Dějiny Kanady

Dějiny Kanady https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74855/bmid_dejiny-kanady-oYC-74855.jpg 4 17 1

Dějiny Kanady mapují vývoj severoamerického kontinentu od původního osídlení přes Beringovu úžinu v době ledové, prvního setkání s evropskou kulturou v 8. a 10. století, vytvoření francouzské kolonie Nové Francie, vytvoření Konfederace roku 1867, k níž se postupně připojily další oblasti, přes období první i druhé světové války, do níž Kanada vstoupila po boku Velké Británie, až po poválečné dějiny odrážející nejen úspěchy jedné z hospodářsky nejsilnějších zemí, ale i základní problém: otázku vztahu ostatní Kanady a Quebeku. V druhém, doplněném vydání nalezneme nejnovější události 21. století.... celý text

Přidat komentář

Finn69
26.10.2018 4 z 5

Jako všechno v této edici, lidsky a čtivě podaná historie pro "nehistoriky". Projdete si minulost Kanady od osídlení severní Ameriky někdy před 15000 lety až po rok 2000, dozvíte se ledacos zajímavého a nebude vás bolet hlava z přemíry podrobností.
Já bych asi přivítal víc informací o indiánských válkách (Pontiac, Tecumseh, povstání Métisů) a třeba o životě současných Irokézů, Mohawků nebo Siouxů na úkor docela obsáhlé kapitoly o kanadské kultuře (která je vlastně jen soupisem jmen a tedy je vlastně k ničemu). Ale člověk nemůže mít všechno, že? :-)