. nad tím, nakolik hetéry ovlivnily politický život antického Řecka, zda byl Alexandr Makedonský homosexuálem, čeho vlastně chtěla dosáhnout Kleopatra, proč český kníže Břetislav unesl svou nastávající Jitku ze svinibrodského kláštera a zda vyhlášený milenec královny - vdovy Kunhuty Záviš z Falkenštejna snil o královské koruně. Samozřejmě se zajímal o sexuální život velkých panovnic - anglické královny Alžběty, císařovny Marie Terezie a carevny Kateřině Veliké, nahlížel do ložnic francouzských králů i velkých diktátorů 20. století a zjišťoval, nakolik ovlivnila chod dějin obávaná syfilis.... celý text

Přidat komentář

malýčtenář
05.04.2023 4 z 5

Určíte nebudeme čekat knihu plnou erotiky a vášně, ale fakta, která ovlivňují chod po celý čas, co existujeme. Vždyť se dočteme, že už od počátku vztah muže a ženy znamená mnohdy více, než si myslíme. Od antiky, až po současnost nás autor seznamuje, jakou úlohu hrají city a mají vliv na život kolem nás. Pro mne velice zajímavé téma.Zkratka, dá se říci " za vším hledej ženu ".

los
22.04.2022 odpad!

tohle vyšlo poprvé někdy v devadesátkách, škvár na úrovni pseudopopulárněvědeckých periodik


sattah
03.03.2022 2 z 5

ja neviem, kniha mi príde veľmi bulvárna, plná dohadov, málo overených faktov.

Verím, že mať tak 16 - 18 rokov tak sa na ňu inak pozerám, ale v tomto veku po serióznych historických knihách je táto kniha také bulvárne klišé....

marti7729
20.04.2021 4 z 5

Skvělá kniha poznatků. Moc mě kniha bavila, není žádným tajemstvím, že sex je a vždy bude vynucovací nástroj. Psáno hodne s nadhledem, za me super kniha. Líbila se mi ta starověká část. Byly pasáže, které jsem přeskočila, ale vesměs mohu doporučit.

pavelm88
20.10.2020

Dějiny psal sex a stále ještě píše. V dnešní rychlé době, kdy každý sobecky myslí hlavně na uspokojování svých zvířecích pudů vznikají stránky jako https://www.ceske-kurvicky.cz
kde už se opravdu nejedná o seznamování, ale sprosté prodávání sexu jako takového. Udělali jsme ze sexu prodejní artikl a konzumujeme plnými doušky.

čef
28.02.2020 4 z 5

Suchopárný tento soubor někdy i méně známých drbů ze života významných postav historie určitě není. Naopak je sem tam docela vtipný a vyprávěný s nadhledem. Velkou historickou přesnost zde však nehledejme, na mnoho zde uvedených epizod existuje také mnoho jiných mnohem důvěryhodnějších názorů. Spoustu zdejších ostudných překlepů a chyb si dovedu vysvětlit jen divokými sexuálními orgiemi pracovníků redakce Otakar II. a tiskárny Olomouc.

tygřík2
25.04.2017 4 z 5

Ani náhodou nenapsáno suchopárně odborně, přesto jsem ulovila pár nových střípků do mozaiky historie. A že za vším jsou hormony, i když mocní tohoto světa to halili, halí a budou halit do vznešených lží? To už víme, žejo. ( Co asi jiného znamená úsloví "za vším hledej ženu"?) Ale díky takovýmto literárním počinům jim to bude baštit snad méně a méně lidí :-)

milco
07.08.2013

Nejhorší je, že co se píše v této knize je celé pravda. A nejenže dějiny psal sex, ale stále píše. Všichni si hledají milenců na místech jako http://www.sex-seznamka.co

Rousse
17.05.2013 4 z 5

Hodně populárně napsáno - tak, aby opravdu kniha zaujala i čtenáře mladšího data narození. Což mi sice trochu vadilo, ale zase na druhou stranu, třeba se konečně i náctiletí prostřednictvím těchto knih dobrovolně poohlídnou do historie. A dozvíte se spoustu zajímavých věcí.:-)